След като спечели безапелационно областното първенството на Пазарджик и пет дни след спечеления бараж срещу Гранит (Владая) с 1:0, репортер на PlovdivDerby.com научи, че отборът на Чико-Бунара няма намерение да участва в Югозападната трета лига и вероятно ще продаде своя лиценз на друг отбор от областта.

Три клуба имат интерес за участие, като фаворит със сигурност са велинградчаните от Чепинец, които разполагат, както с необходимата база, така и с добър финансов ресурс за да бъдат спокойни през сезон 19/20.

ФК Брацигово също ще се включат в борбата за лиценз. Те завършиха на седмо място в „А” ОФГ Пазарджик, но са финансово добре обезпечени, имат стадион бижу, който на 99% ще получи лиценз за Втора лига, където вероятно и Хебър ще изиграе няколко домакински мача. В последно време се чуват и слухове, че ако брациговци играят в третия ни ешалон „зелените” от Пазарджик ще преотстъпят момчета от школата си за да се обиграват.

Вариант №3, като че ли изглежда най-малко вероятен, защото в Левски (Паталеница) имат възможност да сформират добър отбор, който спокойно може да си „живурка” в Трета лига, тъй като там играят повечето треньори от Академията на Хебър и също могат да се подсилят, но пък финансите са една от основните пречки за по-горна група.

Какво ще се случи и кой отбор ще вземе лиценз все още не е ясно, но пък ни предстои едно интересно лято, в което ние от PlovdivDerby.com ще Ви държим в течение на събитията около сложния четириъгълник.