Обединени фракции Бултрас, Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и Сдружение ПФК Ботев изпратиха днес сутринта официална покана за среща с кмета на Пловдив Здравко Димитров и неговия заместник Пламен Райчев.

Поканата е за 22 септември в 18,30 часа, за когато вече е насрочен протест на “жълто-черните” фенове пред Общината. Поканата е изпратена още до архитект Георги Савов, строителят на стадион “Христо Ботев” Илиян Филипов и Атанас Ангелов.


Тази сутрин изпратихме официална покана за среща на 22.09 на долупосочените господа, както и някои от най-важните въпроси за Колежа, на които държим да получим публично отговор!

До Здравко Димитров

с копие до Пламен Райчев, Георги Савов, Илиян Филипов, Атанас Ангелов

Покана за среща

Уважаеми господа,

във връзка с качеството ви на възложител, проектант, изпълнител и надзор на обществено значим проект, какъвто безспорно е стадион “Христо Ботев”, ви каним на среща с представители на привържениците на Ботев Пловдив на 22.09.22г. от 18:30ч. – Община Пловдив! Най-важните въпроси, на които държим да получим публично отговор, са следните:

1. Как ще бъдат вложени и какво конкретно ще бъде изпълнено (кои СМР) с първоначално осигурените от държавата 25 млн. лева за довършването на стадион “Христо Ботев”?

2. Ще бъдат ли вложени по предназначение гласуваните от Общинския съвет на град Пловдив 12 млн. лева за цялостното изграждане на козирката (включително цялостно покривно покритие) на стадион “Христо Ботев” и кога ще се случи това?

3. След пропуските и промените в проекта и в изпълнението на стадиона, гарантирате ли, че стадионът ще може да получи в близко бъдеще категория 4 от УЕФА?

4. Как планирате цялостното завършване на стадион “Христо Ботев”, съгласно проекта и откъде ще осигурите необходимите за това средства: От държавата, от заем, от бюджета на Община Пловдив или чрез друга форма на финансиране?

5. След като до 2014 г. в строителството на стадион “Христо Ботев” бяха вложени около 10 млн. лева, а в последните 2 години бяха осигурени за довършването му още над 40 млн. лева, кога стадион “Христо Ботев” ще бъде окончателно завършен и колко още средства ще са необходими за това?

Дължите отговорите на тези и други зададени ви въпроси не само на нас, но и на гражданите и данъкоплатците в град Пловдив, които с нетърпение очакват срещата с вас!

С уважение:

Обединени фракции Бултрас

Клуб на привържениците на Ботев Пловдив

Сдружение ПФК Ботев

14 КОМЕНТАРИ

  1. Чакай ти от крадливи гербаджии да свършат нещо!

  2. 3
    1

    НЕ ГО ПИТАЙТЕ ЗА ПАРИ, А ГО ПИТАЙТЕ ТЕХНОЛОГИЧНО КАК ЩЕ СЕ СЛОЖИ КОЗИРКАТА , ЗАЩОТО КРАНОВЕТЕ НЯМА КЪДЕ ДА СЕ ПОСТАВЯТ ! ТОВА ГО КРИЯТ ОТ ВАС И РЪКОВОДНИ ФЕНОВЕ СЪЩО СА ЗАПОЗНАТИ С ТОЗИ ПРОБЛЕМ, НО СИ МЪЛЧАТ И ГОВОРЯТ САМО ЗА ПАРИ ЗА ДА МОЖЕ ДА ЛАПАТ ! ЗА ТОВА САМО ЗА ПАРИ СЕ ПИТА, А ЗА ТЕХНОЛОГИЧНАТА ЧАСТ НИЩО

  3. ГНУСНИТЕ КЮСТЕНДИЛСКИ КАТУНАТИ ПАРАЗИТИРАЩИ НА ГЪРБА НА ВЕЛИКИЯ БОТЕВ ПАК СА НАЛАЗИЛИ ТЕМАТА ?!?!!?!?!
    СТОЙТЕ СИ В ДУПКИТЕ ПАРАЗИТИ МРЪСНИ

    • Само да питам кое прави ботев велик клуб? През 21ви век предимно се лута на дъното в класирането! Изпадна във В група! Играе извън Пловдив години наред! Нямат стадион от години! В коматево база която побира около 3000 фена не сме я виждали пълна от доста време ! Скоро не са били фактор в първенството! Имат фенклуб основан в една от циганските махали от емблематичен техен фен! Паднаха на финала за купата от градския съперник … ! Малко по-късно последва 6:0 !!!! Тва че вдигат ръце по магистралата и хапват шамари на всеки уговорен бой е малко извън темата … кое прави ботев велик за Пловдив?

  4. 3
    3

    Ще ми пръднете на селския хуй, анални глезльовци.

  5. Баскетболиста си строи три етажен дом, със парите за стадиона. Парите за стадиона са в Банка, и от лихвите си прави къщичка ,
    колкото по дълго време са във банката по голяма лихва взима Баскетболиста. Това е истината.

  6. 7
    4

    Имате си собственик милиардер той да осигури средства

    СПРЕТЕ ГРАБЕНРТО ОТ НАРОДА!!!

  7. 12
    1

    Питам вярно ли е:В града упорито се носят слухове,че парите за стадиона са раздадени или поне една част на строителни(а) фирми за жилищно строителство и общината затова бави възможно дълго строителството на стадиона?Ако не е вярно е редно да зададем въпроса колко пари има в момента,в коя банка се съхраняват и най-важното нещо КОЛКО ЛИХВА е печалбата от този депозит и КОЙ и КАК е оползотворява ТАЗИ ПЕЧАЛБА, която със сигурност не е малка и не е ли това още една причина да се бави строежа?Искаме отчет до стотинка и каква е наличността?И не на последно място наистина трябва да се зададе въпроса защо за Лаута парите стигат и нямат подобни проблеми?

    • 6
      3

      Защото на Лаута не са крадливи цигани като нас жълтите

    • 4
      3

      За Лаута стигат парите и няма проблеми, защото там НЕ се краде и има фенове, които са специалисти и работят за благото на Клуба ни. Това при жълтите е немислимо и абсурдно. Факт! Клуб 500…Към декември очаквайте част от истината за Копнежа в един доклад на една проверка… Срам е да си жълт!

  8. 5
    8

    САМО ТАКА,ГАЗ ДО ДУПКА НА ГАДОВЕТЕ ОТ ОБЩИНАТА.НА ВОЙНА ЗА ГОЛЕМИЯ БОТЕВ ПЛОВДИВ ДА БЪДЕ ТАМ КЪДЕТО МУ Е МЯСТОТО. ЗА БОЙЙЙЙЙ…..

Коментарите са затворени