Министърът на културата в служебното правителство и световноизвестен диригент – Найден Тодоров, е фен на футболния “Локомотив” (Пловдив). Това разкри маестро Тодоров в специално интервю, дадено за журналиста от “24 часа” Н. Тодоров.

На въпрос има ли спортни пристрастия, министърът на културата разкри, че по наследство е станал привърженик на “смърфовете” от Пловдив – заради баща си, запален по “черно-бялата” идея. Маестро Тодоров разказа и забавна история как като малък се е опитвал да се отърве от постоянното ходене по мачове “по задължение”. Резултатът от следването на бащиния пример обаче е актуален и днес – популярният по целия свят диригент си остава привърженик на “черно-белите”.

“Като малък бях принуден да бъда спортен фен, по семейна традиция трябваше да бъда фен на “Локо” (Пловдив). Аз и до ден днешен съм фен на “Локо” (Пловдив). Но в онези години баща ми може би малко прекали – трябваше да ходя на всички мачове заедно с него и с неговите приятели. В един момент реших, че не искам повече, но той държеше да ходим на всеки мач на “Локо”.

Тогава реших, че ще намеря верния начин да го откажа да ме взема със себе си. Бяхме на стадиона и всички реагираха разпалено на случващото се на терена. Изчаках неговите приятели да слушат и започнах да задавам въпроси: “Татко, тази топка защо я гонят по терена? Не могат ли да я хванат с ръка и да я хвърлят, защо трябва само с крака – да я гонят и да я ритат?”. Постарах се да го изложа максимално, за да спре да ме води на мачове със себе си. (Смее се.) Но в крайна сметка си останах фен на “Локо” (Пловдив)”, разкри Найден Тодоров.

Той е роден в Пловдив на 8 април 1974 г. Диригентът министър коментира и факта, че спортът и културата са най-добрите посланици на България по света.

“Ще дам пример. Преди години бях студент във Виена и имах проблеми с различни мои професори, които казваха: “А, онова, българчето”. До един момент. Световното първенство по футбол през 1994 г. Един от моите професори счупи витрина, докато разправяше разпалено какъв шут има Стоичков. Христо Стоичков, на когото всички ние му се радваме по един или друг начин, приемаме го и с шеги, той накара да се говори за България. Няма какво да говоря за Димитър Бербатов, за Григор Димитров… Може да се говори за много спортисти. Същото е и в културата. Особено музикантите, тъй като в музиката няма езикова бариера, музиката е интернационално изкуство. И като започнем да си говорим по света за българските певци и музиканти, се оказва, че в действителност спортистите и хората на изкуството са онези посланици на България, които все още пазят нашия имидж по света”, заяви министър Найден Тодоров.

24 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    1

    БРАТЯ МУСЛИМАНИ, БРАТЯ ДЖЕНДЪРЙЕ ДА СВИДЕМ ПРОСТИ КРАТУНИ ПРЕД ГУСИН МИНИСТЪРА ТОЙ УЧИН ЧИЛЯК ЩЕ ДА Е ПЪК Е ОТ ОНИЯ ДЕТ 6 ПЪТИ БАХУРА НИ НАВРЯХА И С ПИТЪТЪ НЪ И@АХА

  2. 5
    2

    Тоя министър многократно се е изказвал неадекватно да вземе да си смени дилара но сигурно в столипиново и лаута са щастливи от това признание

  3. 5
    6

    За разлика от супер простите ни кмет и управници, всички жълти, интелигенцията винаги е била от Локо Пд. Факт.

    • Typ li si ciganino prost? Kuq intIligenciq e ut Lokutu? Kum4o Val4o ot stolipinovo s nelegalnoto taksi?? 😀 😀 😀 Ot lokutu sa samo cigani, piqnici, narkomani i otrepkite v grada

  4. 3
    3

    Не е циганин,арменец или турчин,явно е син на въглищар.

  5. 8
    7

    Еее правилният отбор си избрал. Да ходиш с горно вдигната глава. А не селянин миризлив или потен индианец където две песни на кръст нямат и плащат по 100лв на месец срамни че са от сбирщината от ракиджийницата.

  6. 8
    9

    ХАХААХХАХАХАХХАХАХ ЗА ТОВА СИ ОТ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ХАХААХАХАХХХАХАХАХА МАНГАЛ

    • 10
      6

      Кърви ли дивия помак, цялата интелигенция на Пловдив е от Локомотив.

      • 6
        8

        кой бе шукри вълчо таксито или тишо крадеца венко наполито-пелтека само синя кръв или маи венци

      • 2
        1

        ХХахаххсхс айде сега интелигентност СЪС СТОЛИПЕНОВСКИ КОРЕНИ ХАХАХА ПРЕЗ ЦЯЛОТО СИ ЖАЛКИ СЪЩЕСТВУВАНЕ СЕ МЪЧЕТЕ ДА СЕ ЛЕПНЕТЕ ЗА НЕЩО КАТО КЪРЛЕЖИ . ПОВТАРЯТЕ ЛЪЖИ И ШИЗОФРЕНИИ ПО СТО ПЪТИ САМО И САМО ДА СТАНАТ ИСТИНА . НО ИСТИНАТА Е ЕДНА
        .. ВИНАГИ ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ ЖАЛКИ АНОНИМНИЦИ ПРОПИТИ ОТ КОМПЛЕКСИ !!!
        ЦИГАНСКА ИЗМЕТ

        • 1
          1

          Станислав Мърков,обеси се.Има кранове.

        • 1
          2

          Селска сбирщина от харманлийските села,помаците от Родопите и мангалската организация на Челсито изгрев бойс Столипиново!Ето ,това са циганите на града ни и на БГ футбола!

      • 2
        1

        Те кървят още от 08.09.1974-а година от онова 7:3!Да са благодарни на Дража Вълчева ,че забрани на Локомотив да им вкара 10 гола!

  7. 7
    2

    Стоян канара каза, че ако беше селяк от Стряма задължително е щял да бъде от Бутвфъ.

    • 3
      1

      Локомотив е от 1951г,дядо му е бил от друг отбор.Питай някой циганин,арменец или турчин.

  8. 3
    5

    ЕВЪЛЛАРКЪТА!😉 НАШ АПАП!😃

  9. 8
    9

    Нормално!!
    Всички пловдивчани са от Локо.

  10. Нашата чест се нарича вярност.С Ботев завинаги!
    5
    5

    Изглежда честен човек.Дано си е заслужил поста.Ял и пил съм със Слона и Културата.Култови локомотивци.Е не ходеха на мачове,но бяха страхотни сътрапезници.Истински майни с къщи в Старият град и до Симеоновата градина.А не като днешните буферняци,Гейдружинка Калинка.

  11. 9
    7

    И без да казваш, ти личи – по грозната циганска мутра и мазна кюстендилска ухиленост.

    • 3
      2

      Шукри млъкни чи на злагаш,чиляка свитовну звестин не кату теб клушар ут Якоруда

Коментарите са затворени