Въпреки добрата си кариера като помощник треньор в Англия, Холандия, Германия, Португалия, Русия и още няколко европейски държави със силни първенства, Желко Петрович не е популярно име в Сърбия. Да, той е добре познат с футболните си качества, но не и с треньорските си такива, тъй като никой там не е искал да го назначи за старши-треньор. Причината PlovdivDerby.com научи от известен сръбски футболен човек, който пожела да не разкриваме името му. Като футболист по време на войната в Сърбия той предпочита да премине от неговия черногорски тим в Динамо Загреб, а не в някой от сръбските грандове Партизан или Цървена Звезда, които по това време го желаят в редиците си.

Според нашият сръбски източник Желко е сериозно име в треньорската професия, но едва ли някой знае, дали той ще успее да наложи методите си в българската родна действителност. След като в Сърбия се разчуло, че Ботев Пловдив подписва с Желко, доста българи са звънели по телефоните си на свои приятели в западната ни съседка, за да разпитват за Желко. Сръбските медии до момента не са отразили назначението на черногореца, за разлика от медиите в родината му, където подобаващо новината е била сведена до местното население.

Както вече ви разкрихме кум на Желко е Предраг Миятович, който преди години бе спортен директор на Реал Мадрид. Двамата започват заедно футболните си кариери в черногорския Будучност.

Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) Желко Петрович ще бъде представен пред медиите в сряда в 10:30ч. Наставникът на “канарчетата” ще даде пресконференция в конферентната зала на “Футболен комплекс Ботев 1912”. В сряда от 9:00ч. “жълто-черните” ще проведат тренировка, която ще бъде открита за представителите на медиите. Днешното следобедно занимание на пловдивчани ще бъде закрито за журналисти.

17 КОМЕНТАРИ

  1. 12
    3

    Желко ли, мелко ли е, все тая. На 01.09.19 ако не е започнало сериозно строителството на Колежа да се гонят всички лъжци с тояги и да ходят да живеят у желковата родина. Едва ли и последните наивни и вярват вече на мошеници…

  2. 10
    6

    Братя буферляци, бургуджии, кошничари,турлукчии, демирджии, вретенари, гребенари, калайджии, калдараши, копанари, артъкпъртъци и сичкия катун!!! ИНТРИГАНТИ! ГЕЙОВЕ!!АБИТА! КЛОАКОМОТИФЦИ!!!!! ША МАЧКЪМИ Ф ИФРОПЪТА!!!! ШТОТ НИЙ СНЕ КЛОАКОМОТИФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФ ПУФ ПАФ:)))))

    ДА ВАДИМ ЛАЙНУФЪРГАЧКИТИ И $РАНЕТУ ДА ЗАПОЧВА!! https://dic.academic.ru/pictures/wiki/files/119/walschaerts_motion.gif
    ПУФ ПАФ:)))))))))))))))

  3. 19

    Станиславе , завиждам ти на смелостта да обиждаш жълтурите всеки ден. Всеки нормален човек би бил спрял в един момент ,би се изчерпал, или би му станало безсмислено . Ти и Фекал обаче сте ненадминати таланти. Странно ми е как не са те намерили и нашамарили при положение че знаят кой си, аз също съм те виждал на Лаута . Или всичко е един театър от който само Пловдивдерби печели…рейтинг!

  4. 9
    1

    И ТОВА КОЙ ГО РЕШАВА ВЕ, КАУН ПРОСТ, ОНЕЯ ДЕТО РЕШАВАТ ВСИЧКО В БГ И ОЩЕ СА НА ВЛАСТ, ЩОТО НЯМА ЕДИННО ГРаЖДАНСКО МИСЛЕНЕ И НАРОД, КОЙТО ДА НАПРАВИ ПРОМЯНАТА….

  5. 11
    30

    Ясно, НИКОй не иска да чуе за Желко, никой не иска да вижда очите му, никой не го допуска до стадиона си, но се намери една ПЕТА, която го назначи за треньор…

    ПЕТИТЕ правят чудеса, гонен отвсякъде,а приет благодарение на една ПЕТА в КОМАТЕВО, Ожболт дарява хората с щастие и на свои и на чужди!Те жълтите затова обичат да казват ,че са Курвите на Локо, полегнали на финала… харесала им е ПЕТАТА отзад!!!

    Желко, след първия мач с ЛОКОМОТИВ си уволнен…

    • 19
      5

      Кюрд,след среща с мен ще сереш чарвата си !

    • 19
      4

      Безработно копеле постоянно ли си на линия.Тъпо злобно парче

    • 18
      3

      Никой не иска ама ти искаш да чуеш, да те еба в убитака смотан плешивец!

    • 6
      4

      Ето друг който има впечатляваща визитка-През 2006 – 2008 Бруно Акрапович е играещ треньор в любителския отбор на „Форсфелде (Волфсбург)“ от едноименния квартал на Волфсбург. След това замалко е в треньорския щаб на фармацевтичния клуб на „Волфсбург II“. През 2008 – 2009 работи като помощник на Юрген Рьобер в подмосковския „Сатурн (Раменское)“, играещ в руската Премиер лига.

      През 2010 година се обучава в Футболния союз на Босна и Херцеговина, по време на което е на стаж във „Волфсбург“, и получава лиценз категория Pro от УЕФА.[2] След това работи като старши треньор в отбори от Втора хърватска лига – „Мосор“ (Зворница), „Вал“ (Стари Каштьол), „Солин“ и „Неретва“ (Меткович).

      • 4
        11

        хахахахахаххахахаахахахахахахахахахах Е, ЕСТЕСТВЕНО, ЩЕ ГО СРАВНЯВАТЕ С НАЙ-ГОЛЕМИЯ- БРУНО АКРАПОВИЧ…

        п.п Как върви строителството на стадиона???Кранове нещо, багери поне, или най малкото РЪЧНИ КОЛИЧКИ????…

        • С тоя където едва не изпаднахте ли го сравняват ве малоумник не доибан!

      • 7
        11

        Рачо, допълвам!
        През 2019г като треньор на Пловдивския любимец Локомотив шиба жълтите мастии на финала за купата на България!

        • 14
          4

          Пловдивския любимец който не може да закара повече от 5 хиляди на финал срещу по-големия отбор в града. Малък отбор, с малко фенове. Винаги в сянката на Ботев Пловдив.

          • Рече му го!И кого сравнявам със физкултурника ве кромпел,сравнение въобще не може да стане!Гейбандитско-циганска пасмен!

    • Чудеса прави единствено гъзът ти и води до екстаз турските тираджии

  6. 7
    21

    Ако знае как да се гъзи на финал за купа – Ботев ПЛОВДИВ е ТИМА!!!

Коментарите са затворени