Бившият президент на ПФК Ботев Пловдив Иван Джиджев е бил арестуван преди дни заради взет кредит от КТБ през 2013 г. Това се разбра във вторник в апелативния спецсъд, където се решаваше дали да излезе на свобода. Да го подкрепи, в съдебната зала беше и треньорът по баскетбол Тити Папазов.

Джиджев е обвинен в присвояване и пране на пари. Според прокуратурата той е помагач на бившите шефове в КТБ Георги Зяпков и Александър Пантелеев, които са подсъдими и по мегаделото за присвояването на 2,6 млрд. лева от банката. По новото разследване двамата са на свобода срещу 5 хил. лв. гаранция.

Джиджев станал обвиняем на базата на показанията на основния свидетел по делото КТБ Бисер Лазов. Бившият главен счетоводител на Цветан Василев разказал за кредита на Джиджев, взет на 9 декември 2013 г., на съдебното заседание на 10 юни. Падежът на кредита бил през 2018 година, съобщава “168 часа”. Сумата била отпусната на фирмата на Джиджев “Велдер Пропъртис”. Според счетоводна експертиза кредитът бил с 9 пъти повече, отколкото му трябвало, и затова бизнесменът имал обвинение и за пране на пари.

“Има наличие на кредит, за който е ипотекиран имот”, обясни адвокатката на Джиджев Ина Лулчева. По думите ѝ не може да се обвинява кредитополучател. Нямало и данни Джиджев да е действал по поръчение на някого.

Прокуратурата поиска бизнесменът да бъде оставен в ареста или да е под домашен арест, защото съпругата му има тежко заболяване.

Съдът го пусна на свобода без никаква мярка за неотклонение, като посочи, че няма данни за престъпление. Джиджев е свидетел по делото КТБ. Срещу него имало и друго разследване, което било прекратено

57 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    4

    Всички в този селяндурски отбор са такива крадци!
    Вън от групата!
    Няма ли кой да подаде сигнал в УЕФА?!

  2. 6
    5

    Веднага в затвора!! В тази държава само мошеници!
    И тези дето откраднаха 52 милиона и те в затвора!

  3. 8
    6

    Самуилов и Общинска банка , усещатате ли се вече крадливи индиянци!?

  4. 11
    7

    А настоящият шеф, кога ще бъде арестуван, А? До кога и колко банки трябва да съсипят жълтите хрантутници, за да вкарат в затвора шефовете им ?! Проститутките на всички времена!

  5. 15
    12

    къде са сега тези прословути “15 000” фена?! Ми да изкарат по 100 лева и готово!
    Да ама къде се е чуло и видяло платен фен да дава пари?!

    • 12
      10

      Платени бяхте вие мишки такива, които се придвижвате с платени от крушара автобуси. Ние бяхме със собствените си коли щото не чакаме някой да ни плаща превоза за да отидем на мач. Видяхме ви на суперкупата без платени автобуси бяхте 800 човека.

      • 11
        6

        ми дайте по 100 лева и си платете дълговете ако сте истински

      • 8
        8

        Вие бяхте 150000 мучащи идиоти не 15000, и за 60 секунди в 74 минута се евакуирахте, къде отидохте? Столипиново и селската околия на НАШИЯ ГРАД, ГРАДЪТ НА ЧРЕНО – БЯЛАТА ГОРДОСТ : Л О К О М О Т И В!

  6. 13
    6

    Започна се. Скоро ще има ново Ъ на края….

  7. 22
    11

    Скоро в книгата на Гинес селянките ще ги
    отбележат като отбора с най-много арестувани президенти.
    Крадлива сган, синове на пришълци .

    • Вие вече фигурирате в нея,за най-много убити президенти на един клуб,макар и да е цигански!

  8. 24
    7

    САМО НАШИТЕ ПРЕЗИДЕНТИ МАФИОТИ, НАРКОТРАФИКАНТИ, ИЗМАМНИЦИ, А ТЕЗИ НА БОТЕВ ВСИЧКИ РОДОЛЮБЦИ И ЧИСТИ КАТО СЪЛЗИ. ТОЗИ, КОЙТО ЛЕЖИ В ГЪРЦИЯ В ЗАТВОРА ДА НЕ БИ ДА Е, ЧЕ Е ПРОДАВАЛ БЯЛО БРАШНО?!

  9. 6
    11

    И вместо да висите тук и да коментирате неща които са извън компетенцията ви, стягайте редиците, постигнете и файтона, че ви чакат мачове от ЛЕ. Очакваме да стигнете поне до 3-тия кръг.

    • 7
      4

      такъв СЕЙР изпуска ли се, ефенди?!
      Има кой да стяга редиците в Локо, апри вас има ли?

    • 3
      2

      Анонимна курво, защо не копаеш царевицата, и да си промиваш със смрадлика разпрания гъз, а? Вие каква компетенция притежате, освен мотиката и греблата за гюбрето, вмирисан селяндур?!

  10. 13
    16

    Е и? На Локото президент лежа в затвора, а други трима бяха разстреляни като кучета. Аз поне не помня да са били толкоз загрижени тогава.

    • 12
      6

      Харесва ми че винаги се сравнявате с Великия Локомотив

    • 9
      2

      Само че, вие откраднахте парите на две банки гомнишарино селски!!!

  11. 3
    13

    Днес ще има маанета и кючеци в ромските махали. По този повод-един къс разказ:
    Милостив българин дал на комшията си-окъсан и беден циганин-1 литър пресни млеко. Мангото сложил млекото в тенджерата, разпалил кюмбето и го сложил да се вари. Млекото започнало да прави каймак и да се навдига, и мангала заподскачал радостно-Вер Аллах, вер Аллах! Млекото стигнало ръба на тенджерата, изкипяло, загоряло, а циганина заревал-Вай Аллах, вай Аллах.

    • 3
      2

      Тази новина върви по радио-точката в Изгрев бойс Столипиново! Интересно, жълтата, циганска сган први опити за култури акция?! Бреййй!

  12. 17
    7

    Ботев има дълг от 230 000 лева ще ги прибера! Продавам Тошко, Кристиян, Крис , Вутов добавям и 220 000 лева от телевизионните права и дългът е заличен…

    • 5
      5

      глупости! как дца ги продадеш като са НЕЖЕЛАНИ!!

  13. 17
    7

    Ако всеки от тези 15 000, които са били на финала, даде по 15 лв. ще го оправят този дълг. Ако всеки от тях даде по 1 000 лв. Ще си направят стадиона. Така поне ще има някаква полза от толкова много народ. Че в момента само ни облъчват колко е велико това, че са били толкова много, а полза никаква.

    • 8
      18

      Ползата е че цяла България видя колко фена има Ботев и колко Локо

      • 14
        5

        Е, и?
        Някой от цяла България да ви каза “Браво, много сте велики.”

        • 7
          14

          Не. Но всички викат-що за отбор е Локото с един файтон фенове.

          • 14
            7

            Щом един файтон фенове надъхва орбора сочен за аутсайдер, да победи на финал за купата отбор сочен за суперфаворит че и с милиони фенове по трибуните, значи се са случайни.

          • 6
            6

            Ей, по този повод: днес е годишнина от победата на БГ над Германия в САЩ94. Чудеса стават, но всяко чудо-за три дни. После обратно в дупката.

        • 16
          11

          Цяла България видяли кой спечели Купата, ЖЪЛТ КРАСТАВ МАНГАЛ ОТ СТОЛИПИНОВО.

          • 10
            10

            Всички знаем кои са циганите – посреща ви цяла България така. И Зулума знае и той го каза в прав текст.

      • 10
        4

        Ползата е че яде голямото спарче и виждам че ти е харесало…..значи пак ще има…..0-1 73м. с пета в дивия.

    • 4
      3

      Едни помня се издържаха от есемеси, не беше зле. Отбора не затъна много, около 2ооо ооо.

    • 6
      4

      Да, ама тези 15 000 (реално 10 000) са платени, а не истински. Те бяха там на безплатна екскурзия. Ти къде си видял циганин да дава?!
      Лъсна ИСТИНАТА за “тези 15 000″….!!

      • 3
        3

        Манго, само дето сам си го повтаряш това за екскурзията – не се превръща в истина.

        За твоя болка, има интернет – всеки може да прочете кой беше с безплатна екскурзия и въпреки това 3 пъти по-малко. Смешни цигани.

  14. 8
    8

    “Съдът го пусна на свобода без никаква мярка за неотклонение, като посочи, че няма данни за престъпление. “

  15. 7
    11

    Нищо няма да се случи преди изборите. Най-много да последва ново опрощаване, както предния път се опростиха дългове на Ботев и Локомотив.

  16. 12
    3

    Къде са ония драскачи къде постоянно плюят във темите на ЛОКОМОТИВ сега е момента да видят какво очаква Ботев!!! И аз като плвдивчанин се ядосвам за всичко което се случва с пловдивският футбол и за това ме е яд. Та ония драскачи големите фенове на Ботев много хилядните да вземат да потърсят сметка и да направят нещо и да не показвате какви мишки сте…….

    • 10
      5

      Абсолютно! Проблема си е в техния двор , но продължават да го търсят другаде….като започнат от клуб500 и стигнеш до оня католик. Но нека ги оставим с проблемите им, все пак кой каквото си е надробил ,ще си го сърба!

    • Той е един – имигрант в Лондон който 24/7 пише тук под различни никове – най-често Анонимен след Финала, а преди Тодор The Loser….

      Не се притеснявай, скоро ще се появи. Сега мисли какво да лъже пак

  17. 17
    6

    Нямат 200 бона, но ЩЕЛИ ДА СТРОЯТ СТАДИОН ЗА 20 000 000( 20 МИЛИОНА) И ГО ПОЧВАЛИ В НЕДЕЛЯ.

    ПЪЛНИ КЛОУНСКИ ИНДИАНЧЕТА…

  18. 16
    7

    ФК “Ботев” го загази, ръководството на футболния клуб има на разположение 3 месеца, за да изплати концесионните си задължения към Общината; в противен случай администрацията ще предприеме принудително събиране на дължимите суми. Всичко това става ясно от Доклада за изпълнение на концесиите, който пловдивският общински съвет ще разгледа и приеме на сесията си утре, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

    Според документацията задълженията са на два фронта – за спортния комплекс в квартал “Коматево” и за стадион “Христо Ботев”. Общата сума, която ръководството на ПФК Ботев дължи към този момент, възлиза на 228 417 лева, провери нашата медия.

    Преди 9 месеца Plovdiv24.bg предупреди, че дълговете на клуба към Общината растат бързо, като тогава единствено нашата медия съобщи, че задълженията са за над 130 000 лева.

    Концесията на спортния комплекс е сключена през март 2012 година и е за 35 години. По отношение на самия обект е констатирано, че той се поддържа в отлично състояние и се използва по предназначение. Но – за 2018 година концесионерът не е предоставил подробна справка за приходите; не е предоставил годишен финансов отчет, заверен от регистриран одитор; не е заплатил дължимото годишно концесионно възнаграждение в размер на 18 000 лева; не са платени лихви в размер на 560 лева за просрочено плащане за 2017 година; не е предоставена и гаранция за заплащане а концесионното възнаграждение за настоящата година в размер на 3 600 лева. Също така – няма предоставена нова застрахователна полица за обекта, като старата е изтекла на март 2019 година; концесионерът не е изпълнил задължението си за заплащане на данък сгради и такса смет.

    Още по-лошо е положението по отношение на спортен комплекс стадион “Христо Ботев”. Там дължимата за 2018 година сума е 75 677 лева (без ДДС), за 2017 година висят 68 258 лева (без ДДС), а за 2016 година – 62 322 лева (без ДДС).

    Общинската администрация многократно е изпращала напомняне до концесионера, но без резултат, посочват от Общината. В тази връзка Комисията за контрол по изпълнение на концесионните договори на свое заседание в края на месец юни е взела решение да даде 3-месечен срок на ПФК “Ботев” за изплащане на задълженията си, в противен случай дължимите пари ще бъдат събрани принудително.

  19. 10
    7

    Съдът го пусна на свобода без никаква мярка за неотклонение, като посочи, че няма данни за престъпление.

Коментарите са затворени