Поредната победа извоюваха на стадиона в Пазарджик футболистите на Хебър днес срещу съперника си от Пирин (Разлог).
Териториалното превъзходство на домакините започна от самото начало на срещата, но бе материализирано едва в 13-та минута, когато Краев подаде пас отляво точно на крака на Недялков на около два метра пред голлинията и последният нямаше как да сгреши – 1:0.
Пет минути по-късно горната греда спаси гостите от второ попадение, а до края на първата част хебърци още два пъти се разминаха с гола.
В началото на второто полувреме натискът на футболистите от Пазарджик се засили, в 52-та минута отново горната греда спаси вратаря на гостите, но 3 минути по-късно пас на Недялков отдясно успоредно на голлинията беше засечен от Цветелин Тонев, който влезе заедно с топката в мрежата – 2:0. В 59-та минута комбинация между Кирил Георгиев и Велев едва не завърши с гол, но в 62-ра минута при една от редките контраатаки на пиринци резултатът беше намален.
Нещо повече, 5 минути по-късно горната греда този път спаси вратата на Хебър. Последва объркване сред домакините и нови опасни атаки на футболистите от Разлог.
Точка на неизвестността постави Пехливанов в 73-та минута с отмерен удар, изпратил топката за трети път във вратата на гостите – 3:1, а до края на срещата натискът на хебърци беше тотален и само липсата на шанс не им позволи да направят разликата по-голяма.
Стартовият състав на Хебър: Петър Дебърлиев, Кристиян Михайлов, Слави Косов, Мартин Сечков, Цветан Павлов, Атанас Велев – Крауч, Адриян Краев, Руслан Иванов, Цветелин Тонев, Даниел Пехливанов и Георги Недялков.
В 59-та минута Кирил Георгиев замени Крауч, в 74-та Якуб Идризов влезе на мястото на Краев, а в 75-та Роберто Барони доигра мача вместо Пехливанов.
С днешната загуба на Оборище като гост на Надежда (Доброславци) с 2:1, Хебър на практика вече е член на Втора лига, тъй като разликата между двата състава стана 12 точки, а до края на първенството остават 4 кръга. Все пак има теоретическа възможност панагюрци да изпреварят състава от Пазарджик, но само ако спечелят всичките си срещи, а хебърци не съумеят да вземат нито една точка. В такъв случай двата състава ще финишират с равен брой точки, но Оборище ще има предимство заради преките двубои.