“Марица” надигра “Арда” в среща от 1/8 финалите на турнира за Купата на “България” и бе изключително близо до класиране на 1/4 финал, но две минути преди края на второто продължение допусна изравнителен гол, който доведе до изпълнение на дузпи. Преди това Радослав Апостолов вкара фамозен гол от 60 метра за 1:0, с който смая всички на стадиона в квартал “Кършияка”. При рулетката на дузпите гостите от Кърджали имаха по-голям шанс и спечелиха с 2:3.
 
Двубоят се игра пред 1000 зрители на стадион “Марица” и донесе много емоции на феновете на най-великата игра. Подкрепата от трибуните бе безценна за момчетата на Николай Димитров и ги вдъхнови за нов подвиг. Те отново показаха борбеност, раздадоха се и въпреки умората не спряха да се борят, надигравайки състезаващият се в Първа лига тим на “Арда”.
 
Милен Танчев бе наказан и пропусна двубоя на своя тим.
 
Пловдивчани създадоха повече голови положения и можеха да спечелят още в редовното време. През първата част, противно на очакванията, “Марица” бе по-активният тим и имаше няколко добри възможности за гол. Гостите отправиха едва един удар към вратата на Илия Николов и той бе неточен. Още в 4-та минута удар на Радослав Апостолов бе избит от вратаря на гостите Васил Симеонов в корнер. В 15-та минута Валери Домовчийски бе изведен зад гърба на защитата на “Арда” и подаде остро на втора греда, където вратарят Симеонов изпревари напълно свободния Станислав Маламов. В 22-та минута Ифеани Дейвид стреля от дистанция, но неточно, а малко по-късно Станислав Малмов също шутира, но стражът се намеси успешно. В 30-та минута “Арда” отправи първия си удар към вратата на “Марица”, чрез Светослав Ковачев, но той бе неточен. Минута по-късно “жълто-сините” организираха бърза атака по десния фланг и Димитър Аврамов центрира остро по земя, но никой не успя да засече. Нова страхотна атака на “Марица” започна от Аврамов няколко минути по-късно. Защитникът намери Станислав Маламов, който напредна по фланга и изведе Соломон Джеймс. Нигериецът нахлу в наказателното поле опита да намери свой съотборник пред голлинията, но пасът бе пресечен в последния момент в корнер. В 38-та минута, след статично положение, Йордан Пейчинов бе оставен непокрит на задна греда. Той получи топката, но ударът му излезе в аут.
 
Второто полувреме се игра на по-ниско темпо, като гостите бяха по-активни, но не създадоха почти нищо интересно в офанзивен план. Като цяло положенията бяха малко за сметка на борбата по терена. Влезлият на полувремето Веселин Марчев шутира в началните минути, но ударът не затрудни вратаря на “Арда”. В 80-та минута се откри чудесна възможност пред Радослав Апостолов, който премина през двама противникови футболисти и остана сам срещу вратаря, но Симеонов спаси ударът му. Гостите имаха 2-3 опасни центрирания, които бяха лесна плячка за Илия Николов, който и в този мач бе на висота. В 89-та минута Иван Тилев от гостите засече центриране с глава, но топкта излезе в аут. При ситуация в наказателното поле на “Марица” състезател на “Арда” успя да вкара, но преди това, при центрирането към него, топката бе напуснала игралното поле и голът логично не бе зачетен. В последните секунди на продължението Радослав Апостолов можеше да реши мача, след като отново се озова сам срещу вратаря, но ударът му премина покрай страничната греда.
 
Така се стигна до продължения, след като пловдивчани не успяха да материализират положенията, които създадоха. Въпреки умората и в продълженията те се представиха на ниво.
 
В петата минута на продължението шут от воле на Иван Тилев премина на сантиметри от десния страничен стълб на вратата пазена от Илия Николов. В 96-та минута Петър Атанасов излезе на добра позиция и стреля, но неточно. През второто продължение, в 114-та минута Лъчезар Котев от състава на “Арда” нацели гредата. В 116-та минута Радослав Апостолов най-накрая разпечата вратата на гостите. Той видя излезлия напред страж на “Арда” и стреля от 60 метра, отбелязвайки невероятен гол, който хвърли в екстаз публиката по трибуните. Но радостта от красивото попадение бе кратка. В 118-та минута, след миг невнимание, Ласана Н’Диайе се възползва от меле в наказателното поле и успя да изравни.
 
При дузпите гостите имаха повече късмет и реализираха 3 от тях, докато маричани отбелязаха 2. Стражът на “Арда” също имаше заслуга за това неговият тим в крайна сметка да продължи напред. Айкут Янъков и Радослав Апостолов бяха точни от бялата точка за “Марица”. Валери Домовчийски стреля встрани, а вратарят Симеонов отрази ударите на Димитър Аврамов, както и на колегата си Илия Николов. За “Арда” точни бяха Иван Коконов, Ласана Н‘Диайе и Алекс Петков, а ударът на Жосе Да Силва бе отразен от Илия Николов с помощта на гредата.
 
Въпреки отпадането си “Марица” се представи повече от достойно в турнира за Купата на България и публиката изпрати момчетата на треньора Николай Димитров с аплодисменти. Пловдивчани отстраниха третодивизионния “Левски-Раковски”, както и елитния “Хебър” и бяха само на 2 минути от това да отстранят втори тим от Първа лига, но съдбата бе отредила друго.
 
Този мач бе последен за календарната година. Тя бе поредната успешна за състава на “Марица”. През миналия сезон отборът зае място в средата на таблицата и спокойно изигра мачовете си от пролетния дял. През настоящия тимът също се движи по план, макар да записа няколко неприятни загуби. В турнира за Купата на страната “жълто-сините” надскочиха очакванията, най-вече с играта си, като бяха на две минути от класиране на 1/4 финал.
 
МАРИЦА: 86 Илия Николов, 19 Мартин Газиев (Георги Иванов), 20 Йордан Пейчинов, 5 Димитър Аврамов, 23 Соломон Джеймс, 24 Ифеани Дейвид (Петър Атанасов), 28 Радослав Апостолов, 21 Станислав Маламов (Айкут Янъков), 15 Христиан Димитров (Веселин Марчев), 17 Валери Домовчийски – капитан, 7 Симеон Вешев (Илиян Йорданов). (Петър Начев, Стефан Попов). Треньор: Николай Димитров