Одобриха тегленето на 24 милиона кредит за ст.“Христо Ботев“ и „Локомотив“

7
294

 

Общинският съвет на Пловдив одобри тегленото на 24 милиона лева кредит за строителството на стадионите „Христо Ботев“ и „Локомотив“. С 35 гласа „за“, 7 „против“ и 6 „въздържал се“ споразумението с „Уникредит Булбанк“ АД за заема беше прието. За двете спортни съоръжения ще бъдат отпуснати по 12 милиона лева.

Заместник-кметът по финансите Величко Родопски заяви, че договорът за строителството на стадион „Христо Ботев“ е на обща стойност 53 милиона лева с ДДС. Община Пловдив е получила уверението на строителя, че новите 12 милиона лева, отпуснати за съоръжението, ще бъдат достатъчни стадионът да бъде завършен във вид, който ще му позволи да бъде въведен в експлоатация и на него да се играят официални мачове през март догодина. Родопски допълни, че към месец септември тази година за „Колежа“ са изразходвани 17 741 722 лева.

За стадион „Локомотив“ пък до момента за усвоени 4 701 838 лева. Заместник-кметът по финансите изрази увереност, че новите средства, които ще бъдат отпуснати за съоръжението в парк „Лаута“, също ще бъдат достатъчни, за да може стадионът да бъде завършен в цялостен вид. Родопски уточни, че това вероятно ще се случи най-рано след една година.

7 КОМЕНТАРА

 1. Цирк Лайнута международна автогара,циганите в Кюстендил

 2. 2
  1

  Кмете, ако не направиш Колежът с цяла козирка да умреш в мъки от болести майка ти дейба крадлива. Свят ще ти се завие какво те чака, боклук долен!!!

  • 2
   2

   Какво ще ми се случи бе, спринтьор страхлив!?
   И недей да кълнеш дееба твойта мама турско-циганска!

   • Цико, циганяр миризлив, ходи си на Столипиново да ровиш в боклука, дейба твойта майка циганско-турска дейба!!!

Comments are closed.