Днес в 18:45 часа Ботев (Пловдив) приема Дунав (Русе) в двубой от 2-ия кръг на родния шампионат. “Канарчетата” са решени да запишат първата си победа за сезона, след като в първия кръг врътнаха реми в Кърджали срещу Арда (0:0). Дунав обаче също не започна сезона добре и падна с 1:4 от Левски у дома, така че и “Драконите” ще искат бързо да се съвземат от това поражение и ще пробват да вземат нещо от гостуването си в Коматево.

На пръв поглед Ботев изглежда като фаворит в този двубой и в Пловдив се гласят за лесна победа. Истината обаче е, че Дунав е един доста неудобен противник за “Канарчетата”. Статистиката между двата тима в елита е доста изравнена – 22 победи за Ботев, 16 равенства и 17 успеха за русенци. Друг любопитен факт е, че “Драконите” нямат загуба в последните си пет гостувания. Ботев пък е на обратния полюс, като загуби 4 от последните си 5 домакинства в Коматево в края на миналия сезон.

Друг притеснителен факт за домакините е, че последният гол, отбелязан от играч в жълто-черно падна чак на 4 май. Тогава Тодор Неделев вкара във вратата на Левски при загубата с 1:3 у дома. През миналия сезон обаче пловдивчани спечелиха домакинството си срещу Дунав с 4:1, а в Русе срещата завърши 1:1.

Треньорът на Ботев Желко Петрович има доста проблеми с контузени преди днешната среща. В лазарета на пловдивчани са Зехиров, Перейра, Тонев, Василев и Данчев. Очаква се сръбският наставник да пусне на терена Аргилашки под рамката и Клустер, Димитров, Пиргов и Кардосо в защита. Ван Арнем и Терзиев ще са двамата опорни халфове, а Неделев и Вутов ще действат по крилата. Атаката ще води Тайлон, а зад гърба му ще е Балтанов.

В Дунав едиствено Щерев ще пропусне днешния мач заради травма. Треньорът Людмил Киров вероятно ще избере да заложи на Макенджиев на вратата, а триото в защита ще е съставено от Ковачев, Мунин и Динков. Инкоом и Исаевски ще бъдат халф-бековете, а триото в средата ще е изградено от Аясс, Димов и Селеменев. В атака пък ще се разчита на Христов и Ахмедов.

efbet Лига, 2 кръг:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) – ДУНАВ (РУСЕ)

Вероятни състави:

БОТЕВ: Аргилашки, Клустер, Димитров, Пиргов, Кардосо, Ван Арнем, Терзиев, Балтанов, Неделев, Вутов, Тайлон

ДУНАВ: Макенджиев, Мунин, Ковачев, Динков, Инкоом, Исаевски, Димов, Аясс, Селеменев, Христов, Ахмедов

Стадион: База Коматево
Съдия: Николай Йорданов
Начало: 18:45 часа

16 КОМЕНТАРИ

  1. Кажи ,каква е разликата и се аргументирай.Роден съм и живея в Пловдив и съм фен на Ботев.

  2. 4
    3

    14999 билета продадени. Само Стоян канара пропуска, защото е изпуснал селския рейс

  3. 9
    4

    Днес е ден във който гранда на град Пловдив играе своят първи домакински мач,мач във който ще покаже класата която има пред всички Пловдивчани.
    Днес започва работата на всички момчета който ще се борят за титлата на България.
    Ако обичат всички роби,роми и най вече черно бели курви да се настанят пред пелевизорите си и да се наслаждават на истински красив футбол.
    Царят заповядва всичкият боклук на граът да не умува много защото нямат много мозък.
    И ТАКА РОБИ КУРВИ МРЪСНИ НЕКЪПАНИ ЧЕРНО БЯЛИ РАЗБРАХ МЕ ЛИ СЕ КАКВО КАЗАХ.

    • 3
      3

      Разбрахме кривоглав помак! Много глупости си написал, а по лошо е че си вярваш! Дунав като ви изплющи да не се покриеш?

  4. 5
    9

    Жълти КУРВИ! Това е мач без значение! Важен беше мача на 15.05., когато разкарвахте топката между двете тъч линии и не отправихте нито един удар по циганската врата. КУР за вас! Само празни трибуни и сухи мечилайна за закуска! Без лимон.

  5. 6
    10

    Къде са броячите Андрей, колко мача станаха без победа ? 20 мача – 2 победи …. Наздраве жълти мастии ,ние вече не ви мразим, напротив – обичаме ви, вие сте част от най – щастливия мач в близо 100 годишната ни история.

    • 3
      4

      Все пак са си нашите курви , нормално е да ги обичаме
      и отвреме навреме да ги поступваме като си отварят плювалниците.

      • 3
        3

        След подарената купа пичага вече ние сме им курви и не само курви ами и роби,черно бели роби 8 крък на килимчетата и наведени така ви искам.

  6. 20
    14

    Ботев е най – обичаният клуб в Пловдив!

    • 13
      1

      Има разлика между Пловдивчанин и жител на Пловдив.

      • 1
        1

        Кажи ,каква е разликата и се аргументирай.Роден съм и живея в Пловдив и съм фен на Ботев.

  7. 6
    12

    А аз може ли да попитам за един приятел последната победа на “Канарите” в официален мач кога беше? Някой ако помни да ми каже

Коментарите са затворени