Локомотив Пловдив спечели трета поредна победа след загубата в първия кръг от новия сезон, след като днес мина през Враца като през малка гара на път за Търнава. Смърфовете постигнаха победи в трите си последни официални мача и тръгват за реванша от втория предварителен кръг в Лига Европа с приповдигнато настроение.

С няколко резерви в състава си тимът на Бруно Акрапович се наложи с 1:4 като гост на Ботев Враца.

След равностойни първи минути, в които липсваха положения пред двете врати, Локомотив (Пловдив) поведе в резултата с гол на Бирсент Карагарен в 9-ата минута. Георги Илиев центрира в наказателното поле от ъгловото флагче, Даниел Генов опита да изчисти с глава, но топката попадна право на крака на Бирсент Карагарен, който насочи изстрела си право във вратата за 0:1.

В 14-ата минута Ален Ожболт направи сериозен пропуск след центриране на Карагарен от десния фланг. Словенският нападател можеше да вкара топката във вратата от няколко метра, но не успя да засече подаването с левия си крак. В 20-ата минута страничният съдия вдигна неправилно флага си за засада при подаване към Бирсент Карагарен.

Решението на арбитъра спря обещаваща атака на “смърфовете”, при която трима футболисти излизаха очи в очи с вратаря на Ботев (Враца). Минути по-късно гостите от Пловдив имаха претенции за дузпа за игра с ръка с Венцислав Керчев при шут на Димитър Илиев. Защитникът обаче не игра с ръка, а изчисти в ъглов удар с рамо.
В 35-ата минута Георги Илиев удвои преднината на гостите със страхотен гол. Ветеранът получи подаване от Петър Витанов, нагласи си топката за изстрел и с удар от далечна дистанция опъна мрежата на Красимир Костов. Две минути по-късно Димитър Илиев можеше да направи резултата класически, но не успя да преодолее стража на домакините. В добавеното време на първата част центриране на Христо Златински намери Валери Домовчийски в наказателното поле. Нападателят засече, но покрай вратата.

Второто полувреме започна с доста силни минути на пловдивското Локо, но футболистите на Бруно Акрапович не успяха да материализират опитите си за гол. В 59-ата минута Валери Домовчийски върна един гол за Ботев (Враца) със страхотен удар от границата на наказателното поле.

Нападателят се възползва от спорна топка, която предизвика сблъскване между Йосип Томашевич и Мирослав Будинов. Минута след гола обаче Илия Миланов остави домакините с човек по-малко след необмислено нарушение срещу Георги Илиев. Това бе втори жълт картон за защитника и респективно червен.

В 72-ата минута влезлият от резервната скамейка Анте Аралица засече центриране, но не успя да насочи удара си в очертанията на вратата. В 78-ата минута Димитър Илиев вкара дежурния си гол за “смърфовете”. Капитанът на Локо засече центриране на Чико Цветанов от левия фланг, с което затвърди добрите впечатления относно формата, в която се намира от началото на сезона.

Карагерен оформи крайния резултат в последната минута след добавка при удар на Аралица.

БОТЕВ (ВРАЦА) – ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 1:4
0:1 Карагарен (9)
0:2 Г. Илиев (35)
1:2 Домовчийски (59)
1:3 Д. Илиев (78)
1:4 Карагерен (89)

Стартови състави:

БОТЕВ: Красимир Костов, Ангел Лясков, Валери Домовчийски, Венцислав Керчев, Даниел Генов, Илия Миланов, Мирослав Будинов, Петър Атанасов, Симеон Мечев, Филип Ждерич, Христо Златински

ЛОКОМОТИВ: Мартин Луков, Дейвид Малембана, Стивън Езе, Йосип Томашевич, Бирсен Карагарен, Петър Витанов, Уирис Оливейра, Момчил Цветанов, Георги Илиев, Ален Ожболт, Димитър Илиев

102 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    3

    Братя буферляци, бургуджии, кошничари,турлукчии, демирджии, вретенари, гребенари, калайджии, калдараши, копанари, артъкпъртъци и сичкия катун!!! ИНТРИГАНТИ! ИБРИКЧИИ!!! ГЕЙОВЕ!! АБИТА! КЛОАКОМОТИФЦИ!!!!!
    ДА СЪ ПУКЛОНИМ ПРЕД ИДУЛА, ДАЛ ИМИТУ НА ВИЛИКИЯ СТУЛЮПИНУФСКИ УТБОР КЛОАКОМОТИФФФ!!!! ЮРУШШШШШШ!!! НАПРЕШ ХРАБРИ ЛАЙНУМЕТИ, ПУФ ПАФ!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) https://im0-tub-ru.yandex.net/i?id=9d778a2e8df661b304b086b05da48b9f-l&n=13

    https://dic.academic.ru/pictures/wiki/files/119/walschaerts_motion.gif

  2. 6
    3

    Андрей, ПУСНИ КАК СА ВИ НАСИЛИЛИ ВОЗИЛОТО…

    На среднощна атака е бил подложен автобуса на Ботев в столицата. От вчера канарчетата са на режим в София за днешния мач срещу Левски. През нощта хулиганиса счупили предното стъкло на рейса, информира Пловдивнюз.
    Тепърва предстои оглед от застрахователите, а специалисти трябва да се произнесат дали жълто-черните ще могат да се приберат с него в Коматево.

    • 6
      3

      Какво ти пука за рейса на българите?Те и без това ги е гнус от нас!Ще разчитаме на пътя към Свиленград,някой загорял гастарбайтер да се престраши да ни изклати!

      • “Рейса на българите”….
        Пффхахахахахахахахахаааа
        Мамка ви дееба турско-циганска!

        • 1
          2

          Сливенски циганин,като идваш в Столипинов да продаваш дъщеря си,няма как да видиш фенове на Ботев там!!!!

  3. 3
    8

    Локомотив,Спорт Клуб, Велбъжд 1936, 1926 кои сте вие цигани гнусни

  4. 13

    Каква игра, какви комбинации. Ние си граехме с Ботев, като котка със мишка. Каква, класа. Този Локомотив е радост за окото. Просто фантастика.

  5. 8
    1

    Не мога вече… Локомотив Пловдив .ни взе КУПАТА в най- важния мач в историята! Мачкат в Европа, евробоец са, преди нас са в класирането, публиката им е с класи над нашата, онзи ден ни надвикаха насред КОМАТЕВО ПЕТ -5- ФЕНА НА ДУНАВ!

    Не мога повече, ще режа вените, това Локо ни съсипа за 100 години напред, КРАЙ УМИРАМ И БОТЕВЪ Е ПЪТНИК…

    • 1
      1

      Цигане реже гемчето и отивай Ханъма някъде в Анадола.

      • Каква се опита да напишеш бе, циганин столипиновски!?

  6. 2
    19

    Новата версия на известния филм “17 мига от пролетта” ще се нарича “17 сезона в Б група”, ще е черно бял и ще се снима в кв. Лаута.

    • 1
      16

      1/4 oт животеца им е преминал в Б група. Една титла мафиотска и една Купа. И се барат за третия най успял отбор в БГ футбола. То на това не бива да му се обръща внимание, ама си е чиста проба цигания.

    • 15
      1

      През този век жълтия отбор изпада три пъти стигна и до в група , отбора на Локомотив стана шампион взе купа, суперкупа ,бронзови медали .Колкото повече кълнете , толкова повече кръв ще серете

    • Питай майка тифинала на финалите,как неше,как ви е.аха

  7. 8
    6

    Ей филмари къде и кога в Царителево ей буфери ша ва лижа, идвайте 30 канара сме всички карловски села има още 150 жълти сърца, готови да ви лежим пидираси и наврете си желязото… Работил съм в ферми в Норич жълто черни канарчета обичам Норич и ни ма е срам че в оранжерии сърцето ми е жълто черно пия за Моя Ботев…

    • 13

      Ей селянин, идваме дай номер, ще ви чупим муцуните идваме от Пловдив до 30 мин.

      • 1
        6

        Вземете и линейка буфер тъп в кръчмата ви чакаме срещу трактора жълто черен и пише красота, вяра и купа 2020.. Ей ся идват и новата фракция Yellow Villager ай пиши уе номера ми 0888 15057312

        • Не знам кой си и какъв си, ама си 100%-ов илитерат( неграмотник)!!! В редиците на ботевЪ съм убеден, че ви избират по простотията, завистта, злобата и не на последно място по олигофренията Как може да напишеш нещо, и после да не можеш да си го разбереш?!

  8. 18

    Чета и броя, пак чета и пак броя, повече от 15 коментара на Ботевисти не видях. Тези буфери които се маскират като Ботевисти са почти толкоз колкото и на болните и смахнати буфери. Прочетох не повече от 5 смислени постинга на Локомотивци. Е ово е класа! Не сте дразнител за да ви коментираме. Останете със здраве.

    • 19

      Вместо да четеш и броиш по добре извади петата от дивия и така ще ти тръгне и риториката и лексиката ва да тейба.

      • 6
        3

        Не беше ли пИтатъ ва селяк?
        Кух си като хралупа човече, и ако от простотия се умираше, до сега да си се разложил 10 пъти.

        • Не чувстваш ли скорошното си спъва е, и падане по очи на асфалта, А Жълта, психясала курво! В,, дербито “жълтите, които се упражняват на писателска дейност до един са пациенти на пловдивската психиатрия!

  9. 16
    1

    Ограничени жълти гниди кво пишете по нашите теми изкарайте я таз пета от гъза вече …. извинете забравих ,че селяните не са хора

  10. 15
    1

    Ей Бонке, защо мълчиш?? Кур в устата ли държиш?!

  11. 19

    Когато излезе програмата, едни пророци прогнозираха, че до осмия кръг я вземем една, две точки, я не, а осмия кръг пък, пълен абсурд да вземем и точка. Същите опитни оракули познаха, че ще загубим финала за купата, че Локомотив ще загуби от Спартак в Пловдив. Моля ви, погледнете си в кристалните кълба и кажете, че няма да стигнем до трети кръг на ЛЕ и че няма да влезем в групите на ЛЕ.

    • Пророкуваха, че на финала до 20-та минута, ще губим 3,4на0!Същите жалки, психясали изроди, сега злобеят с всеки написан ред във форума! Може да съм циничен на моменти, но пак ще го напиша:жълтите са проститутките на всички времена!!!

  12. 22

    от 100 коментара 90 са на жълтите…..Тва говори достатъчно.

  13. 27
    1

    Локомотивци, трябва да сме горди защото Бруно направи Локомотив най-добрия отбор в България.

    Бонке, как е класирането?

    • 24

      А Бонка общата, опашка има за нея . Харесва и петичката ми

  14. 24
    3

    Вижти живея в Царителево, цялото село умира за Ботев дойде ли буфер жа яде туягата.. В града трудно идваме с артикули на хилядолетния Ботев, един приятел се удави в реката след загубата от буферите, наврете си ламарина та в дивия от 15 май важното е че всички селяни сме от Ботев не се срамувам от отова, че съм селянин

    • 20
      1

      Ончо знам че боли моето момче…..това че си от село не те прави лош канар…..обаче тия от Локото много лошо взеха да на ибът ва и доматето трудно върви а пък да не говорим за аспержите….тях хич ги няма….ама давай с мощно гърло………..оооооооооооооооо мой Бутвфъ ний за тъийеб га жа умрем.

  15. 4
    21

    БАНДА ПОТНИ ГЕЙ – ЦИГАНЕТА ОТКРАДНАХА ЗЛОБНО ПОБЕДАТА НА ВРАЧАНСКИТЕ МОМЧЕТА .

    • 21
      2

      Бавно с отревисти и въртеливи движения и я извади таз пета от дивия и ще ти олекне жълт спермояд от Стряма.

    • 15
      1

      жълто,мангалче гадно ли ти е?

    • Шибача, ти издои ли кравите, козите, А? Марш жълта мастийо в обора! Лапай биберона и мълчи!

    • 17
      1

      И на мен аз Стоян канара дасиебапуткатамайкиналелинска ако още съм от Бутвфъ ва да сейба.

  16. 3
    20

    ALO PROKURATURATA SPITE LI VIJTE KAKVO TOTO SI NAPRAVIHA DVATA SCIGANSKI OTBORA EE SHTE ISKARAT HUBAVI PARI

    • 4
      1

      Научи се да говориш и пишеш на български език, бе циганин вмирисан!
      Живееш в България и е крайно време да научиш официалния език на тази страна, КУРВО МОЯ!

  17. 14
    8

    Не не и не. Не се издържа вече.

    • 7
      4

      Пич ти си болен, то бива злоба ама това не е нормално. И аз не харесвам Крушарски,но имам приятели, които го харесват,но това не ни разваля отношението. Спрете се вече

  18. 19
    6

    Индиански дънни риби, как е класирането??? Отново зад ЛОКОМОТИВ,А??? И двата отбора са изиграли по три мача, а Пловдвиския любимец има преднина над Коматевския любимец!

    Пловдив обича своя Локомотив…

  19. 14
    4

    biem bez nikakvi problemi i nadigravame protivnika strqma manole i rogosh traur osmiq krag andrei i ostanalite potni krivi glavi da si slojat hubav vazelin zashtoto alen nqma da gi propusne uspeh utre na Levski i neka da bie tumora na bg futbola

  20. 34
    4

    Локомотив ПЛОВДИВ в момента е най-добрия отбор във България. Лудогорец, ако не си бяха купили съдията ги отнасяхме. Вързало хахах срещу вас ни върза, срещу Европейски отбор ни върза, сега ни върза ….еби му майката то все ни връзва хахахах Това не е връзване, това е майсторство, обигран отбор със стил. Мачка наред. Локо бие ,лошо бие!!!

  21. 5
    30

    За сега ви вързва, да видим до кога. Определено сте с класа над представянето си през миналия сезон, но с наемници никога не знаеш кога ще му засвирят комарите в главата.

    • 7
      18

      А ние утре няма как да загубим на Герена. Дири се надявам на победа.

    • 9
      2

      Е,наемници….в момента почти навсякъде в по- малките европейски отбори е така

    • 8
      2

      Към реалиста:Защо освен задника ти който кърви по сексоални причини от финала, пикаеш кръв, А? Каква е причината, бе жълт идиот?Злобата и завистта, те са ръчичка за ръчичка при вас, защото са генно заложено в жалката ви същност! Явно те са причината за кървавата урина! Изроди жълти, краха ви е неизбежен! Долни проститутки на всички времена!

  22. 17
    13

    Чичо Ади е Косьо. Човека на близнаците.

    • 15
      3

      Колкото и 1912 е Божо олигофрен. В тоя форум само подобни на тебе малоумници пишат

  23. 28
    4

    В следващия кръг бием Лудогорец и разбирас е , индианците ще кажат:”Лудогорец си бута стадиона за шампионска лига и Бойко им почва нов, подариха ви мача, за да имат стадион” НЯМА ТАКИВА КОМАТЕВСКИ ИНДИАНЦИ…

    БРАВО ПЛОВДИВСКИ ЛЮБИМЕЦО, МАЧКАМЕ НА ВСИЧКИ НИВА-ЕВРОПА, А група и КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ!ПОКЛОН, БРУНО,ПОКЛОН , Г-Н КРУШАРСКИ…

    САМО ЛОКО!!!…

    • 8
      1

      СТАРИТЕ ХОРА КАЗВАТ ТАКА…..ЕДНА ЖЬЛТА СЛИВА И ЕДИН ИНДИАНЕЦ КОЛКОТО И ДА ГИ МИЕШ И ЧИСТИШ ВСЕ СИ МИРИШАТ НА МЬРША …..ОСТАВЕТЕ ГИ ДА ГИ НАПЛЮЕ И МУХА МЕСАРКА И ДА СВЬРШВА ФИЛМА…..АИДЕ ЧЕ ВОДКАТА СЕ СТОПЛИ ЖЬЛТИ- ЦЬРВУЛИ…..

  24. 23
    4

    Ами БОЙКО пак им подари три точки, утре ще подари на Левски три точки, ами солташаци.

    • 26
      2

      Стоя канара умира от густо като гледа таз петичка.

        • 10
          1

          НЕ САМО ТИ МОМКО….И ЦЯЛА БЬЛГАРИЯ ГО ПРАВЯТ…..

  25. 30
    3

    Пичаги сега са връщаме от къро и разбрайми че Локото са били истинския Ботев а не ония Бутвфъ от Коматево обаче бат Стоян канара ни каза че пак Големия човек е дал мача както на финала….и ний са успокоихме и ся жа са залющим с мента и мастика у хоремака на бай Наско в Стряма ва да гоейба.

    • 1
      16

      То и ние бихме истинското локо при представянето на отбора, ама не го правим обществено достояние.

      • 13
        1

        Бавно с отревисти и въртеливи движения я изкарваш таз пета от дивия и ще ти олекне.

  26. 41
    3

    ОЧАКВАМ С НЕТЪРПЕНИЕ КОМЕНТАРИТЕ НА “ЧИЧО АДИ” И “ГОРДИЯ НОСИТЕЛ” ЗА КРУШАРСКИ, АКРАПОВИЧ И ИГРАТА НА ОТБОРА. А ТЕЗИ НАД 7000 КОИТО ДРАХА ГЪРЛА СРЕЩУ ТЪРНАВА ВСИЧКИ ЛИ БЯХМЕ ПЛАТЕНИ ФЕНОВЕ НА КРЮШО?!

  27. 36
    5

    Враца им легнаха, а сега Бойко ще им построи стадиона.
    Локото са слаби и изпадат.
    Мача беше уреден.
    Много са слаби.

    Оф, отивам да си зашия гъза че пак прокапа.

    • 23
      6

      Няма такава голяма игла и толкова дебел конец да зашият насраните жълти задници ,
      те ще су капят докато пак им закрият уродливия селски отбор.

  28. 12
    33

    Пак две каруци фенове. Изглежда не можете да преглътнете унижението от финала когато цяла България ясно видя че Пловдив в само Жълто-Черен!

    • 28
      7

      Кой ви брои вас за живи. Имаме мач в Европа.
      Ако искаш да се снимаш с купата, заповядай

    • 19
      2

      Аве жълт спермояд умираш от мъка че имаме страхотен отбор…..забий си петата в дивия ама първо я извади от гъза на Стоян канара ва да тейба.

  29. 28
    3

    Локо направи една тренировка, сряда е важният мач.

  30. 30
    3

    Локо Пд има сили и качества да завърши в топ 3 тази година!

  31. 30
    2

    Браво, страхотен Локомотив Пловдив! Победа за Локомотив, победа за Пловдив!

  32. имаме честта да бием автентичния Ботев , а не селянките от Коматево
    25
    5

    Ами така сме големите отбори ,
    така е Локомотив, тръна трудно ,
    сега кой ще го спре !

  33. 1
    28

    Враца са най-слабия отбор в групата. Всеки ще ги бие. Остава и да не бяха победили.

    • 20
      3

      тя и майка ти е слаба , за тва всеки я ебе жълтурчин

    • 23
      3

      Споко. И вие ще гостувате там. Да не се върнете насрани.

          • 3
            1

            Ботев, Тракия, Ботев , Ботевъ. 2011. ПАК питам кой сте вие ЖЪЛТИ ЦИГАНИ.

Коментарите са затворени