За сериозен трус на най-високо ниво в управлението на Локомотив Пловдив сигнализира “Мач Телеграф” в днешния 12 януари. Изданието пише, че новият инвеститор Адам Сотков е бил уведомен чрез нотариус, че Христо Крушарски иска да анулира договора за прехвърлянето на 50% от акциите на клуба!

Припомня се, че уговорката е била Крушарски да се оттегли изцяло от “Лаута” през пролетта, а Сотков да поеме управлението на “черно-белите” и да инвестира в школата и в инфраструктурата. Такива инвестиции обаче не са направени до момента, а само е декларирано подобно намерение. Поради тази причина Крушарски няма да прехвърли и останалите 50% от акциите на клуба.

Всичко това поставя под въпрос как точно ще се издържа Локомотив през втората част от сезон 2022/23 и как ще бъде завършена зимната селекция, след като Александър Томаш се нуждае от централен защитник и флангови нападател.

Допълва се още, че според договора, за чието анулиране вече са предприети съответните стъпки, до 31 декември новият инвеститор е трябвало да изпълни конкретни условия, за да придобие окончателно акциите, но не го е направил и така на практика контрактът вече може да се счита за невалиден.

Тепърва ще се види какъв ефект ще окаже тази стъпка от страна на Христо Крушарски. Факт е обаче, че той има право да се върне към управлението на “смърфовете” и да изисква не само да бъде информиран, но и да дава съгласието си за евентуални сделки на трансферния пазар.

Потърсен за коментар Крушарски кометира, че на Сотков и компания ще им се наложи да управляват Локомотив заедно с него, а ако искат да получат и останалите 50% от акциите на клуба, условията вече са други.

39 КОМЕНТАРИ

  1. 8
    4

    Не е почтено да се плюят новите собственици момчета. Успокойте малко топката. Вече имаме петима нови футболисти а се очакват и други на лагера в Турция. Крушата нали ни обеща че сам ще построи базата в Тракия. Забравихте ли го? А до сега нищо не е направил. Защо тогава обвинява Сотков че не бил инвестирал в школата? Селекцията до сега върви добре и нямаме никакви основания за мрънкане. В касата на клуба влезоха 1 милион евро а освен това взехме и Александров без пари. Сега и Педриньо ще подпише. Нека видим как ще се представят новите и тогава да коментираме.

  2. 10
    6

    а бе този от къде изпълзя пияните му съветници са му казали че идват пари от продажбите и селският ТАРИКАТ се нарежда за пари щото имал 50 процента……добре де колко пари е дал последните 8 месеца за клуба,аз ако съм на новите собственици ще ми кажа културно НИЕ 3 МЕСЕЦА НЕ МОЖЕМ ДА ИЗДЪРЖАМЕ КЛУБА вкарай 1 200 000 лв ние от април поемаме клубът просто помогни за момента бай ХРИСТОтой няма една стотинка тръгнал съсобственик да става ,за това караше момчетата на лагер в ГОВЕДАРЦИ ……а сега отиваме в АНТАЛИЯ в ГОВЕДАРЦИ ПРАВХМЕ СПАРИНГИ С ПИЛСКИ СПОРТИСТ.ХИТРЕЦА затри женският футболен отбор и волейболният отбор ЛОКОМОТИВ.и накрая акцийте му беха подарени така че няма право да иска пари за тях……аман от такива ПИШМАН ПРЕЗИДЕНТИто не беше без заплати изгони МАРТИН ОТ СТАДИОНАда сяда и да си гледа СТАРИНИТЕ ИЛИ ДА ПОКАЖЕ БАНКОВИ ГАРАНЦИИ че може да издържа клуба .БЕДЕН КАТО ЦЪРКОВНА МИШКА И ДРЕБЕН ТАРИКАТ

    • 7
      2

      НИДЕЙ ТАКА С РУГИТИ АБИ!!😉 БЕЗ НЕГУ СНЕ Ф КОНДОФРЕЙ!😂😂

    • 3
      12

      Аз си мислех ,че само при селско-циганската,изгрев бойска измет има олигофрени,които забравят човека дал каквото е можел и се възродихме от пепелта!Забравихте ,че този див шоп дойде и чистосърдечно заяви какви са му материалните възможности и помоли ,че ако има пловдивски ,а и не само пловдивски бизнесмени да помагат с каквото могат!Никой не се появи на хоризонта и въпреки ,че плащаше на разни нещастници и нещастнички авантюрите им ,които се превърнаха в задлъжнялост на клуба ни!Да бавеше заплати ,но винаги ги изплащаше до стотинка!Много бързо забравихте всичко това!?По негово време две купи,супер купа и второ място!!! Защо го забравяте всичко това ,господа неблагодарници,или ние сме с таз ,която е на власт!Той ли разреши да се продаде най-доброто крило(наш юноша) на бг футбола почти без пари както и другите футболисти играещи доста добре също без пари!Господа неблагодарници,тези не са дошли да помагат на Локомотив,те преследват техните си материални интереси!При Крушарски имахме треньор,а се га един некадърник(доказал го в другите отбори ,които е водеше) и на тези да разчитаме,абсурд!Продадохме най-добрите си футболисти и сега събираме бабериците ,които никой не ги иска,защото ,,големият” ни треньор страшно много ги харесъл!Господа неблагодарници,дано не съм лош пророк,но когато ни провалят тези,вие ще се появите ли в сайта за коментирате?!Сигурен съм ,че ще се покриете!

      • 8
        2

        Приятел я ми кажи при кого избягаха най добрите футболисти и не искаха да чуят за него!?! И при кого почна да се свлича отбора, а кои са бабериците времето ще покажем Благодарности за Крушарски но да каже през последната година каква сума е финансирал и колко негови заеми са върнати и по полека с мразенето че май и твоя отбор си започнал да мразеш

      • 6
        2

        Случайно ли пропусна да кажеш,че Крушарски изплати дълговете на предишните собственици на акциите -Адвокатите,Нежния и Ботушара?Защо никой не им потърси сметка за тези огромни дългове?Факт е,че Крушарски направи много и създаде организация и наложи дисциплина,но нека не забравяме,че футболистите стояха с месеци без заплати,обещаваше сътрудничество с бразилски и аржентински клубове и щяха да си обменят играчи и т.н.Искаше базата дадоха му я и сложи само една ограда.Не е срамно да нямаш пари -излизаш и казваш,че не можеш повече и това е.Той разчиташе на поръчка на ракети и бизнеса секна, стават тези неща.Да ти припомня и думите му -Аз Локото рано или късно ги заебавам!Ами защо се натискаш още тогава?Благодарни сме да идва като фен,да помага странично и това е .

  3. 6
    10

    Тука яко адвокати на Статков и сие!
    И мъдри!Крушарски с 50% от акциите нямал право на глас в управлението.Браво!
    Дано да знаете значението на термина “нотариална покана” при неизпълнение клаузите по договор,ама едва ли.
    И кво викате,голям отбор имаме без Крушарски начело,а?
    Сега,като продадоха Карагерен,защото видиш ли му била голяма заплатата,Митко е в супер форма и се къса да бележи,както и останалите от атомното ни нападение,ще трябва Бащата да слага екипа за да се вкара някой гол!
    Карагерен дотук избута полусезона на Томаш,а пък за него даже няма и да отварям приказка.Това е кардиолог,не треньор!Сърце му дай на него.
    То става,ама от позицията му на дефанзивен футболист,какъвто винаги е бил и за съжаление е принесъл този ограничен си поглед и в треньорското поприще!Гонене,чистене,а от центъра напред боза и квото му дойде!
    Айде бъдете сериозни!Продават се класни и доказани футболисти,и се вземат такива,които просто са били в групата за мача с идеята да им тръгне.Схеми тип,ако стане добре!
    Аре да спирам,че ми гръмна кафата от нерви.

    • 6
      5

      Само като видя как си написал името ня Сотков ми е ясно колко си локомотивец и дори да беше такъв щеше да си наясно с нещата и да не се излагаш шп този начин

      • 4
        5

        Прощавай анонимко,раздела от българската граматика пунктоални знаци виждал ли си го,А?!Виж си пасквила и се засрами!

        • 3
          2

          Със завършен със сетни сили осми клас – толкова!

        • АМ, ЧИ ДАН СИ ПО- ДУБРЕ ГРАМАТИЧЕСКИ БЕ АБИ???😉 Я ВИЖ РАЗДЕЛА ЗА ЗАПИТАЙКИТИ!!😉 УДРЯ СЕ ЗАПЕТАЙКЪТА, ШПАЦИЯ И Т. Н…..😃😉😂😂😂

  4. 8
    4

    СИЧКУ Е ЯСНУ!!! КЛОАКОМОТИФ ДАЛДИСА Ф НАЙ ДЪЛБОКУТУ ТИНЯ!! ШУШЛЯКА Е ДЪЛЖАЛ МАНГИ. ЗАЛОЖИЛ Е ПОЛОВИНЪТА УТБОР, ДЕМЕК ШЕКЕРЯ И АДЖАСАНА, УБАЧИ КЪТ ВИЖДА ЧИ ТИЯ БАТАЛЯСВЪТ СИЧКУ СЪ БУТА УТНОВУ В ГУВ НЪТЪ!!! НАДЯВА СЪ НА КЕЛЕПИР!!! ПЪЛИН КЕНЦ СНЕ!!!😞😞😞

  5. 8
    8

    Ако авторът на статията имаше поне малко юридическа култура, нямаше да я напише. Това са пълни глупости. Крушарски решил да си запази половината от акциите – прекрасно, но… С въпросните 50% може само да присъства и гласува на Общите събрания на АД-то. Няма как да влезе в оперативното управление, без другия собственик да се съгласи. Така че нищо не се е случило, просто медиите се чудят как да ни баламосват. СПОКОЙНО ЛОКОМОТИВЦИ, ЛОКОМОТИВЪТ СИ ВЪРВИ!

    • 5
      3

      Каква правна култура ?!Кои спортни журналисти имат въобще каквато и да е култура?Може ли да има сравнение с Николай Галов,Мичмана ?

  6. 7
    2

    Аве мразя тъ обичам тъ, Крушата обеща база в тракията. Още го чакам да крадвам жилязу на негу. Саде локу.

  7. 8
    2

    Крушшшшооооо, къде си ве братчето ми. Айде че ракията не е сладка без теб. На 3-ти базов лагер сме с гей-бандитите и те чакаме. Наздраве и саде локу.

  8. 8
    11

    Крюшо ще разбърка лайната.Досега винаги съм го защитавал,но не разбирам защо, когато се градят основите на нов отбор и има организация в клуба трябва да се меси.Да направи много и трябва да сме благодарни,но нека бъдем реалисти,че и късмета помогна в определени моменти,а и издържаше отбора с трансфери, телевизионни права и т.н.Футболистите бяха шест месеца без заплати и се наслушахме на простотии.Нека подкрепя отбора като фен и да не се бърка, това е мое мнение.

    • 7
      10

      А бе нещастник,за да е класа този Локомотив единствено и само Крушарски е причината!Долу ръцете от него!За разлика от Статковците,каквото е обещал Крушарски ,го е изпълнил,затова и просперирахме!

      • 5
        4

        Мери си приказките бе лайно.Аз си изказвам реално мнението и както ти така и другите имат право на това.Ти щастливец ли си? Когато е имало и има за какво да хваля Крюшо съм го правил,както и Бруно когато всички ги плюеха и искаха да ги гонят,аз съм ги защитавал .По непотвърдена информация Крюшо дължи пари на Цеката и затова взимат Карагерен и Бидунга -БЕЗ ПАРИ за да се изплати дълга,но Крюшо не е съгласен.Повтарям непотвърдена на 100%информация.

        • 5
          4

          Абе гомньо,ще викаш лайнар на баща си!Ти на цеката адвокат ли си ,та имаш достоверната информация?!Не Крушарски ги продава,а твоя любим Статков!По времето на Крушарски лично той го взе от Дунав!Точно той коментира ,че Карагерен не струва 330 хиляди за колкото ,, новото”ръководство го продаде без да говори с Крушарски имаш все още правата на съсобственик!Тези унищожават Локомотив заедно с доказал некадърността си треньорът Томаш,много преди да дойде при нас!Никой освен Господ не е идеален,но Крушарски създаде новият Локомотив , а тези го затриват! Ще поживеем и ще видим!

          • 4
            2

            Ей марсол ти можеш ли да четеш и да вникнеш в това, което съм написал?Къде прочете “достоверна информация”и ,че Карагерен е “продаден”?Ти явно си от новоизлюпените големи локомотивци на които и шейховете да станат собственици и Гуардиола треньор ще намерят кусури.Новите собственици правят ли селекция -правят,плащат ли редовно -плащат, вдигнаха ли двойно бюджета -вдигнага го,направиха ли план за години напред как ще се развива клуба-направиха.За една година отбор не се прави и клуб не се управлява така лесно особено когато има задължения.Очаквам сега да кажеш,че съм адвокат на “Стотков”или,че съм на заплата при него .

          • 6
            2

            Ти жълтомразеца,май най много мразиш себе си. Това е така защото си комплексар беден. Всичко ти е виновно на този свят за твойта некадърност и безмозъчност

          • 2
            4

            ,,По непотвърдена информация”,ти си направи генерални изводи,няма що!?Когато клуба загиваше и съм заделял от заплатата (както и много други истински фенове),за да издържаме отбора от разпадане,такива лайнари като тебе се криехте под полите на майките си!На не потвърдените информации хората му казват клюки!Изводи е,че си от махленските клюкарки!

    • 7
      4

      Новите футболисти ти ли ги докара и ти ли ще им плащаш заплатите?!И като си “знаещ” знаеш ли холандеца на каква заплата е?!

      • 4
        11

        Тези новите дали са по-добри от Карагерен,А?Кой направи класа Локомотив?Статков ли,А?Жълти олигофрени ,натискайте си задници и лоша дума да няма срещу Крушарски!

        • 6
          2

          Ти да не си един от двамата собственика на фен магазина така да защитаваш Крушарски защото треперите да не ви вземат бизнеса защото не отчитате една стотинка в клуба,наем не плащате също като ония кебапчия нежния?!То така много лесно.

Коментарите са затворени