Старши треньорът на третодивизионния Гигант (Съединение) Георги Мечечиев изрази радостта си, че отборът му се е паднал да играе срещу ЦСКА на 1/16-финалите от турнира за Купата на България. “Перфектен жребий! Момчетата си го заслужиха след всичките усилия, които вложиха. Сигурен съм, че ще стане истински празник в града, започна Георги Мечечиев пред репортер на БТА.

Попитан дали вижда шансове за своя отбор предвид разликата в класите на двата отбора, бившият защитник на Славия, Локомотив (Пловдив) и Нефтохимик отговори: “Във футбола всичко може да се случи. Ние ще играем за победа, както и във всеки един мач. Хубаво е да помечтаем, макар да знаем, че става дума за несравними неща”.

За да стигнат до тук тимът отстрани пет противника. Най-напред в регион Пловдив те елиминират Атлетик (Куклен), Сокол (Марково), Асеновец (Асеновград), Родопа (Смолян) в зоновите елиминации. Идва и ред на Добруджа (Добрич), който е победен с 2:1.

“Точно затова съм щастлив, защото момчетата отстраниха вече пет отбора. Да, на първо място сме в първенството, но там поставени цели нямаме. Играем мач за мач. Ние сме аматьори, но се стараем да правим всичко професионално. И затова сме на 1-о място.

“Абсолютно всички момчета от отбора работят нещо друго, но като тренировъчен процес имаме ниво. Тренираме абсолютно всеки ден, стараем се да вдигаме и темпото на работа. Само двама от футболистите са от Съединение, а останалите са от Пловдив.

На въпрос дали това е най-големия успех на клуба в историята му, Мечечиев отговаря утвърдително. “Отстранихме Добруджа в предишния етап и беше историческо. Сега играем с ЦСКА. Не знам какво е, може би космическо. Не се е случвало друг път. Някога може и да се повтори, но на този етап, това е”.

Според него стадионът ще се напълни в Съединение, като очаква и рекорд по посещаемост. На срещата с Добруджа в предишния етап е имало 500 човека, но основно почитатели на отбора на Гигант (Съединение).

За Мечечиев обаче да води аматьорски отбор на този етап в турнира за Купата на България за втори път. Преди като наставник на Ямбол той отстранява Струмска слава (Радомир) и след това среща Арда (Кърджали).

“И тогава, и сега заслугата обаче е само на футболистите. Имам късмета да попадна на много сериозни момчета, които са отговорни към играта. Както казах, макар и да работят, те са отдадени на повече от 100 процента на футбола, завърши Мечечиев.

 

2 КОМЕНТАРИ

    • Цървули,налъми ще играят с ЦСКА -София,а вие ще играете с дедовия!😂😂😂

Коментарите са затворени