Локомотив (Пловдив) победи Спартак (Търнава) с 2:0 в първата среща от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Двата гола за Локо отбеляза Димитър Илиев (38, 61), като капитанът бе точен на два пъти от дузпа.

“Черно-белите” никога не бяха домакинствали на своя стадион в турнирите на УЕФА, а за последно играха в Пловдив през 1993 година, когато загубиха с 0:2 от Лацио. При следващите си международни изяви тимът посрещаше съперниците си в Бургас и Ловеч. Тази вечер 7000 фенове на Локо Пд станаха свидетели на истински черно-бял празник! Освен сладката победа днес смърфовете празнуваха и своя 93-и рожден ден.

Бруно Акрапович не направи нито една промяна в състава спрямо срещата със Славия, която “смърфовете” спечелиха с 3:2 на “Лаута” . Ален Ожболт бе избран пред ветерана Георги Илиев, който остана на пейката, но влезе като смяна през втората част, за да помогне с опита си. Атаката на Локо бе водена от героя във финала за Купата на България и Анте Аралица.

Срещата започна с два опита на гостите да затруднят Мартин Луков. В 3-ата минута стражът улови опасно центрирана топка в наказателното поле от Таварес, а минута по-късно не трябваше да се намесва при далечен удар, излязъл в аут.

В 8-ата минута Локомотив (Пд) можеше и да изостава в резултата, но за щастие на “смърфовете” ударът с глава на Таварес от няколко метра премина над напречната греда. В 11-ата минута страхотна намеса на стража на Спартак Добривой Русов предотврати сигурен гол във вратата на гостите. Ален Ожболт насочи добре топката в долния десен ъгъл, но вратарят показа рефлекс и с една ръка изби в корнер.

Две минути по-късно Анте Аралица стреля силно извън наказателното поле, но Русов улови без проблеми. В 17-ата минута Стивън Езе също се размина с гола, след като отскочи прекалено рано и остана под топката при центриране отдясно. Сякаш атаките нямаха край и след 60 секунди гостите от Словакия имаха възможността да смълчат публиката на “Лаута”.

Джино ван Кесел бе изведен зад гърба на защитата на Локомотив, напредна, след което стреля, но твърде слабо и в аут. В 23-ата минута Захуменски стреля много силно към вратата на Луков, но ударът му прелетя покрай страничната греда. В 34-ата минута Димитър Илиев бе намерен непокрит на около десет метра от наказателното поле. Капитанът на Локомотив пое, завъртя се чудесно и опита техничен удар към далечния ляв ъгъл на вратата зад Русов, но вратарят плонжира добре и изби.

Така се стигна до 38-ата минута, в която Локо получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар за нарушение на Мених срещу Момчил Цветанов. Защитникът препъна Чико след добро подаване на Томашевич, а главният съдия не се поколеба да посочи бялата точка. Зад топката застана капитанът Димитър Илиев, който хладнокръвно прати вратаря в обратния ъгъл за 1:0.

В 42-ата минута Ален Ожболт стреля високо над вратата от добра позиция. Второто полувреме започна с удар на Димитър Илиев в 48-ата минута, който вратарят на Спартак улови с известни трудности.

Няколко секунди по-късно Русов изби с върха на пръстите си удар на Стивън Езе с глава. В 52-ата минута Анте Аралица бе изведен по чудесен начин зад гърба на защитата на Спартак. Хърватинът овладя на гърди и стреля от легнало положение, но покрай вратата. В 55-ата минута Димитър Илиев опита технично изпълнение от пряк свободен удар, като топката премина покрай гредата.

В 61-ата минута Локомотив (Пловдив) получи втора дузпа и тя отново бе отсъдена за нарушение срещу Момчил Цветанов в наказателното поле. И този път с изпълнението на наказателния удар бе натоварен капитанът Димитър Илиев, който стреля право обратния ъгъл на вратата за 2:0.

Лига Европа – втори квалификационен кръг:

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) – СПАРТАК (ТЪРНАВА) 2:0
1:0 Димитър Илиев (38 д)
2:0 Димитър Илиев (61 д)

Стартови състави:

ЛОКО ПД (3-5-2): Луков; Петрович, Езе, Томашевич; Карагарен, Умарбаев, Ожболт, Витанов, М. Цветанов; Аралица, Д. Илиев
Старши треньор: Б. Акрапович
СПАРТАК Т (4-3-3): Русов; Оршула, Месик, Мених, Захуменски; Дангубич, Халилович, Тешия, Ловат; Таварес, Кесел
Старши треньор: Р. Чеу

СЪДИЯ: Т. Кристофи (Кипър)
СТАДИОН: “Локомотив”, Пловдив
НАЧАЛО: 20:30 часа

264 КОМЕНТАРИ

  1. 8
    2

    Пичове, само едно не ми е ясно. Как ние вчера се изнасяхме 10 000 човека 30 минути, а жълтите помаци на мача за купата 15 000 за 5 минути? Нещо не ми се връзва тази цялата работа. Кажете аджеба, как го правите или прехвърчахте през стадиона?

    • 3
      5

      6500. Ами ако искате и 30 часа стойте в стадиона, много от вас са бездомни клошари, други им е тъпо в семейството, всеки с проблемите си.

    • Има още един мач, да не размахваме нозе преди да сме яхнали магарето.

  2. 3
    11

    Искам да поткрепя мнението на “Жълто-черна доминация”, човека е много прав, отборът ни е ялов в атака и ако не беха дузпите мачът отиваше на 0:0.Анте вече не вярвам някога ,че ще отбележи гол , а Карагерен имам чувството ,че Бруно го пуска само за да дразни публиката,Ожболт горе-долу,но и той слабичко снощи.Всички останали добре ,но трябва да се търси голаджия из между резервите или нов като цяло.Голове липсват голове,а това е игра на головете…,Бруно да намери спешно нападател ..,..и сме в групите на ЛЕ !!!!!!!

    • 16
      5

      Това ли е последната мода сред жълтурите – правим се на фенове на Локомотив и дрънкаме небивалици?
      Само дето мисията е невъзможна, защото от километри смърдите на оборски тор.
      Селски пръчки, как може да сте толкова прости? Всички реномирани медии определиха играта на Локомотив като много добра. Наистина ли мислите, че някой локомотивец ще вземе да критикува и недоволства? Май сте по-тъпи отколкото изглеждате.

      Локомотив Пловдив е отборът, който на този етап се представи най-добре от всички български отбори участващи в Лига Европа.

      П.С. Анте е нападател, който за два кръга има два гола. Колко гола вкара за Ботевь онзи циганин дето бил по-резултатен от Неймар?

      • 3
        1

        А Анте Аралица е много добър футболист по моето скромно мнение. Проблема е че не е използван на позицията където е най полезен.

      • 2
        5

        Аз съм със сигурност по-умен от теб – на базата на написното.

        • 4
          1

          Чудесно, радвам се за теб. Сигурно си много удовлетворен да намериш нещо, в което си по-.

    • Това с имитацията е ваш патент. Виж онзи серсемин дето се подвизава под името 1912 от кога се преструва на Ботевист, та чак вече и амнезия получи от плонжове-хем така, хем онака.

  3. 3
    8

    Мангали сме… измислихме си рожден ден, измислихме си година на раждане, беси станахме, Велбъжд припознахме, на наркомафиот краката целувахме, ядрото си фенове (братята цигани) изгонихме, турци за собственици имахме, с турци се побратимихме и накрая кво?

    …не си напълнихме стадиончето за първия мач в историята му…

    Хубава работа, ама наша си, циганска!

    • 6
      2

      Не те ли е срам да говориш за “измислена година на раждане”, другарю Лъжец?!
      За разлика от вас, ние имаме ДОКУМЕНТИ!!!

      • 1
        4

        Дай да видим, слънчо. И не сме другари – аз с мангали не дружа.

        • Доколкото знам само Реал Мадрид имат стадион в центъра на града. Така че Ботев не е Реал Мадрид и СТАДИОН -колеж няма да има. Набийте си го в главите и търсете спасение в разширяване на база “ коматево”
          Казах.

          • 1
            2

            Хахаха, доколкото знаел – нищо не знаеш, тъпак!

    • 3
      1

      А така червейче..
      ГЪРЧИ СЕ В МЪКИ!

  4. 8
    3

    Поредният велик мач за пловдивчани!
    Публиката ни отново показа, че няма аналог в България!Просто велика!
    Червеите скоро ще сгънат от гърчове…Пълен кеф!Хахаххахааа
    Абе, турци и цигани от околията,
    Казах ви да не продължавате да се правите на ясновидци, че за пореден път ще изглеждате смешно!Пак имаше прогнози Търнава да ни разпорят, а ние щяхме да ги качим на 3-4:0….
    Пълни палячовци сте и продължавате да ставате за смях на пловдивчани!Вместо да гледат, че след финала са останали има няма 1000 мазохиста, те продължават да си вкарват автоголове с коментарите си…
    Няма такива ГЛУПАЦИ!
    Благодарим ви за забавлението, КУРВИЧКИ НАШИ!

  5. 10
    6

    Въпреки голямата РАДОСТ ЗА ВСИЧКИ ПЛОВДИВЧАНИ от вчера, да не забравя да честитя ПЕТАка!
    Двоен кеф, пичове локомотивци!!

    • 5
      7

      ПЕТък – две по ПЕТ на НУЛА!!

      Честит ПЕТък, Пловдив!

        • 3
          3

          Математик, кое е повече 5 – 0 или 7 – 3?

          Дай да видим как вървите в маалата с ученето…

          • 4
            1

            7 гола са си СЕДЕМ гола, Бонке. И добре, че вашата партия ни е спряла да ви вкараме повече…
            Е не е като 6:0 от Монтана , но е нещо.
            Задоволявай, курво

          • 3
            1

            Бонке, гледам и сред своите си чужд….
            Никой не обича барековци като теб

          • 1
            2

            Хаха, коя партия ви е спряла бе фнтазьор? Аз мога да кажа, че нас са ни спрели на 3 да не ви изравним.

            Шматки фантазьорски.

      • 3
        1

        Тази ПЕТА е ВЕЧНА, животновъде.

          • Утешавай се. Дано успееш. И мажи с крем от корумел

  6. 12
    5

    Локомотивци, не се хващайте на провокациите на мияча на чинии. Той е мъжка курва с прякор Бонка.
    Нает е от Андрей да спами и провокира. По този начин предизвиква нашите коментари, които се превръщат в ЛЕВЧЕТА за Андрей.

    Наслаждавайте се на ПОБЕДИТЕ и на ВЕЛИКИЯ ОТБОР, който Бруно създаде и го оставете да си злобее. Той само това може!
    Убий простака с мълчание!

    • 11
      5

      Прав си! Само искам да я попитам Бонка каква купа им дадоха след като са били повече в София.
      Всъщност най-нормалното нещо беше да са повече след всички тези балони дето им пуснаха платените журналисти. Като оставим настрана платените статисти, то другите отидоха да видят как “великите” им ненужници ще вземат купата…..
      Дори и Бонев с глупавите си изказвания повлия на посещаемостта.

      А вчера всички билети бяха изкупени. Ако стадиона позволяваше да има още 10 000 билета, и те щяха да бъдат изкупени.

      На ботевистите искам да пожелая достойнство, защото им липсва

      • 8
        9

        Мангал прост,каквато и агитация и пропаганда да водите има една истина и тя е,че не можете да си напълните стадиончето!!!Това е истината!Пуснете още 20 000 билета и неизкупените винаги ще бъдат повече от 21000!

        • 8
          6

          “агитация и пропаганда”.. браво, другарю комунист. Разбираш ги тия работи явно от едно време още.
          Само дето истината, е точно обратната. Стадиона беше ПРЕПЪЛНЕН и ВИНАГИ ЩЕ Е ТАКА.

          За публика купа не се дава, селски!!

          • 3
            7

            Със “Славия”760 зрители,глупак прост…

          • 7
            3

            Ти ли ги брой, жалкар недоклатен?
            Щото аз вашите 15 с Арда ги преброих лично…. а бяха едни молби… но нямаше безплатни кренвирши МУХАХАХХАХА

  7. 18
    2

    Браво на момчетата! Страхотна игра, себераздаване до последно. Това е моят Локомотив! Евала на всяко едно от тези момчета, които с толкова любов и себераздаване бранят емлемата на Пловдивският Любимец! Изпълниха ми сърцето с мъжката си игра.

  8. 6
    1

    Локомотив показа по-добро качество от Радник, имаха по-опитни играчи и беше очевидно на терена. Те играха по-ясно и изглеждаха по-отбранителни. Ние не искахме първият мач да бъде същият отново. Всичко е все още отворено и ние трябва да вкараме гол у дома възможно най-бързо, за да отворим играта и ще почувстваме шанса за обръщане – заключи твърдо Месик. Но сега “Спартакърс” трябва да се съсредоточи върху втория кръг на лигата, в която пътуват до Жилина.

  9. 2
    21

    Локо би с две съмнителни дуспи трябва да се радват на съдията.

    • 2
      1

      неграмотен селянин, нека ти е гадно… ВЕЧНО

    • 11
      1

      Всъщност имаше и 3-та дузпа за Локо за нарушение срещу Карагерен, която съдията подмина.
      Ние какво да кажем, след като половината от мачовете през миналата година ги взехме след дузпи…

      Тук един урод създава лош имидж на всички ботевисти с липсата на патриотизъм и най-вече със злобата си. Ако го набарам, сам ще го пръсна от бой

  10. 29
    6

    Гледам, че даже ботевистите се дразнят на безумията, които пишат жълтурите. За пореден път думите им се обърнаха срещу тях. Но едва ли ще се научат да говорят по-малко преди мачовете. Не, че след мачовете казват нещо смислено. Щом победата и футбола като цяло нямат значение и за тях е било най-важното да са повече, много искам да видя следния сценарий: Ботев бие Левски в София, но феновете казват “Няма значение че ги бихме, бяхме по-малко”

    • 5
      23

      Кой е казал че няма значение? Фактите са следните: Футболистите на Локо победиха на терена, а публиката на Ботев победи по трибуните.

      • 22
        3

        Не, фактите са, че ЛОКО ВИ БИ НА ТЕРЕНА, А ПУБЛИКАТА НА ЛОКОМОТИВ ВИ НАДПЯ ПО ТРИБУНИТЕ…ПЪЛНА ПОБЕДА!!!

        • 2
          14

          Фактите се потвърждават, трябват ви две домакинства и то в ЛЕ за да ни стигнете по посещаемост.

      • публиката на БотевЪ в София беше от ПЛАТЕНИ СТАТИСТИ и беше далеч по-малко от 15000 дори с неутралните зрители, които си присвоиха. ФАКТ.
        Публиката на Локо беше над 8000 и в София и вчера.
        Локомотивци, просто игнорирайте лъжите на жълтите курви. Те пак се опитват да са ‘моралните победители” както след всяко дерби, което загубят

    • 5
      17

      Много те вълнуваме, че даже и сценарии за предстоящите мачове развиваш.
      Но така е, нищо ново под пловдивското слънце. Ноември пак по 200 човека.

      Срамно само, че не продадохте всички билети след толкова шум за мач в Европа, 103та годишнина, не знам си какво…

    • 1
      14

      Колкото до говоренето преди мача, причината е ясна. Не че ние сме говорили много, а просто вие бяхте по ниски от тревата, защото нямахте абсолютно никаква увереност че ще победите.

  11. 24
    5

    Дадохме мача , за да ни построят стадион ,
    иначе сме морални победители

  12. 16
    5

    Добре де, не мога да разбера защо злобеете по адрес на локото бе хора, не сме ли на първо място Българи и след това Ботевисти и Локомотивци и прочее и прочее.
    Па излезли са, били са, е може да не са напълнили трибуните, но ние да не ги пълним всеки път на Коматево. Истината според мен е, че трябва да се радваме на успехите зад граница на съгражданите, (изключвам недоразумението нямахорец) така може да израстнем като личности, мислене, манталитет и да започнем да се движим напред и като нация. Някой може да каже, че Локото са взели ”подарена” купа, може и да е така, но ние какво направихме по въпроса, играхме бездушно, безидейно и без никакъв хъс.

    Поздрави,

    Борис !

    • 17
      3

      Добре бе Боре ,аз бях на мача и видях пълен стадион ,а на трибуна Спортклуб зад последният ред седалки беше пълно с правостоящи,колкото до подаръците тях си ги правят Ботев и Лудогорец.С уважение.

      • 6
        4

        А, за трибуните…аз бях вкъщи и си пиех ракията, въобще не съм гледал мачове снощи, но видях някой по-долу да се заяжда, че не сте напълнили трибуните.
        Ако трябва да съм честен, ми е болно да гледам Български футбол, като започна с Ботев и нашият собственик, който от нещата, които казва се разбира, че няма интелектуален или бизнес потенциал, та като приключа с националите и перукан и неговите дивотии.
        Наздраве !

        • 16
          2

          ЩО ТРЯБВА ДА ЧЕТЕШ И ВЯРВАШ НА НЯКОЙ ДАЛИ СМЕ СИ НАПЪЛНИЛИ СТАДИОНА. ЕМИ ПУСНИ СИ КЛИПЧЕТО ПО ГОРЕ КОЕТО Е, И САМ ПРЕЦЕНИ,

          ПОЗДРАВИ

    • 1
      11

      Те живеят за да мразят Ботев. Може ли да отиваш на мач в ЛЕ с трансперанти адресирани до Ботевистите?

      • 1
        9

        Причините са две: Интелектуалния им багаж и комплекса за малоценност наречен Ботев.

      • 5
        1

        Всъщност като гледам твоите коментари, разбирам, че ТИ живееш за да мразил Локомотив.
        Спри се! Може би някой наистина ти плаща за това, но създаваш много лош имидж на всички ботевисти. Дано го разбереш!

    • 4
      1

      Прав си. Само, че като си говорим за “подарени” купи се сещам за една през 2017.
      ББ ли ни “подари” победата на Търнава?

  13. Кривоглави, доказхме, че ви смачкахе на финала с игра
    19
    3

    И СПАРТАК ТЪРНАВА КАТО ЖЪЛТИТЕ, ДАДОХА НИ МАЧА, АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХА

  14. 26
    4

    Триумфално завръщане направи Локомотив Пд в Европа. Отборът победи с 2:0 Спартак Търнава след 7-годишно отсъствие от евротурнирите. „Черно-белите“ бяха горещо подкрепяни от близо 10 000 фенове, които бяха изпълнили трибуните на стадиона в парк „Лаута“. В герой за отбора се превърна капитанът Димитър Илиев, който реализира и двата гола в 39-ата и 61-ата минута. Попаденията дойдоха след дузпи, отсъдени за събаряне на Момчил Цветанов.

  15. 18
    3

    Не им обръщайте внимание на жълтата ЧУМА нека да злобеят и кръв серат.

  16. 7
    17

    Това да не можеш да напълниш стадиона си от 6300 седалки/заедно с едното от новите секторчета/да застава публиката през седалка да има поне 700-800 празни седалки не кореспондира с всичките пропаганди и агитации преди мач5000 ,максимум 5500 това ви е лимита за публика.Успех в реванша.

      • 14
        4

        Ти се насра с тази публика, ЖЪЛТ МАНГАЛ, ами вие като бяхте повече, и какво взехте бре жълт циганин.

    • 16
      5

      10 000 бяхме, не лъжи мангал, а чети независими изсточници като Гонг и БЛИЦ, ДОРИ БЛИЦ СА ЖЪЛТИ, НО И ТЕ ПРИЗНАВАТ ЗА 10 000 НА ЛАУТА

      • 6
        12

        Малък дебил,в момента “Лаута”има 7100 седалки.Два сектора отделени за гостите останаха 6300.Поне 800 празни седалки остават 5500 МАКСИМУМ зрители.Това е истината а пък който ти каже друго е тъп като теб!

        • 13
          5

          10 000 бяхме, не лъжи, мангал жълт. Всики сайтове го пише 10 000 десет хиляди, набийски го в птичия мозък

          • 5
            7

            “Набийси”,дебилче малко, прочети някоя книжка,сега ти е времето докато си малолетен!

          • Бонке, ти май не си спала цяла нощ. Лягай си вече – мъжа ти не хърка. Отиде на работа

        • 9
          2

          Друго си е викаш с картонена шапка на главата и кренвирш в ръката как ти го мушка Ожболт със петата

    • 6
      6

      избърши си сополите, кривоглав

  17. 7
    10

    Ужас изчезваме със 100 от Лаута.
    И повече няма да ни видите.
    Това не се издържа.
    Победа след победа.
    Декларациите мухлясаха в на брата мазето.

  18. 11
    5

    Болни, дребни , изгубени жълти душици..Четеш им коментарите-само омраза, жлъч и селски комплекси..

  19. 14
    2

    Триумфално завръщане направи Локомотив Пд в Европа. Отборът победи с 2:0 Спартак Търнава след 7-годишно отсъствие от евротурнирите. “Черно-белите” бяха горещо подкрепяни от близо 10 000 фенове, които бяха изпълнили трибуните на стадиона в парк “Лаута”. В герой за отбора се превърна капитанът Димитър Илиев, който реализира и двата гола в 39-ата и 61-ата минута. Попаденията дойдоха след дузпи, отсъдени за събаряне на Момчил Цветанов.

  20. 13
    6

    Честита победа машини. Няма такава неспираща радост. Финал – Купа, Лига Европа – победа, пълен стадион, ПЛОВДИВ ПРАЗНУВА, ИНДИАНЦИТЕ И РОСДОПСКАТА ЯКА СА В ТРАУР.
    ГУСТО МАЙЙЙЙЙНАААААААААААА

  21. Кривоглави, доказхме, че ви смачкахе на финала с игра
    14
    3

    И ТИЯ КАТО ЖЪЛТИТЕ, ДАДОХА НИ МАЧА, АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХА

  22. 6
    9

    Мангали, преди 2 години БОТЕВ мина 3 кръга в ЛЕ така, че по-скромно!

    • 11
      4

      Тогава играха срещу готвачи и сервитьори, забрай ли

    • 8
      1

      Това че стигнахте до 3 кръг не означава че сте минали 3 кръга глупак.Да не би да сте играли плейоф?????

    • 8
      4

      Санкт Пьолтен ?
      Даниел Сеговия ?
      Голям хуй от втора лига на Австрия!
      Географско откритие ?
      Минахте 3 кръг само в приказките около казана в Коматево.

  23. 11
    6

    Момчил Цветанов бе изгонен от ботевЪ като житен бегач,а в ЛОКО е европейска звезда… ИНДИАНСКА работа.

    И Кривоглавите, учете се на публика от ПЛОВДИВСКИЯ ЛЮБИМЕЦ!!! ВЧЕРА СЕ ЧУВАХМЕ И НА ИГРИЩЕТО В КОМАТЕВО, КЪДЕТО САМО ПРЕДИ ДНИ БЯХТЕ НАДВИКАНИ ОТ ПЕТ -5- ДУНАВЦИ.

    ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ ПОКАЗА ЗАЩО Е ЛЮБИМЕЦА НА ПЛОВДИВ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА, ВЕЛИКА ПУБЛИКА.

    ЩЕ БИЕМ И В ТЪРНАВА.ЛОКОМОТИВ Е С ОТБОР ЗА ГРУПИТЕ НА ЛЕ.

    САМО ЛОКО

    • 6
      3

      Млъквай жено и отивай да ми изпереш гащите!

    • 8
      5

      Станиславе , след този пост жълтурите олекват пич. Направи им деня по-лош ,аз ако съм папагал няма да ида на работа от омраза.

  24. 13
    15

    Мангали… измислиха си рожден ден, измислиха си година на раждане, беси станаха, Велбъжд припознаха, на наркомафиот краката целуваха, ядрото си фенове (циганите) изгониха, турци за собственици имаха, с турци се побратимиха и накрая какво?

    …не си напълниха стадиончето за първия мач в историята му…

    Хубава работа, ама циганска.

  25. 8
    3

    Радостното е, че и защитата се представи на ниво в този мач. Имаше кратко колебание в началото, но после беше отлично.
    След 2:0 заиграхме с 4 човека в защита и пак бяхме познатата непробиваема стена.
    Бруно е голям разбирач, който направи железен отбор. Браво на Крушарски, че го назначи. Страхотен нюх!

  26. 8
    9

    Вкарахте две дузпи,Ок, но не можете ли да видите какво ви е нападението ? Няма особена идея в нападение, футболистите когато трябва да стрелят те се въртят като пумпали, а когато им се откриват 100% ситуации не могат да отбележат. Без двете дузпи отивахте на 0:0 и в Словакия отпадане. Все пак, честито.

      • 7
        5

        Не ? Казвам ти тъпако, че отбора ти е ялов в нападение. Аралица не знаеше къде се намира, пълна дупка. Добре, че са Момчил и Д. Илиев. Иначе тва с Момчил да нр е няква тактика на гениалният треньор Бруно ? Да влиза на скорост в наказателното за да го бутат всеки път ?

        • 10
          4

          Тъпако, мислиш ли, че ни интересува пристрастното ти мнение?!
          На Бруно ли си тръгнал да даваш акъл, бе селянин?!

        • 9
          3

          Запази си мнението за племенния съвет с лулата на мира.
          Четем само ОБЕКТИВНИ мнения

        • 9
          3

          селски, ако вашите неНУЖНИЦИ заиграят на такава скорост, на 30-тата минута ще останете и без тези, а гробището ще направи оборот.
          така, че запазете си съветите за Доматево

  27. Пичове, Андрей е наел Бареков да му спами форума – “Do you liked”.
    ХАХАХАХАХАХА

  28. 8
    1

    Миячо, няма ли да ни честитиш победата.
    Ела на мач на Локо за да видиш и ти победа. Ще облекчи мъките ти…ВРЕМЕННО.

    • 1
      8

      Вече ви честитих, а победа видях, видях дори и хет трик. Ех, не от центъра разбира се.

      • 8
        1

        под какъв ник?!
        що за лицемерие!? честити и после сере.
        какво да се прави – селяндур.

        • Каква е разликата между !? и ?! Може ли на кратко.

          • 4
            2

            Do you liked…. Бонке, по цял ден си седиш в къщи и мастробираш, а не учиш езици…

          • а как се нарича същество, което не отговаря на въпросите

          • 2
            4

            А бе ти български не си научил, за други езици ми говори!
            Заминавай да “масторбираш” в чест на победата и не се прави на експерт, че будиш насмешка.

  29. 1
    9

    Мъка мъка мъка, и две дузпи метър😂😂

  30. 11
    4

    Лека нощ, миячо. Остани си с мъката. Тя ще е вечна.
    Благодаря ти за спомените… така ли беше

    • 4
      2

      Чакай да ги изброя: Мразещия, 1912, Той умря, Хаха, Барековци, анонимен….извинявам се ако съм пропуснал някой от глупавите ти имена. Лека нощ приятелю.

      • 3
        3

        Нямам желание да изброявам твойте.
        Всички знаем, че си платен трол на Андрей, който се представя за мияч на чинии в Лондон.

          • 2
            1

            Не не не, само не се навирай тука приятелю. Do you liked?

          • “Do you liked” хахахаха

            ебати глупака!!
            Бареков, ти ли си, бе папагал? Лайна пак, кога?!

        • 1
          2

          За главните букви разбрахме защо не ги слагаш😂 а за Й имаш ли някакво обяснение?

          • 4
            1

            От твоИте статии се уча, Андрей… дори и в заглавията почти винаги имаш правописни грешки. Плешив педераст

          • 1
            1

            Още един добре научен урок. Няма нужда да ми благодариш, просто го правя от милосърдие.

          • правописните грешки, ли?
            да, много ги правиш… щото си неграмотен нещастник

  31. 4
    8

    Само кьоскане на топката, никаква комбинация, или интересна атака. ЦИГАНСКА работа. В Търнава подаръци няма да има!

    • Не се прави на ясновидец бе мангал!
      Пак ще изглеждаш смешно!

  32. 8
    2

    самия Андей е. Заблуждава, че е мияч на чинии в Лондон, но е един плешив и злобен папагал…като всички други.

  33. 6
    3

    Миячо, рядко съм виждал толкова завистлива жена.
    Не бих искал да съм на твое място.
    И Бареков изглежда като човек пред теб.
    Почивай в мир!

    • 1
      3

      Ти и да искаш не можеш да си на моето место. Виж си постингите и ще откриеш разликата. В различни орбити сме приятелю. Разбра ли?

      • Колкото до Бареков, радвам се че ти е симпатичен. 😂

      • 3
        1

        няма как да съм мияч на чинии.
        а за злобата нямам думи. ти си нещастен, мой човек. много
        и срещу теб да тичам, пак няма да ме стигнеш.

        • 1
          3

          Дори и за тази така уважавана от мен професия не ставаш. Неудачник си ти приятелю, голям неудачник.

          • пак копираш. нормално. все пак си папагал… плагиат

          • 1
            2

            ами как да не я “уважаваш” като нямаш друга. а запетайки, кога?

          • 1
            1

            Ползвай поне една главна буква де. В първи клас се учи това.

          • Всеки знае къде се пише главна буква, но за запетайките трябва да си ходил на училище, Бонке!!
            Пий си сега хапчетата. Аз отивам да празнувам ПОБЕДАТА.
            А ти мажи гъза за Левски. ХАХАХАХАХАХА

            АЛЕ, АЛЕ ЛОКО ЕЕЕЕ

          • 3
            1

            Крадеца вика: Дръжте крадеца!
            Ясно 100% ботевЪ…

          • 1
            2

            Добре, урока за главните букви го научи. Сега преминаваме към запетайките. Готов ли си приятелю?

          • пред “приятелю” се пише запетайка, Бонке.

        • А за запетайките Действително Трябва да си ходил на Училище!!! Ти явно не си ходил.

          • А ти знаеш ли кога се пише тире и кога запетая бе – роме?

      • Още не си научил къде се пишат запетайки. Излагаш се, Бонке.
        Същата позьорка си като Бареков – селянин с претенции, който дам се хвали

        • Папагала е неграмотен. Затова е мияч на чинии

      • миячо, докога ще те чакам на Сточна гара. Страхлива пакистанска курва

    • 1
      1

      А сега културно ти пожелавам-Приятно пътуване до Пловдив.

  34. 3
    5

    Крушо пак култов! Щял да влиза в групите на ЛЕ, а кмета щял да плаща пътните на 138-тя фена. Само аванта им е в главите на Чернобилските утайки.

  35. 6
    1

    Селянията отново изби в този кенефен сайт! Мирише лошо…

    • 1
      5

      Две дузпи при нулева заплаха за гол. Това мирише на точен резултат.

      • Бонке, вече сама ли си говориш, болна уродке злобна?!

    • 9
      1

      Това което ние сътворихме като отбор и фенове,вие неможете и да го сънувате долни ,злобни копелдаци!Кривите ви и празни глави могат само да завиждат и злобеят!Курви на ЛОКО!

      • 1
        6

        След 27 години суша, това което сътворихте е подигравка. Вие с Ботев ли играхте, че всичките ви чаршафи бяха с адрес до нас. Похвално! Комплекса който сме ви създали няма изкореняване.

        • 7
          1

          Комлекса, който ви създадохме на 15.5.2019 ще е ВЕЧЕН!!
          Благодарим ви за спомените, но е време пак да ви преименуват. Предлагам БОТЕВЪЪ..

          • 2
            4

            Чаршафите до кого бяха адресирани? Не мисля че бяха с адрес Спартак Търнава. До кого? До кога с този комплекс от Ботев Пловдив? Смешници.

          • 6
            1

            Радвам се, че добре си ги прочел. Умри, курво

  36. 8
    3

    ЧЕСТИТО, ПЛОВДИВЧАНИ!! ПЛОВДИВ ПРАЗНУВА И ПИРУВА!!
    МИНАЛАТА ГОДИНА ТОЗИ ОТБОР Е БИЛ В ГРУПИТЕ НА ЛИГА ЕВРОПА И Е ПОБЕДИЛ ТАМ АНДЕРЛЕХТ И ФЕНЕРБАХТЕ,А СЕГА НИЕ ГИ БИЕМ!!!ТОВА ГОВОРИ МНОГО ЗА НАС!!!

    • 2
      4

      17 напуснали и 15 нови. Това да ти говори нещо? Разследвани за уговорени мачове-това да ти говори нещо.

      • 4
        2

        кой, БотевЪ ли?
        За наказанието от УЕФА за опит за корупция ли говориш? Било е отдавна…

      • Много си осведомен. Да не си журналист в този сайт? На злоба го докарваш …като всички рях

  37. 14
    3

    Кривоглави, имаше ли празни седалки 😂😂😂😂😂😂

    • 3
      9

      1000 a и доста на рядко бяхте насядали. Ние на Лазур бяхме много повече от вас у дома. Иначе добра игра. Но това е максимума, и на отбора и на публиката.

      • 8
        4

        хаха. кой мач си гледал, селяндур.
        а случайно да видя, че дори и пътеките бяха тъпкани с народ, нещастнико?!
        всички билети бяха продадени, курво миеща чинии. обаче като построим новия стадион ще има двойно повече публика.
        а сега се напии от мъка и се моли за 8-мия кръг. с този отбор ще ви сложим поне 3ка

        • 4
          5

          Един цял сектор празен. При 8000-ед стадион това е престъпление. Или по скоро нещо нормално за втория отбор на Пловдив.

          • 1
            5

            …като построиме новия стадион, ще бъдем два пъти повече….

            Развесели ме. Нов стадион??? Два пъти повече??? Аааахахахахаааа

          • 4
            2

            селяндур, този сектор е за гостите. билетите за домакини са изкупени!! но на кой му пука?! във футбола целта е … ПОБЕДАТА, сулю!
            мии си чиниите в Лондон и се мажи с куромел. няма да ти мине, но ще миришеш на победителите

          • 3
            3

            За гости или не, сметката е ясна. 8000-1000=7000 от тях 500 словаци. 6500 на мач в ЛЕ у дома време прекрасно….ами това е, вечно втория отбор на Пловдив.

          • 3
            2

            хаха. утешавай се, курво на Домуша, с тези кръчмарски сметки.
            Бонке, лягай си вече. Грозния ти мъж много ще хърка пак

      • 7
        5

        Вяра, красота, ПЕТА!
        Така ли беше?
        Питам за един, приятел.

  38. 13
    4

    Форума почна интелигентно и културно…после папагалите си показаха селенията.
    Андрей, не те ли е срам?!

    • самия Андей е. Заблуждава, че е мияч на чинии в Лондон, но е един плешив и злобен папагал…като всички други.

  39. 5
    13

    ВСИЧКИ ЛОЗУНГИ , КОИТО ИЗДИГНАХТЕ НА МАЧА ГОВОРЯТ ЗА КОМПЛЕКСИ … ВСЕКИ ИНТЕЛИГЕНТЕН ЧОВЕК БИ СЕ СРАМУВАЛ ОТ ВАС . ФАКТ . И САМО С КРАДЕНА ИСТОРИЯ НЕ СТАВА . ЗАВИНАГИ ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ В КАЛТА ЖАЛКИ ЧЕРНО – БЕЛИ ПЛЕБЕИ . ДАВАЙТЕ ГО ПО – СКРОМНО И БЪДЕТЕ ПОЧТЕНИ , АКО МОЖЕТЕ .

      • 2
        4

        Не бе пич. Мъка мъка мъка, и на края две дузпи. А за да ни накарате да завиждаме, ще трябва да отстраните Спартак, и после кой се падаше-Спартак Москва? Как ще стане това?

        • 6
          2

          На кой му пука какво искате вие, селяко?!
          А вие ни завиждате и сега!

  40. 2
    13

    черно – белият вагон ще бъде бракуван окончателно в търнава
    Rira bien qui rira le dernier ! …

    • 5
      1

      Ти си позор за Пловдив, държанке на Домуша!
      Много ли те боли?!

  41. 6
    24

    Абе ви май си повярвахте,че ще минете Търнава ааааааа.Как не ви е срам бе капути никаква игра две дузпи едната която ви беше пак подарък и май си повярвхте охо охльови във Търнава ще ядете мошно бахура ве еиииииии капути.
    Един стадион от 5000 човека не напълнихте мамка ви циганска срамна.

    • 12
      2

      Казах ти да слагаш куромела ти не та не……и гледаш ли сега петата как та стърже та са нетрае.

    • 9
      2

      Анонимна курво, еби си путката майчина! Пръсни се от злоба жълт без подобен изрод!

  42. 16
    3

    Ха ха ха, така ви искам завистливи селяци, излейте си душите злобни, та да ви олекне, ха ха.

  43. 18
    5

    Крайно време е Митака да поведе и националния отбор!

  44. 3
    12

    За съжаление всички БГ отбори ще отпаднат. Най голям резил очаква Лудогорец, а Белия ще поеме отбора. Чорбата и Говедата ще си отпаднат безславно, а Локото след продължения, без дузпи. Това показват звездите.

    • 17
      2

      А звездите казват ли да си забийм пак петата в дивия.

  45. 9
    4

    В следващите пет години Ботев и Металик ще си сътрудничат финансово, с екипировка, мачове и други. В следващия сезон най-вероятно две от домакинските срещи на Ботев ще бъдат в Сопот, като по всяка вероятност един от тези мачове ще е срещу Левски (Карлово).

  46. 18
    4

    Днес стана ясно, че ако българското първенство не беше корумпирано, щяхме да се борим за титлата с този отбор.
    ЧЕСТИТО ЛОКОМОТИВЦИ!!

    • 2
      9

      Словашкото искаш да кажеш. В словашкото първенство щяхте да сте един малък експрес, но в БГ първенството сте просто едни кантонери.

      • 5
        1

        толкова си жалък, че дори не искам да ти отговарям.

  47. 15
    1

    В такива победи жълтите мастий казват че Големия човек е дал мача…..а сега си забийте петата в дивия и с отмерени и въртеливи движения забийте песновката……..ооооооооооооооооо мой Бутвфъ ний за тийъеб га жа умрем.

  48. 3
    14

    ДНЕСКА СИЧКУТУ МАНГАЛ БЕШЕ НА ЛАЙНУТА , А ВСИЧКИ ОЧАКВАТ ЛУДАТА КРУША ДА ПОЧЕРПИ НАЙ – СЕТНЕ ПО ЕДНА ПАРЦУЦА … ВСЕ ПАК ОЧАКВАМЕ И СНИМКА ОТ 85 – ТА ГОДИШНИНА НА МАНГАЛСКИЯ КЛУБ , КОЙТО ЗА ЛЪЖИТЕ СИ ЗАСЛУЖАВА ЯК ЛОБУТ !!!!

    • Психо, пак ли са те изпуснал от лудницата, а? Наври си петата в задника, и на Езе в устата, и иди да забереш майка си и сестра си от скобата!

  49. 16
    2

    Много се накефих на поемането на Аралица с гърди и моменталното засичане след това.
    После как я цъкна на Ален…
    Този играч е страхотен! Едва ли ще остане дълго в БГ.
    Езе също е много класен.
    Всички днес бяха едни големи МЪЖЕ!!
    ПОКЛОН!!
    Поклон и пред Бруно и Крушарски!

  50. 19
    1

    жълТУРЦИ пукайте се от злоба 🙂 БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА СПОМЕНИТЕ, НО Е ВРЕМЕ ДА СИ КАЖЕМ СБОГОМ !!! Е благодарим ви от сърце !!! Без победата над вас това нямаше да се случи! И пак ! БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА СПОМЕНИТЕ, НО Е ВРЕМЕ ДА СИ КАЖЕМ СБОГОМ!!! Вашите коментари са радост за нас ! Лека вечер и наздраве!!!

  51. 23
    3

    Честито ,братя Локомотивци!!!Такава публика Пловдив не е виждал от шампионския сезон.

    Поклон пред Бруно, пред играчите и пред феновете. Мисля си, че словаците бяха шокирани от обстановката на Лаута, а нашите момчета окрилени. Но ни чака тежък реванш,с босненците мачът беше подобен и отпаднаха в реванша.Дано нашите герои вкарат гол в Търнава и всичко свършва.

    Зареден съм изключително положително и само как Митко Илиев след мача запя катеричката, целия стадион ехтеше ЛОКОМОТИВ, ЛОКОМОТИВ, ЛОКОМОТИВ, а още по хубавото беше,че търнавци не се бяха прибрали и бяха при феновете си 50 човека и шокирани чуха МОЩТА НА ЧЕРНО-БЯЛАТА ПУБЛИКА. Това може да им се отрази зле и в реванша на психиката…

    УСПЕХ, ПЛОВДИВСКИ ЛЮБИМЕЦО И САМО ЛОКО!!!…

  52. 2
    12

    АЛОООО ЧАРШАФ ПАРТИТО .НИВАТА Е ДЪЛГА
    МАНГАЛИ ПРОСТИ
    ХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХ

    • 11

      На майка ти е дълбока , като дълбоко гърло,
      курво коматевска !

    • 5
      1

      Има такива цигани, има! 42000 са в изгрев бойс Столипиново гадно, долно, жълто, злобно, завистливо и най-вече жалко племе!

  53. 5
    12

    НИЩО НЕ Е СТАНАЛО СПОКОЙНО ДА Е КАРАМЕ ТИР ДУЗПИ ЩЕ ИМА ЗА ТЪРНАВА.
    ОТПАДАМЕ БРАТЯ ИНАЧЕ ДОБРО ТРЕНИРОВЪЧНО МАЧЛЕ ЗА СПАРТАК БИВА СИ НИ КАТО ЗА КОНТРОЛИ

  54. 8
    14

    Едвали ще продължим,но добър мач беше.Е във Търнава ще паднем поне със 5 – 0 три гола ще са от дузпи.
    Айде напред мой локомотив.

    • 9
      2

      ФК Сопоть трябва да бъде преименуван на ФК Ясновидець.
      Ако някой иска да направи пари, слушайте прогнозите на спецовете в жълто, залагайте на противното на прогнозите им и няма начин да не спечелите. Като се започне от убедителната победа на Финала за Купата и стигнем до Търнава ще реши изхода още в Пловдив.

  55. 40
    2

    Чудесен мач за съгражданите. Честита победа и дано докарате и Страсбург в Пловдив. Браво на Акрапович. Направи от нищо голямо Нещо! Липсват ви само 1-2 разиграващи футболисти и ще окомплектовате чудесен отбор. Дано само след европохода не рухне всичко градено до сега. Успех в реванша!

    • 9
      1

      имаме, но Бруно предпочита по-директен футбол и е прав защото имаме много бързи играчи

      • 1
        6

        кой са тези бързите,че не ги виждам бе капут.

        • 6
          1

          Личи си градската уютна обстановка, слепецо! По бърз от Момчил вие селянията нямате, в това число е и Карагерен! Като беше при вас Момчил не се забелязваше, но друго си е градът! Живе сред интелектуалното общество на Пловдив, приветливи, добри обноски, и резултата при Момчил е абсолютно положителен! Вие курвите на Локо, спокойно си живуркайте в гюбрето козите и олигофренията на село! Там до края на света!

  56. 33
    2

    Бруно е направил страхотен отбор!!!
    Браво!!!
    Честито локомотивци!!!
    Започват празненствата в града!

      • 9
        2

        Ей само да ма забравите мен Стоян канара…..и на караоке мога да попея ва да сейба.

        • 4
          1

          Ти ще си почетен гост на купона! Ще ги къпеш с “маркуча” както го правиш и тук защото си голям образ!!!

  57. 13
    4

    ти си позор за майка си и баща си. такива като теб едно време са били убивани с камъни!

  58. 34
    5

    Цяла България се радва на головете и на успеха на Локо в мача.
    Само жълтите гноми подчовеци пикаят кръв от яд. Толкова се смяхте преди мача и предвиждахте че ще паднем, сега няма да спите спокойно.
    Не заслужавате да живеете. Вие не сте българи. Нищожества гнусни жълти

      • 5
        1

        Не кбахме ботевЪ в гъза, сега анонимнико е твой ред!

  59. 15
    10

    Браво на момчетата. Те и чорбарите със силни мачове. Успех на реваншите дано добутаме отбор до групите, че тая година и Лудогорец не ви виждам с този селянин за треньор. От феновете обаче съм малко разочарован. И на финала само 5 хиляди и сега даже не можахте да си напълните 8-те хиляди. Стягайте се буфери… Че стане ли но стадиона ще играете пред поне 15! Все пак честито и успех в следващите кръгове на всички бг отбори, начело с пловдивския!

    • 3
      1

      Поне по 150 хил. ще има на мачовете ви, наздраве!

  60. 3
    35

    Кур за Локо буфери майкави дейба 3-0 за търнава в другия мач

    • 15

      Дано никога не ви стъпи крака в Пловдив,
      гнусни селяни !

    • Не ЛАЙНАР 1912???,ще бъде 7:3за пловдивският любимец ЛОКОМОТИВ!!!

  61. 33
    4

    Честито на всички локомотивци!!!
    Браво на момчетата!
    Браво на Бруно!
    Браво на Крушарски, че направи всичко възможно този мач да е в Пловдив!!
    Браво на публиката!!!

    ВЕЛИКО!!!!

    АЛЕ, АЛЕ ЛОКООО ЕЕЕЕ….

  62. 28
    3

    Браво за препълнения стадион, празно място нямаше. Нали?

  63. 31
    6

    Браво машини. Горд съм, истински локомотивски дух. Малко ме яд, че не вкарахме още.

  64. 46
    1

    Браво на Локото!Сигурен съм,че истинските локомотивци също така са се радвали на успехите на Ботев преди 2 години.Успех на реванша!

  65. 36
    4

    Браво на Локомотив.Изиграха мача хитро и умно.Използваха си шансовете и го оползотвориха.Не ми хареса единствено,че след 2:0 се прибраха доста вместо да търсят трети гол и да доубият слабите словаци.В нападение малко страдат от липса на идеи и креативност,но за сметка на това в защита са бетон и тактически Акрапович правилно ги беше наредил.Успех на смърфовете и на реванша,от софийски фен на футбола.

    • 10
      1

      Накрая футболистите се поизмориха и нямаше друго какво да направят. За съжаление бг отборите нямаме добра физическа подготовка! Словаците и в края на мача играха, все едно сега е започнал …

  66. 7
    26

    АЛОООО ЧАРШАФ ПАРТИТО .НИВАТА Е ДЪЛГА

    • 13
      2

      Жълт изрод, курво на ЛОКО, пикаеш ли кръв? От задника кръв, сега пикаеш такава от злоба! Вас смотани селяни, злобата, зависта и курвинскот у вас, което е генно заложено, ще ви довърши! Колкото по-бързо, токова по-добре!

      • 1
        3

        Радвай се на победата бе – ром, комлексиран!
        Отборът му побеждава, магала вместо да се радва и да празнува, кълне и хвърля плюнки по Ботев и многобройните му фенове.
        Защо бе – мингян неграмотен, си така комплексиран от отбора на Пловдив? Карай я по-спокойно, излезе ти пяна на мустака от злоба!
        Честита победа и не забравяй, че злобата убива!

        • Мърльо Изгрев бойски, може ли да си ебеш путката майчина, а? Защо се бъркаш в нещата на големите? Да не би да искаш сам да се спънеш, и да паднеш по очи на асфалта, А жълта, долна мастийо?

          • Ти нещо заплашваш ли ме бе – мангал изкъртен?
            Мога да еба твоята майка и след това теб – пред нея, да види какъв педал е изсрала!

  67. 26
    6

    Честито ! Напълно заслужена победа за Локомотив. Даже заслужаваха много повече. Успех на реванша.

    П.С. Интересно ми е че се вдигаха чаршафи преди време и на Бесика и на Спортклуб против Акрапочив, Крушарски и отбора ви. Няма ли да вдигнете нещо за извинение ?

    • 3
      1

      Против отбора и Акрапович нищо не се е писало

  68. 26
    20

    Искам жълта тишина, само може машинката за стригане да се чува в Коматево и нито гък от дивите селяни.

    • 23
      12

      Радвай се. ОСТАНАЛОТО, КОЕТО СИ НАПИСАЛ СА ПРОСТО КОМПЛЕКСИ !

Коментарите са затворени