Още един българин ще влезе в треньорския щаб на първия отбор на Лудогорец като асистент на Анте Шимунджа. Това е Иван Цветков, който до момента работеше като част от скаутското звено и се занимаваше със селекцията. Бившият нападател става третият българин – помощник на Шимунджа след Здравко Здравков, който отговаря за вратарите, и новопривлечения бивш капитан Светослав Дяков.

Иван Цветков обаче ще има специфична роля и тя ще бъде отговорник за нападателите. 43-годишният бивш голмайстор в първенствата на Нидерландия, България и Азербайджан ще се присъедини утре към отбора и ще пътува за лагера в Турция, където ще поеме новата си роля. По време на състезателната си кариера той правеше впечатление с умната си игра и безкрайно точното си позициониране в наказателното поле – качества, които му донесоха и прякора Професора.

Цветков завърши кариерата си преди пет години – през 2017-а година в своя първи клуб – Пирин (Благоевград), където вкара 6 гола в 14 мача. Бащата на футболиста – Петър Цветков, също е един от знаменателните играчи в историята на “орлетата” от Благоевград.

Лудогорци стартират утре зимната си подготовка, като веднага след това ще пътуват и за лагер в Турция. Днес пък представиха и първото си зимно попълнение – централният защитник Диниш Алмейда, който идва от белгийския шампионат.

Спортал

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени