Организираните фенове на Ботев (Пд) призоваха в отворено писмо общинските съветници на Пловдив незабавно да инициират свикването на извънредна сесия на Общински съвет, на която да бъде прието решение, с което изрично да се укаже на кмета на Община Пловдив осигурените допълнителни 12 млн. лв. за довършване на строителството на стадион “Христо Ботев” да бъдат разходвани целево и приоритетно за цялостното изграждане на козирката на стадион “Христо Ботев”.

Феновете се притесняват, че парите ще бъдат похарчени за други дейности по стадиона. Такова становище те изразиха и вчера по време на съвместната си пресконференция, в която изнесоха скандални подробности за качеството на реконструкцията на стадион “Христо Ботев“, непрозрачността на общината по отношение на договорите и актуваните суми и редица неспазени обещания:

До Председателя на Общински съвет Пловдив

До Общинските съветници

Общински съвет Пловдив.

Уважаеми г-н Държиков,

Уважаеми дами и господа общински съветници

На 23.06.2022 г. в Общински съвет Пловдив бе разгледано предложение на кмета на Община Пловдив да бъде изтеглен кредит, необходим за изграждането на няколко спортни обекта на територията на града.

В хода на обсъждането г-н Здравко Димитров – кмет на Община Пловдив, информира присъстващите в залата, че част от този кредит, а именно 12 млн. лв., са необходими за финансиране строителството на стадион “Христо Ботев, тъй като осигурената досега сума, в размер на 25 млн лв., е недостатъчна за цялостното изграждане на козирката за стадиона.

Със свои изказвания г-н Здравко Димитров неколкократно увери общинските съветници, че ако одобрят заема, то предвидените за довършването на стадион “Христо Ботев” 12 млн. лв. ще бъдат изразходвани за цялостното завършване на козирката на стадиона.

Една от причините мнозинството от присъстващите в залата общински Съветници да подкрепи предложението на кмета и да одобри изтеглянето на кредита е фактът, че получи личните му уверения, че парите ще бъдат изразходени целево и по предназначение.

Днес, само няколко месеца по-късно, научаваме, че кметът на Община Пловдив се кани да не изпълни решението на Общински съвет Пловдив, като допусне допълнителните 12 млн. лв. да не бъдат разходвани целево и приоритетно за цялостното изграждане на козирката на стадион “Христо Ботев”.

В тази връзка и предвид големия обществен интерес Ви молим незабавно да инициирате свикването на извънредна сесия на Общински съвет Пловдив, на която да бъде прието решение, с което изрично да се укаже на кмета на Община Пловдив осигурените допълнителни 12 млн. лв. за довършване на строителството на стадион “Христо Ботев” да бъдат разходвани целево и приоритетно за цялостното изграждане на козирката на стадион “Христо Ботев”.

Молбата ни е спешна, тъй като, по наша информация, строител и възложител бързат да разходват част от отпуснатите 12 млн. лв. не по предназначение.

С уважение:

КПБП, Сдружение ПФК Ботев, Бултрас

10 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    2

    Стрямалий начело с техния художествен ръководител бат Стоян канара казаха че са доволни от строителството и ако лумпените от Лудата банда продължават да мътят главите на истинските ботевисти ще има бой по каската.

  2. 4
    2

    Зико,направете един басейн на Копнежа,поне няма да плащат вода,ще е натурално,а може и рибарник да стане,за спортен риболов

    • 2
      2

      ЕВЪЛЛАРКЪТА АБИ!! ВИЙ ПУМАЦИТИ САМУ ТВА ЛИ МОЖИТИ?? НАЦВЪКЪЛИ СТЕ ИЗ РУДОПИТИ РИБАРНИК ДУ РИБАРНИК! НИШТУ ДРУГУ НИ МОЙ ДА ИЗМИСЛИТИ!!! С НИШТУ НИ ДУПРИНАСЯТИ ЗА НАШИЯ СЛАВИН СТУЛЮПИНСКИ ТИМ, КЛОАКОМОТИФФ!!! РИБАРНИЦИТИ ША ГИ ПРАЙМ В КОНДОФРЕЙ, ТАМ Е МЯСТУТУ!😉😃😃

      • 2
        1

        Да бе Аби,ний ПОМАЦИТЕ плющим и козите като теб,нали всички БултрасЪ си приличаме

        • ЯЗ СЪМ СИ РОМ КЛОАКОМУТИФЕЦ И СИ ГО КАЖУВЪМ!!! АМ ТИ, ДЕТ И ООД ИМАШ, И СИ ГУ ИМЕНУВЪЛ ПОМАК ООД, И НИ ПРОБУТВЪШ ПУМАШКИ НОМЕРА С РИБАРНИЦИ, СА ПРАЙШ НА ГУЛЯМУТУ РАБОТ?!!!! ДА СИ ГЛЕДЪМИ НАШИЯ ВАГОН И ДА ЗБИРЪМИ БАКЪР И ВЕЛПАПЕ, ПЪК ЗА КОЗИТИ ТИ УТГУВАРЯШ, КАТУ БАШЛИЯ СРЕД ПУМАЦИТИ!!!! СЪДЕ КЛОАКОМУТИФ И НАПРЕШ! ПУФ ПАФ!:)))

        • Плюштиш, не плюштиш кози, важнуту е нашиа стулюпински клоакомутиф да върви напреш!!!………….а не да го местът сига ф Перник, пък осли ф Кондофрей!!!!……….Ут Перник до кондофрей е идин хвърлей, баталясвът на и адиос Стулюпинуу!!!!

  3. 3
    1

    Хората пипат с пиниз, все пак сме 21 век… 🙂

    • 2
      2

      Цирка е в задният двор на селският.Стадион на 30 години,а го ремонтират.Свлачището е в чалтиците на сюлейман лаутлу.Стадион не става.Няма защо и за кого.

  4. А аз искам по една свирка да ми направите и най искам от Христинчето Драганова,ама дали ще стане?………

Коментарите са затворени