Клуб на привържениците на Ботев Пловдив припомни на “жълто-черната” общественост първия футболен трофей на град Пловдив. На 3 октомври 1929 година Ботев печели финалната среща за държавно първенство, след като побеждава Левски с 1:0. Мачът се играе на стадион “Юнак“ в София, а единствения гол е дело на Никола Щерев – Старика.

Публикуваме без редакторска намеса официалното съобщение на КПБП:

Двубоите между отборите на Ботев и Левски винаги са били с изключителен заряд, не само на терена, но и на трибуните. Противоборството ни е историческо, като именно срещу този съперник сме постигнали едни от най-знаменитите си победи. В следващите дни ще си припомним някои от тях, като започваме с първата ни шампионска титла.

На 3 октомври 1929 година на стадион “Юнак“ в София, Ботев печели финалната среща за държавно първенство срещу Левски с 1:0 с гол на Никола Щерев – Старика и донася първия футболен трофей на град Пловдив! Титлата е още по-сладка, именно защото е извоювана срещу Левски София, който по онова време все още не е спечелил най-ценното футболно отличие в България.

По време на срещата в София, Ботев е подкрепян от около 200 свои привърженици, а с пристигането си в Пловдив, играчите буквално са понесени на ръце от очакващото ги множество!

Близо век по-късно всички “жълто-черни” фенове очакват с огромен интерес предстоящия двубой със “сините” в края на април, като срещата ще ознаменува завръщането ни на Колежа след близо 10 годишна пауза! Шоуто по трибуните трябва да е незабравимо, като може да помогнете финансово за реализирането му чрез някой от следните начини:

1) Чрез банков превод по сметката на КПБП: BG11UNCR70001522124939

SWIFT (BIC): UNCRBGSF

Сдружение КПБП

2) Като преведете средства чрез електронната система за разплащане пейпал на: paypal@kpbp.bg

3) Чрез кутията за дарение във фен магазина на ул. Нестор Иванов 1.

Помнете историята! Подкрепяйте Ботев!