Български дух и традиция лъхат от новата козметична линия Refan’s Rose с логото на Пловдив‘2019. Както е известно компанията е сред най-големите спомоществуватели на футбола и спорта у нас, като логото на Рефан стои на екипите на Берое, Хебър, Ботев Враца, Пълдин и други.

В състава на продуктите в органичната серия, произведена от българската компания, главно действащо лице е неповторимата розова вода с деликатния й аромат.Дизайнът на опаковките също е завладяващ и тематичен – стилизиран и изчистен букет от български рози.

Ето защо напълно логично и оправдано е решението на REFAN да използва нейното пускане на пазара, за да оповести партньорството си с Пловдив 2019 – Европейска столица на културата (ЕСК). Така компанията дава възможност на посетителите на хилядолетния град да отнесат със себе си късче от духа на Пловдив и България. А на пловдивчани – да съпреживеят гордостта от родния си град чрез неповторим аромат.
Eстествен е изборът на козметичния бранд да изрази съпричастността си към значимото събитие като стане официален партньор на Пловдив 2019 – ЕСК. През годините “Рефан България” се е превърнала в една от емблематичните пловдивски компании, заради активната подкрепа на различни социални, културни, благотворителни и спортни инициативи в града под тепетата. Козметиката й с натурални съставки отдавна представя България по най-добрия начин по света.


На пресконференция, на която фондацията и фирмата официално обявиха партньорството си Кирил Велчев – изпълнителен директор на фондация Пловдив 2019 – Европейска столица на културата, изказа искрена, гореща благодарност към Ангел Попов – управител на козметичната фирма REFAN , за провежданата от него и фирма REFAN богата социална дейност в полза на града и заяви: „Краят на приятелството с 29-годишната компания няма да настъпи в края на годината, в която сме Европейска столица на културата. Това, че има брандиран продукт с „Пловдив 2019”, не означава, че той ще остане само за 2019 година” и допълни: „Освен с разпространение на логото, от козметичната компания подпомагат фондацията и финансово, като вече са допринесли за организацията на няколко събития. Представителките на козметичната компания – Албена Димитрова и Велина Евтимова, благодариха за топлите думи и обещаха,че от REFAN няма да спират дотук,водени от житейската мисия,на която винаги са били верни – да помагат!

Органичната розова вода в състава на продуктите от линията Refan’s Rose е дeстилирана от свежи цветове на българската маслодайна Rosa Damascena, отгледани в екологично чист район край село Търничене, Казанлъшко. Розовите насаждения и почвите не са третирани с пестициди, изкуствени торове и други синтетични препарати.

Органичната розова вода има натурални антисептични и антибактериални свойства,
подобрява кръвообращението, поддържа баланса на рН и водния баланс в обмяната на веществата на кожата. Стимулира процесите на регенерация, има успокояващ и противовъзпалителен ефект при обриви, акне и слънчеви изгаряния.
Подходяща е за всички типове кожа, най-вече за чувствителна.
Серията съдържа измиващ гел за лице, дневен и нощен крем, бутер крем за тяло, пилинг сапун-гъба и боди мист.

Продуктите от серията Refan’s Rose, благодарение на включените в тях активни съставки, омекотяват, овлажняват и тонизират кожата, като при това нежно я парфюмират със запомнящото се ухание на българската маслодайна роза.