Локомотив (Пловдив) е започнал преговори за разтрогването на договора на Преслав Боруков. Нападателят пристигна на “Лаута” в началото на годината и изигра общо 33 мача, като се разписа 4 пъти. През втората половина на есенния полусезон той изгуби доверието на старши треньора Александър Томаш и започна по-често да се заседява на резервната скамейка. Неговото напускане ще освободи място за привличането на естонския голмайстор Ерик Сорга.

24-годишният футболист на шведския ИФК Гьотеборг ще премине днес медицински прегледи на “Лаута” и ако всичко с тях е наред, ще парафира с “черно-белите”. Неговата визитка е впечатляваща, като най-силният му период е с екипа на Флора (Талин). Между 2016 и 2019 година той изиграва 152 мача и вкарва 125 попадения във всички турнири за първия (78) и втория (47) отбор на клуба.

През 2020 и 2021 година Сорга преминава през американските Ди Си Юнайтед и Лондон Юнайтед, а миналото лято отива в нидерландския ВВВ Венло, като за 11 двубоя бележи 3 пъти. Подписва с Гьотеборг през януари, но записва едва около 100 минути, разпределени в 10 мача, и вкарва веднъж.

Сорга е печелил 2 пъти титлата на Естония и веднъж купата на страната. През сезон 2018/19 е голмайстор на шампионата с впечатляващите 31 попадения. Има 24 срещи за националния отбор на Естония и е вкарал 4 гола – по два на Белгия и Беларус.

“Тема Спорт”

10 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    1

    Вмирисах се на цигания, не издържам повече

  2. НЪЛ ШТЯФМИ ДА ЗЕМЪМИ ЧЕБРАЛЕТ И КАБРИОЛЕТ? КО СТАНА?😞😞😞

    И ДА ЗНАЙТИ!!! АКУ ЩЕ КУКЛИНЦИ ДА ЗЕМИМ, НИ НИ АРЕСВА ИГРЪТА!!😞😞 РИФОРМИ ТРЕБЪТ!!!

    НИ ЗНАМ КОЙ Е ВИНОВИН, НО НИЙ РОМИТИ КЛОАКОМОТИФЦИ УТ СТУЛЮПИНУУ ИЗКЪМИ КРАСИФ ФУТБУЛ!!!😉😃😂 .. НЕ ИСКЪМИ БУТЪНИ, ЛАШКЪНИ, КЮСКЪНИ И АРТИСТИЧНИ ПАДАНЕТА ЗА ФАЛУВИ И ДУСПИ!!! ПИСНА НИ ОТ СИМУЛАЦИИ И ЦИРКАДЖИЛЪЦИ!!!😉😃😂

  3. 8
    4

    Абе то и при нас дойде един резак голмайстор на втора дивизия на Хърватия ,ама сега пияния ни руснак иска да го гони,по добре чернилки да тъпчат педалите ни треньори,даже двамата си налетяха кой първи да го плющат

  4. 3
    4

    И тази голова машина си отива. А колко бях щастлив като дойде. Кълнях ги жълтити и ги псувах. А той не ми оправда клетвите.

  5. 5
    2

    Успех Боруче, на Локото му трябва вкарващ нападател. И той идва.

    • 3
      6

      Идва от 11.22г е играл 100 минути в 10..мача и вкарал 1гол….ясна е работата…дано не съм прав

      • 6
        1

        Той може и 1 мач.за 3 години да е изиграл,.ама да вкараш за 150.мача,.125 гола добре ли е.

        • 4
          1

          Да де ама преди три години а след като за една е играл само сто минути…каква ще е формата е ясно но по важно е как ще си върне предишната и в колко процента

        • Визитката му съвсем не е лоша. И съм сигурен че е по-добър от Борука и Косъма, взети заедно.

  6. 3
    2

    Ще го видим и тоя баберик..за оставащите17мача колко гола ще вкара..дано задмине боруков

Коментарите са затворени