Локомотив (Пловдив) изнесе рецитал срещу Славия и безпроблемно победи с 3:0 в сблъсък от 14-ия кръг на efbet Лига. Двубоят бе изключително важен за двата тима, които водят битка за челните позиции в класирането. Светослав Вуцов (30) си отбеляза нелеп автогол след сериозен карамбол в наказателното поле. Димитър Илиев (49) удвои след добро подаване на Джовани. Бабакар Дион (71) направи резултата класически, останал сам срещу вратаря на Славия.

В 3-ата минута Димитър Илиев подаде в наказателното поле към Петър Витанов. Халфът си спря топката, след което шутира, но слабият му дар попадна право в ръцете на Светослав Вуцов. Две минути по-късно Бабакар Дион върна топката назад към Джовани. Бразилецът пробва шут от движение, който бе блокиран от защитник в бяло, а след това Вуцов улови.

Славия отговори с изключително чисто положение, при което тимът можеше да поведе в резултата в 7-ата минута. Кемело Нгуена центрира по земя към втора греда, където Кристиян Добрев бе останал напълно свободен. От метър и половина юношата на Ботев (Пловдив) пропусна да се разпише, пращайки топката в аут.

Славия създаде нова добра възможност за гол със скоростна атака по десния фланг. Емил Стоев проби, подаде към дъгата на наказателното поле, а там Камело Нгуена стреля от движение. Шутът на нападателя обаче не намери вратата и мина покрай страничната греда. В 24-ата минута Да Силва намери Бирсент Карагарен в наказателното поле. Крилото на Локомотив си спря топката, но загуби равновесие и стреля много слабо в аут.

В 30-ата минута Локомотив поведе след нелеп автогол на Светослав Вуцов. Младият страж беше изненадан от карамбол в наказателното поле. Вуцов първо отрази удар на Да Силва, а след това след рикошет при изстрел на Мартин Паскалев стражът отклони топката във вратата си.

В 35-ата минута Джовани и Бабакар Дион си размениха по един пас, след което белгиецът подаде към бразилския си колега. Той пък стреля от движение по земя, но ударът му мина встрани от вратата.

Второто полувреме започна мечтано за Локомотив и само 4 минути след подновяването на играта домакините удвоиха преднината. Точен за Локо бе капитанът Димитър Илиев, който се възползва от подаване на Джовани на празна врата. Ситуацията много наподобяваше на онази, при която Кристиян Димитров пропусна да изведе “белите” напред.

След гола мощен шут на Йосип Томашевич беше отразен от Светослав Вуцов. Домакините имаха претенции и за дузпа след удар на Бирсент Карагарен, който беше блокиран от Венцислав Керчев. Главният съдия не видя игра с ръка на бранителя, а ВАР не сигнализира за нередност.

В 71-вата минута Локомотив уби всякаква интрига в срещата с трети гол. Бабакар Дион беше намерен зад гърба на защитата на гостите и не сбърка, пращайки топката покрай излезлия леко напред Светослав Вуцов.

В 79-ата минута Преслав Боруков, появил се минути преди това от резервната скамейка, загърби персоналния си пазач и пусна меко подаване в наказателното поле, което намери Бирсент Карагарен. Крилото на Локомотив нанесе удар от движение, който попадна в ръцете на вратаря.

6 КОМЕНТАРИ

  1. Абе защо ми е толкова лошо?

  2. 8
    2

    И днес благодарение на Моней плюс,на тото плюс,на слънцето,на чичо Венци,на Бойко,на Путин и на това,че Вуцов беше в мензис Локомотив победи най-курве.ския отбор в България.

  3. Въпрос към страхливите жълтурци и цигани от околията на Пловдив :
    12
    1

    Как е класирането бе, мангали вмирисани?

  4. 18

    Газииииииммм. Наздраве Пловдив. Правим си кефа. от
    4 години насам не е спирал

  5. 19

    МАШИНИ ГОЛЕМИ СТЕ И ЗАТОВА.. ЗА ТЕБЕ ПЕЯ И ЖИВЕЯ ЗА ТЕБ СЪРЦЕТО ЩЕ СИ ДАМ О ЛОКО ПЛОВДИВ ТИ СИ ВСИЧКО И НЯМА АЗ ТЕ ПРЕДАМ ИГРАЙТЕ ЗА НАС ЩЕ СЕ БИЕМ НИЙ ЗА ВАС О ЛОКО ПЛОВДИВ ДО ПОСЛЕДЕН ДЪХ

Коментарите са затворени