Отборът на „Марица“ стартира днес своята зимна подготовка. В 10:30 часа старши-треньорът на тима Николай Димитров, неговите помощници Кирил Андонов, Йордан Влашки и анализаторът Стойчо Драмов изведоха група от 29 футболисти. Те няма да разчитат на Мартин Лазов през пролетния полусезон. Първо занимание днес направиха новопривлеченият от „Крумовград“ нападател Георги Трифонов, както и Олджай Алиев, който се завърна в отбора. Двама футболисти ще изкарат пробен период и също проведоха тренировка днес. В тима се завърнаха и Теодор Фърков и Борислав Дончев, които бяха преотстъпени през миналия полусезон съответно в „Локомотив“ II и „Борислав“ (Първомай). С отбора тренираха и юношите Сали Садъков, Станислав Василев и вратарят Виктор Петков.
 
Всички футболисти са здрави и в добра кондиция. През следващите дни маричани ще тренират двуразово в Пловдив и на терена в село Войсил.
 
Както вече ви информирахме, ясна е и програмата за зимната подготовка на „жълто-сините“. Първата контролна среща за тима е на 14 януари срещу елитния „Арда“. От 18 до 30 януари съставът ще проведе зимен подготвителен лагер в Анталия, Турция. По време на лагера „Марица“ ще изиграе три приятелски срещи – срещу македонският Академия „Пандев“ на 22 януари, руският „Волга“ (Уляновск) на 25 януари и полският „Ресовия“ (Жешов) на 29 януари. След връщането на маричани в Пловдив е предвидена още една проверка срещу друг тим от българския елит – пловдивският „Локомотив“. Мачът ще се играе на 3 февруари. Очаква се шампионатът във Втора лига да се поднови около 11 февруари.




1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени