Свилен Щерев остави своя тим Дунав в Първа лига, след като отбеляза два важни гола в реванша от баража срещу Септември в столицата. Срещата завърши 2:3 за Дунав и така тимът от Русе остава в елитната ни група, а Септември ще играе бараж с отбор от Втора лига, който ще определи дали столичния тим ще се състезава и догодина в същото ниво. Щерев попари съставът от София с два красиви гола във важни моменти от срещата. В края на мача той получи червен картон за грубо влизане, но пък бе отличен като играч на мача. Двата му гола са дебютни за него, след присъединяването му към Дунав. От Марица, където Щерев се състезаваше преди година, поздравиха бившия си състезател: …”Свилен Щерев започва да се занимава с футбол в детските формации на “Марица”, след което преминава в школата на “Локомотив”. Поздравяваме Свилен за представянето му и му желаем здраве и още много успехи!”

Двубоят се игра на националния стадион “Васил Левски”, а в мача видяхме всичко. Здравко Димитров (6) изведе Септември напред в резултата, а Исмаил Иса (41) възстанови равенството. Свилен Щерев (44) направи обрата пълен с първия си гол в елита. Капитанът Борис Галчев (67) вкара втори гол за Септември, но Свилен Щерев (73) отново даде аванс на гостите. Щерев бе изгонен от игра в 82-ата минута след опасно влизане в краката на Здравко Димитров. Преди дни столичният тим се наложи с 1:0 в Русе, но “драконите” показаха, че не са се предали и спечелиха по уникален начин в София. Загубилият днес ще се изправи срещу един измежду Монтана и Арда (Кърджали) в директен спор за място сред най-добрите.

Септември отново разчиташе най-вече на звездата си Кристофър Мандиангу. Бившият юношески национал на Германия отбеляза единствения гол в първия мач. Опитният Борис Галчев дърпаше конците в средата на терена, а Здравко Димитров и Асен Чандъров търсеха пролуки в противниковата защита. Аут заради наказание бе треньорът Христо Арангелов и на пейката седеше единствено Мариян Христов. Дунав игра в баражите за оставане в Първа лига и през миналия сезон. Тогава отборът завърши на 12-о място в крайното класиране, но се спаси след победа с 2:1 над Царско село.

Септември набързо направи така в срещата да няма дузпи. В 6-ата минута Фабиано потърси Здравко Димитров в предни позиции, а нападателят успя да се възползва от много разконцентрираната игра на Самуел Инкоом, който позволи на своя противник да го надиграе и да стреля в десния ъгъл на вратата зад Благой Макенджиев.
В 19-ата минута Янко Георгиев направи първо спасяване в срещата след удар на Исмаил Иса. Опитният нападател засече хвърляне от тъч на Самуел Инкоом. В 22-ата минута Янко Георгиев трябваше да се намесва след много опасен удар на Красимир Станоев от фаул.
Нападателят засече центриране на Александър Исаевски от лявото крило, възползвайки се от слабото позициониране в защитата на Септември. Русенци шокираха домакините с втори гол и то само три минути по-късно. Самуел Инкоом пусна чудесно подаване към Свилен Щерев, който стреля силно в обрания ъгъл, отбелязвайки първото си попадение в Първа лига.

Второто полувреме започна с по-активни действия на футболистите на Септември, които опитаха да затруднят защитата на Дунав с центрирания от крилата. В 62-ата минута Кристофър Мандиандгу стреля над вратата. При едно от много центрирания капитанът на Септември Борис Галчев върна тима си в мача.
Халфът успя да се промъкне хитро в наказателното поле и да засече с глава центриране на Дарко Глишич. Дунав отново взе инициативата и бързо стигна до трети гол във вратата на Георгиев. При едно изсипване в наказателното поле защитата на домакините не се ориентира по най-добрия начин и топката бе изчистена на крака на Свилен Щерев, който вкара красив гол от воле. 
В 80-ата минута Дунав можеше да реши всичко, но напречната греда раздели Ахмед Ахмедов с гола. Минута по-късно Свилен Щерев остави Дунав с човек по-малко на терена. Нападателят влезе остро в краката на Здравко Димитров, за което получи червен картон.

Плейоф за оставане в Първа лига:

СЕПТЕМВРИ – ДУНАВ 2:3 (в първия мач 1:0)
1:0 Димитров (6)
1:1 Иса (41)
1:2 Щерев (43)
2:2 Галчев (67)
2:3 Щерев (73)

Стартови състави:

СЕПТЕМВРИ: Янко Георгиев, Борис Галчев, Александру Бенга, Александър Дюлгеров, Асен Чандъров, Георги Стоичков, Георги Русев, Дарко Глишик, Здравко Димитров, Кристофър Мандианго, Фабиано Алвеш

ДУНАВ: Благой Макенджиев, Георги Динков, Мартин Ковачев, Илия Мунин, Александър Исаевски, Красимир Станоев, Свилен Щерев, Петър Патев, Самуел Инкоом, Ахмед Ахмедов, Исмаил Иса

СЪДИЯ: Николай Йорданов
СТАДИОН: “Васил Левски”
НАЧАЛО: 20:00 часа

използвани материали на Спортал. Снимки и видео: Спортал

1 КОМЕНТАР

  1. 4
    4

    И какво от това? 🙂 интересува ни само носителя на купата Локомотив

Коментарите са затворени