Нападателят Елвис Ману ще се завърне в Ботев (Пловдив) през лятото. В момента той е част от нидерландския Грьонинген. Стрелецът премина в този тим в последния ден на зимния трансферен прозорец. Нещата в състава обаче не вървят и отиват към изпадане. В последния кръг на Ередивизи Грьонинген загуби с 1:3 гостуването си на Фортуна (Ситард) и твърдо остава на предпоследното 17-о място, като има само с точка повече от обитаващия дъното Камбуур. 7 точки делят състава от спасителната 15-а позиция.

Според медиите в Ниската земя Грьонинген бавно и сигурно затъва и само чудо може да го спаси. При изпадане клубът няма да може да задържи голяма част от играчите си. Включително и тези, които са в тима като преотстъпени.

В момента отборът е в серия от 4 поредни загуби. През пролетта Грьонинген има само една победа, равенствата са 2, а пораженията цели 11.

Ману има клауза в договора, която позволява да бъде откупен, но по всичко личи, че тя няма да бъде задействана. Представянето на 29-годишния футболист също не е впечатляващо. Той е бил на терена в 8 шампионатни мача, като във всеки от тях е започвал като титуляр. В 7 от срещите обаче е бил заменян. Елвис все още не е открил головата си сметка за Грьонинген.

Играта му е в рязък контраст с демонстрираното в Ботев през есенния полусезон. Тогава той пристигна след старта на кампанията, но много бързо се адаптира към съотборниците си и направи добър дует в нападение с Антоан Бароан. В 15 шампионатни мача за “жълто-черните” Ману отбеляза 7 гола, а отиването му в Нидерландия бе сериозен удар по треньора на “канарчетата” Бруно Балтазар.

marica.bg