От БФС са прибрали общо 326 100 от глобените отбори в Първа лига, разкри „24 часа“.

В тази сума влизат всички санкции – на футболисти за картони, на треньори за изказвания или непристойно поведение, както и по вина на феновете по трибуните.

Тези пари са едно от основните пера в бюджета на БФС за следващия сезон. Очаква се сумата да стигне до милион. По традиция тези пари и таксите на съдиите се удържат от втория транш на телевизионните права на клубовете.

Рекордьор по глоби е ЦСКА. “Червените”, които са лидери в класирането, са първи и по финансови наказания. Отборът от “Българска армия” е санкциониран със 71 350 лева. Тимът е одрусан най-много от футболната централа в третия кръг – с малко над 20 бона.

 

 

Лудогорец от друга гледна точка е глобен само с 2200 лева. Очаквано вицешампион по глоби е другият столичен гранд – “Левски”. “Сините” са одрусани с 49 450 лева за 18-те кръга от началото на шампионата.

Тимът от “Герена” цели 11 пъти е задължен да плати 1000 лева заради псуване по адрес на шефовете на родната футболна централа или рефери, което обаче е доста по-малко от санкциите на ЦСКА.