Треньорът на Добруджа Атанас Атанасов подаде оставка след загубата с 0:2 от Крумовград в мач от 13 кръг на Втора лига.

В интервюто си за Радио „Добруджа“ 53-годишният специалист обясни причините за решението си, като с думите си хвърли съмнение за симулативна игра на част от играчите на добричкия тим в част от мачовете.

„Това ми беше последният мач с Добруджа. Причините са ясни, няма какво да ги изтъквам. Аз доста време съм във футбола и ако съм наивен, е ясно, но глупак не съм в никакъв случай. Не очаквах, че това ще дойде в този отбор на моята глава. Случи се! Какво да направя? Не съм някакъв разследващ. Има хора, които не са честни! Да не казвам някакви по-силни думи. Това нещо, ако искат да играят голям футбол, няма как да стане“, заяви Атанасов.

Ясно е, че имам част от вината. Моята вина е в това, че съм хипернаивен и имам уникално доверие в тях. Няма как обвиня някой, че в мача с Крумовград не е искал да играе, но не става един да искаш, а друг път да не искаш. Така не се получават нещата и големи футболисти не се става. Не искам да казвам подробности, защото нямам нищо черно на бяло. Красноречиво е, има си данни и неща, които показват това нещо. Има факти, които ме карат да говоря така. За мен честността е на първо място. Когато я няма, няма как да станат нещата. Нямам никакви претенции към ръководството и президента. За тях само адмирации“, допълни специалистът.