Днес – 15 ноември – е денят, в който ПФК Спартак Пловдив празнува 75 години от
създаването си!
Футболен клуб “Спартак” Пловдив води началото си от далечната 1947 година, когато на 15-ти октомври се сливат Народното физкултурно дружество (НФД) „Левски“ и НФД Ударник под името Левски-Ударник. Месец по-късно, на 15 ноември 1947г., е утвърдено и новото име на тима, което остава непроменено до ден днешен – Спартак.
В първото ръководство на клуба влизат председателят Благой Пенев, както и Атанас Куцалов, Найден Маслев и Спас Томев.
С годините клубът постепенно си изгражда името на гранд, чиито цветове бранят велики имена, начело с Тодор Диев.
Най-голямото постижение в историята на клуба си остава шампионската титла през 1963 година.
ПФК Спартак поздравява с празника всички бивши и настоящи ръководители, треньори, футболисти и привърженици на клуба, с пожелания да бъдат здрави, горди и щастливи!

 

От Марица, Ботев и Локомотив поздравиха съгражданите си:

 

МАРИЦА: Поздравяваме ръководството, футболистите и всички привърженици на “Спартак” (Пловдив) по случай 75-та годишнина от основаването на клуба! Желаем им здраве, успехи и спортно щастие! Надяваме се тяхната мечта за нов, модерен дом да се сбъдне скоро, а красивите моменти от футболните двубои между “Марица” и “Спартак” отново да радват пловдивчани!


БОТЕВ: ПФК Ботев Пловдив честити 75-годишнината от основаването на ПФК Спартак Пловдив. Спартак е един от емблематичните отбори на хилядолетния ни град. Tимът е шампион през 1963г. и носител на Купата през 1958г. Вицешампион през 1962г. и два пъти финалист за Купата през 1955г. и 1959г. През 1964г. е финалист за Балканската клубна купа. Играл е велики срещи в евротурнирите срещу Бенфика и ПСВ Айндховен като има равенства с двата тима 1:1 в Пловдив срещу португалците и 0:0 в Айндховен срещу холандците. ПФК Ботев Пловдив пожелава много футболни успехи на Спартак и много поводи за радост на всички спартаклии.


ЛОКОМОТИВ: Футболен клуб Спартак Пловдив чества днес 75 години от основаването си. За “рождена” дата се счита 15 ноември 1947 г., когато се утвърждава името на клуба. ПФК Локомотив честити празника на всички спартаклии и пожелава на “гладиаторите” скорошно завръщане в професионалния футбол, където е мястото на клуб като Спартак!

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени