Няколко поколения фенове на Арда (Кърджали) ще видят сбъдната мечтата си техният любим отбор да мери сили с най-добрите в България. Днес тимът ще посрещне Ботев (Пловдив) в историческия си първи мач от новия шампионат и ще се постарае да ознаменува празника с победа. Гостите обаче имат сериозни амбиции за новия сезон, освен това запазиха основните си футболисти и също гледат към трите точки.

Наставникът на Арда Стамен Белчев ще разчита на състав, който няма много общо с този, спечелил промоция за елита. Някои от новите попълнения са добре познати, други са пълна загадка. Със сигурност двубоя тази вечер пропускат наказаните Веселин Марчев и Ахмед Осман. Дошкият от Септмеври (София) Дарко Глишич вече е здрав и ще започне на левия фланг на защитата. Ще е интересно да се види на какво е способен високият 195 см централен нападател Илиша Сам. Белгиецът ще бъде прдпочетен пред Ивайло Димитров и Радослав Василев, които ще стартират двубоя на пейката.

Новият старши треньор на Ботев Желко Петрович има кадрови проблеми с фланговите футболисти. Джонатан, Александър Тонев и Атанас Зехиров са контузени, а Антонио Вутов изтърпява наказние от миналия сезон. В негово отсъствие атаката на “канарчетата” ще води голмайсторът на малтийското първенство Тайлон. Тодор Неделев отново ще дърпа конците в средата на терена, а по крилата ще се разчита на Крис Добрев и Антон Карачанаков.

Любопитен факт е, че през 2011 година Арда и Ботев бяха заедно в Югоизточната “В” група. Тогава пловдивчани завършиха на първо място, а промоцията бе гарантирана с успех срещу тима от Кърджали с 2:1.

За предстоящия мач с Арда наставникът на “жълто-черните” няма да разчита и на юношите Атанас Чернев и Димитър Тонев, които днес взеха участие в контролата на формацията до 19 години на Ботев срещу мъжкия тим на Марица (Пловдив).

Сред 18-те попадна роденият през 2002 година Иво Казаков, за когото това е дебют за мъжкия тим на “канарчетата”. В късния следобед ботевистите тренираха на клубната база, след което отпътуваха за Кърджали, където ще бъдат на режим преди двубоя.

Ето и групата на Ботев:

Янко Георгиев, Георги Аргилашки, Филип Филипов, Лазар Марин, Родни Клустър, Еберт Кардосо, Кристиан Димитров, Костадин Ничев, Димитър Пиргов, Радослав Терзиев, Филип ван Арнем, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Станислав Шопов, Антон Карачанаков, Кристиан Добрев, Тейлон Кореа, Иво Казаков

32 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    3

    БЯГАЙТЕ КРАЧЕТА ОТ РЯЦАНИТЕ МОМЧЕТА!

    • 3
      3

      Циганите играят във Варна. Ще бъдат подложени на детектора на лъжата. Полиграф ВН. Срещу Полиграф Столипиново.

    • 8
      4

      Жълтурите са по рязани и от арда бе аланколо

  2. 10
    2

    СТАМЕН БЕЛЧЕВ..Е ПОСЛЕДНАТА БЯЛА ЛЯСТОВИЦА НА БЪЛГАРСКОТО ТРЕНЕРСКО ПОПРИЩЕ ..ЩЕ БЪДЕ ТРУДНО НА БОТЕВ ТРУДНО НО НЕ И НЕВЪЗМОЖНО .. СПОРЕД МЕН СЪС ТОЗИ ТРЕНЕР И БЕЗ ЗВЕЗДИ АРДА ЩЕ БЪДАТ ИЗНЕНАДАТА НА НАШЕТО ИЗМИСЛЕНО И ТРАГИЧНО ..БГ . ПЪРВЕНСТВО

  3. 14
    9

    Попиляхте го плешивия Станислав. Жълти много, а той един брани честта на циганите

  4. 9
    19

    Спомням си преди 3-4 години по същият начин в Хасково отбора им дебютираше с домакинство на Локо. Стадиона беше пълен. Сигурно 7-8 хил. души по трибуните. Но успяхме да им вгорчим дебюта с голове на Камбуров и Благой Наков и краен резултат 1-2.
    Подобна е ситуацията сега, но Арда ще се справи.
    Успех на Арда от отбора на Пловдив- Локомотив.

  5. 13
    10

    Нека покажем на Пловдив пак коя е най многобройната и вярна публика.

    • 10
      9

      Кърджали ще покажат на Локо-мангите какво значи публика. Русе вече са ги сложили в малкия джоб, Разград също…само Стърчипишка Видинско имат по малко публика от мангалите от Аналния двор на Аграрния.

  6. 11
    9

    Само тия не са ни ебали. Нищо, и на тях ще дадем!

  7. 14
    10

    Надявам се на силна подкрепа от трибуните, защото Арда не е Локо и ще съберат доста публика, но Ботев е религия и затова се подкрепя безрезервно.

    • 12
      7

      Арда не е Лощо ама и те ще ви клецат както Локо ва клеца 😀😀😀

    • 11
      6

      Надявам се да не се изнесем така бързо след мача? Че след финала за купата на България цяла България ни се смееше!

      • 8
        7

        На вас цяла България ОЩЕ ви се смее. Два месеца изминаха а вие сте още в този финал. Там и ще си останете.

  8. 11
    7

    Това да не са Локото. Да бием Дунав в първия им мач пред 20 000 русенци.
    Жълтите индианци са си посрани и страхливи мишки от крой време. Видяхте и на финала на финалите кво стана.

    • 6
      8

      Дърт циганин не може ако не излъже. Дунав играха първите си мачове в Разград и Ботев ги победи с 1:0.

      • 8
        5

        Говорим за 1 мач пред домакинска публика. Тъп индианец. Арда да не домакинства днес извън Кържали бе тъпчо.

        • Говорим за първи мач въобще в А група. Ти можеш да си плямпаш и за ланския сняг.

  9. 2
    3

    Със сигурност. В такива исторически мачове, голямото напрежение си казва думата и отбора без опит в А група прегаря.

  10. 7
    5

    Аййййй канари! Успех за отбора на Пловдив!

  11. 7
    6

    Всички в Кърджали. Тръгваме много хора от квартала! Подкрепа за отбора на Пловдив!

    • 8
      7

      От кой квартал? Имаш впредвид родопската яка с каруците 😂😂😂

Коментарите са затворени