Черногорецът Желко Петрович е новият старши треньор на Ботев Пловдив. Клубът се договори с 53-годишния специалист, който ще води отбора през новия сезон.

Петрович поема представителния отбор на “жълто-черните”, след като през изминалия сезон е работил в холандския Утрехт като асистент на Дик Адвокат.

В екипа на новия наставник на Ботев влизат Жарко Лучич (помощник треньор), Тодор Георгиев (кондиционен треньор) и Михаил Ролев (треньор на вратарите).

Желко Петрович ще бъде представен официално в сряда преди заминаването на “канарчетата” за лагера във Велинград, като часът на пресконференцията ще бъде уточнен допълнително.

Новият наставник на Ботев притежава богат опит във футбола. Като състезател играе за отборите на Севиля, ПСВ Айндховен, Динамо Загреб, както и за националния тим на бивша Югославия.

В треньорската си кариера е бил старши треньор на Боависта (Португалия), Валвийк (Холандия), Урава (Япония), Ал Шааб (ОАЕ) и Адо Ден Хааг (Холандия). Петрович е дългогодишен асистент на Дик Адвокат, с когото освен в Утрехт работи още в Съндърланд и националния отбор на Сърбия. Визитката на новия треньор на Ботев включва още работа като помощник треньор на Руд Гулит във Фейенорд, Мартин Йол в Хамбургер, Аврам Грант в Уест Хям и Гус Хидинг в Анжи Махачкала.

58 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    6

    Смеехме се на буферите, а и ние се насадихме на физкултурник.
    Винаги помощник , никога не е носил отговорност

  2. 5
    6

    Пожелавам на Желко да подобри рекорда от миналия сезон – 17/1

  3. 7
    5

    ПРИЗУВАВАМ В ИМИТУ НА НАШТЪ СВИШТЕННА ИМБЛЕМЪ: https://im0-tub-ru.yandex.net/i?id=9d778a2e8df661b304b086b05da48b9f-l&n=13

    Братя буферляци, бургуджии, кошничари,турлукчии, демирджии, вретенари, гребенари, калайджии, калдараши, копанари, артъкпъртъци и сичкия катун!!! ИНТРИГАНТИ! ГЕЙОВЕ!!АБИТА! КЛОАКОМОТИФЦИ!!!!! ДА СИ СТОИМ В НУВИНИТИ НА КЛОАКОМОТИФФФ!!!:)))))))))))))))) ПУФ ПАФ

  4. 29
    11

    Ех циганска му работа. Не разбрах какво ги бърка треньора на Ботев но си коментират и избиват комплекси. Взели били финала. Абе мангали и Лестър станаха шампиони веднъж и толкова. Една купа не ви прави отбор. Нас не ни е срам от футболистите ни, заа разлика от вас. След загуба подкрепяме отбора си. И за даа бъде довършен колежа трябваше да платим едната цена. Една купа. Халал да ви е. Ще е последната заа много векове наред. По важното е че на финала дойдохме хората от цял свят. Видях се с приятели от Чикаго и Швейцария. А наа връщане самолета беше пълен с жълти фенове. Това прави Ботев голям отбор. Клуб с бъдеще. И шампиони ви направи Жоро белото и пак сте си дънни риби.

    • 14
      23

      Прочетох колко сте големи и изпаднах в депресия! Да тъй в кривоглавия помак!

      • 11
        9

        ти не излизаш от депресия плоска, крива тикво, и то обосновано, като следовник на миризливите селски малоумни локо криваци

    • 11
      10

      Не ни бърка,просто ни е странно как така сърбин?Нали нашия и той сърбин,пък за нищо не ставал,а сега какво стана,copy-paste.Не случайно цяла България Ви вика папагали.А относно многобройната Ви публика,то тя била много тиха.Цял мач мълчание.Няма такива набедени “фенове”.Седнал да ми говори за публика,палячото.

      • 8
        6

        Нашата 15 000 публика пееше “Ботев марш”и”Мила Родино”докато част от вашата пасмина само псуваше а другите гледаха жално-жално многобройната публика на “Ботев”Пловдив.Футболистите с играта си на финала показаха,че не заслужават такава великолепна публика!!!

        • 1
          5

          Какво ми уточняваш….нали бях на стадиона!!! Цял мач мълчахте с изключение на 5-6мин. Това е реалноста-просто сте една пасмина,която мълчи и гледа,като на кино.Никога не сте имали нашето качество.

      • Да уточним. Акрапович е. ШИПТЪР. това е разликата

  5. 28
    10

    Ей мангали миризливи, майка ви да ЕБА , гледайте си циганския отбор и не се занимавайте с БОТЕВ ! И пак да еба вашата майка циганска! САМО БОТЕВ!!!!

    • 5
      8

      А ВИЕ ОТ 50 МЕТРА,ЧЕРЕШКАТА НА ТОРТАТА!

      • 12
        11

        От 75м. с два паса убийствена контра и КРАСОТА ВЯРА ПЕТА.

        • 1
          2

          И ОСТАВЕНИ ДА ВКАРАТ,ЧЕ КРУШО САМО ДАВАЛ А НИЩО НАСРЕЩА,ПУСНАХА ГО ПО ПЬРЗАЛКАТА И СЕГА ЩЕ ИМА ВОЛНА ПРОГРАМА!

          • Както ние оставихме баба Неделя да вкара ли……..

  6. 6
    17

    Въййй бандата лайнари-кривоглави сега ще надигнат главъъ! Потни селяндури

  7. 8
    9

    Никакъв 1912 не е този!Или е буферляк или подлога на белия хрантутник!

  8. 9
    23

    Дънни рибоци, тинести организми,жълтури, не се крийте по дъното, ами елата и си вижте новия треньор!

    ахахахахаахахахахахахахаха ТОЗИ Е ПЪТНИК още преди да е почнал, Желко ,Жалко за теб! Този ще е с някакъв Европейски маниер и като разбере къде е попаднал, ще си оскубе буйната коса. Селяни не търпят европейци…

    • 19
      5

      Стикс,педераст черно-бял,защо не си на околвръстното,а развяваш разпрания си гъз във форумите за отбора с най-голяма публика и най-много успехи в Пловдив

    • 5
      2

      А ВИЕ ТЬРПИТЕ ДОБРЕ ПОЧЕРПЕНИ ,НЕПРЕКЬСНАТО ИСКАЩИ И НИЩО ДАВАЩИ!

    • Ти за косата му ли мечтаеш бе – плехар, грозен?

  9. 11
    23

    Андрей ,какво става с часовника, онзи за заъвршване на стадиона??? Дай отчет пред своите читатели!???

    Явно там работата е с фатален край- СТАДИОН НЯМА И НЯМА ДА ИМА?!!! Но пусни един часовник за Желко, ще изкара ли мач след дерби с ЛОКОМОТИВ??? Тик ТАК тик так тик так, Желко , Ожболта и компания се пристрастиха към Локомотив и победите, а и уволненията не са им чужди… Желко ти попадна в Авгиев обор, ще избягаш от индианците с псувни на уста…

    САМО ЛОКО!!!

    • 9
      3

      Станислав Мърков , почини си малко , остави жълтурите на мира поне за ден, палячо!

  10. 10
    18

    А , бе то и на оня сърбин дето беше треньор на Верея във визитката му пишеше,че е бил на някаква треньорска длъжност в Реал Мадрид и други там хвалебствия пък накрая какво излезе?!
    Сърби хървати черногорци където и да отидат започва да смърди на сръбска скара и на чалга… А нали уж Ботев щяхме да го свързваме с опера и балет?! С театър и музеи???!!!Май нещата не са такива каквито изглеждат… Без качествени попълнения , без качествени спаринги и с някакви неясни идеи за развитие в новото първенство вероятно ще бъдем сръбска плескавица.

  11. 10
    20

    Жална ви майка жълтокожопомашка кривоглавокоматевска селяшкоиндианска!

    Мъките от купата нямат край те са за вечни времена, а най лошо тепърва предстои!Жална ви майка!

    • 7
      3

      Цигане, гледай си катуна , порадвай се още малко на купата на европейските шампиони, защото като ви разкрие на джамията някой европейски гранд като Сейнт Джоузеф – Гибралтар още в първия предварителен кръг …ще станете за смях !

      • 4
        4

        Искаш да кажеш ,като “Санкт Пьолтен”…….нека да използваме истински отбори ,а не измислени все пак….бъди коректен смръдльо!!!

        • 3
          1

          Измислен е само вашият катун манго, миришат ти чорапките от далече чаавето на мама … само гледай, цирка ще е пълен!

  12. 16
    30

    НАЙ-СРАМНАТА ЗАГУБА В ИСТОРИЯТА НА НАШИЯ СЛАВЕН ТИМ. ДА ЗГУБИМ ОТ СМЪРТНИЯ СИ ВРАГ, В НАЙ-ВАЖНИЯ НИ МАЧ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА, НЯМА КАК ДА ГО ПРОСТИМ. ОЩЕ МЕ БОЛИ ВЕЧЕР, КАТО СИ ЗАТВАРЯМ ОЧИТЕ. ПРЕД ОЧИТЕ МИ Е ЧЕРНО-БЯЛАТА КУПА. НЯМА ЛИ КРАЙ ТОЗИ КОШМАР…ОТ ТУК НАТАТЪК, КАКВОТО И ДА СТАВА ТОВА ЧЕРНО ПЕТНО, НЕ МОЖЕМ ДА ГО ИЗТРИЕМ ПО НИКАКЪВ НАЧИН.

    • 11
      12

      Дай на Езе, може психически и да ти поолекне, но физически след срещата с Езе незнам!

    • 18
      9

      Но пък на този мач веднъж завинаги се разбра кой кой е в Пловдив. 15 000 на 5000. 3:1

      • 3
        2

        Но пък на този мач веднъж завинаги се разбра, че публиката на БотевЪ се състой с платени фенове от КЦМ…. като на Любимец 13… под строй
        Това петно НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ ИЗМИТО!!!

  13. 7
    22

    Ако не знае как да се гъзи на всеки, да пита Белия, както и КУРВИТЕ, които бяха разкрити на ФИНАЛА!

    • 22
      7

      Не е при гейбандата,там си имат физкултурник!

      • 7
        13

        Физкултурник с купа, а специалистът с уволнение!

        • 6
          3

          С купа,ама с гейбанда!Да ви е жив и здрав физкултурника!

      • 11
        16

        Физкултурник, но лично той направи така, че Локо се изгаври по най-жестокия начин с ъс селската сбирщина наречена ботевЪ! За педерастите ще търсиш Жоро педераста, фекала, Мими, Тодор, това са изявени педали, ще ти дадат много!

  14. 26
    6

    Желая му много успехи с любимия Ботев!

    Оотнасям се малко с недоверие към треньори, които сменят отбор всяка година. Ако разбираме треньорството като подреждане на футболисти и тактика, има някакъв смисъл, но треньорът според мен има повече предназначения и отговорности, които предполагат хоризонт от поне две-три години

  15. 12
    19

    Тоз човечец като рабере какъв батал е при нас, ще си бие камшика до зимата

    • 18
      5

      Ние какво сме виновни, че е батал при вас? Пиши си във вашите теми.

  16. 31
    8

    Успех на новия треньор с Любимеца на Пловдив – БОТЕВ!!!

    • 7
      19

      Да де, точно в мача Любимеца на Пловдив- Ботев ще свърши с жълтите Желко, Жалко за него! Но Ние няма да ви пощадим…

      Пловдив е черно-бял и купата е чернп -бяла!!!

      • 8
        4

        колко да е черно-бял – 25% , четвъртинка , една четвърт , 5000 смешника …

    • 6
      12

      Грозния цвят е за и той си е по селата, а ти помак скапан много може да по мечтаеш за града! Жълт олигофрен, смени си първо смолянския регистрационен номер на колата!

    • 29
      9

      Ти кой беше, че даваш срокове? И това “1912” не отива на миризливата ти буферска същност… “1936” (Стикс) е точният ти ник.

      • 8
        11

        Т и пък със спускания от ебане задник(15. 05.2019) кой си?Една жалка смачкана гнида, със сериозни психически отклонения след споменатата по-горе дата! Мухльо жълт, пий си лекарствата и си смучи голямата биба, успокоявало!

        • 10
          3

          Стиксчо-Мърков по-кротко че линейката лети с бясна скорост Смучи си бибата на Крушата и си давай под наем задника на Скобата

Коментарите са затворени