Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наложи глоби по 5000 лева на новака в Първа лига Царско село и втородивизионния Струмска слава (Радомир). Санкциите са заради съмнения в участието на тези отбори в уговорени мачове през миналия сезон и на база сезиране на Експерт по почтеността в БФС.

Решението на Дисципа: 

* На база сезиране от Експерт по почтеността в БФС за сезон 2018/2019, на основание чл. 46, ал.6, б. В от ДП /2018/2019/ – ДК наказва ФК Царско село гр. София с порицание и имуществена санкция в размер на 5000 лева.

* На база сезиране от Експерт по почтеността в БФС за сезон 2018/2019, на основание чл. 46, ал.6, б. В от ДП /2018/2019/ – ДК наказва ФК Струмска слава гр. Радомир с порицание и имуществена санкция в размер на 5000 лева.

Ето какво гласи Член 46 от Дисциплинарния правилник:

Когато в БФС постъпи официално уведомление от УЕФА, в рамките на спортно-състезателната година, за сериозни съмнения за участие в срещи от първенствата, турнира за Купа „България”, Суперкупата или други, с предварително уговорен резултат, замесеният отбор се предупреждава или наказва както следва:
а) При първо официално уведомление – Експертът по почтеността при БФС съставя предупредителен протокол, който се подписва от замесените лица, като информира УЕФА за това;
б) при второ официално уведомление – порицание;
в) при трето уведомление – порицание и имуществена санкция в размер на 5000 (пет хиляди) лева;

2 КОМЕНТАРИ

Коментарите са затворени