Ден след много тъжната новина за кончината на най-голямата легенда на Ботев (Пловдив) Динко Дерменджиев, ръководството на клуба започна процедура, за да върне възможно най-бързо усмивките на своите привърженици, научи Sportal.bg. Босовете на “канарчетата” стартираха разговори за задържането в отбора на голямата звезда Тодор Неделев. Националът прави страхотен сезон, като е в основната “жълто-черните” да играят исторически финал за Купата на България срещу вечния съперник Локомотив (Пловдив), който цял Пловдив очаква с огромен интерес, а на 15 май голяма част от града ще пристигне на стадион “Васил Левски” в столицата.

“Започнахме разговори с Тодор Неделев за удължаване на договора му. И двете страни имаме желание това да се случи, така че очакваме новият контракт да стане факт скоро. Неведнъж Тошко е заявявал, че в България иска да играе само в Ботев. Надяваме се той да остане дълго при нас, но разбира се, в случай на оферта от чужбина, която би го направила щастлив, ние ще се съобразим с неговото желание и няма да го спираме. Всички в Ботев сме щастливи, че имаме в състава си най-добрия български футболист. Ролята на Неделев за нашия клуб е много повече от представянето му на терена. В днешните комерсиални времена, Тошко е пример за лоялност и висок морал. Той е вдъхновение за децата от нашата школа, които имат щастието да се учат от него всеки ден”, заяви изпълнителният директор на Ботев Иван Йотков пред Sportal.bg.

През този сезон осмицата на пловдивчани е отбелязал рекордните за кариерата си 15 попадения – 13 в Първа лига, както и две за Купата срещу ЦСКА-София. През последните седмици той буквално се превърна в кошмар на “червените”, вкарвайки три решаващи гола в трите мача срещу състава на Любослав Пенев. Първо отказа клуба на Гриша Ганчев от Купата, а в началото на седмицата и от титлата на България. При последното си попадение обаче не се зарадва, като се заговори, че ще продължи кариерата си на стадион “Българска армия”.

Идолът на бултрасите беше категоричен, че е бил много изморен и няма намерение да играе в друг клуб в България, освен в любимия Ботев, но при добра оферта от чужбина е готов да си тръгне, след като преди време не успя да се наложи в Бундеслигата с екипа на Майнц 05, тъй като беше много млад и недостатъчно зрял.

“Наистина започнахме разговори с Ботев. Обичам този клуб! В България желая да играя само с жълто-черната фланелка. Бих си тръгнал само при добра оферта от чужбина, която удовлетворява и мен, и клуба”, сподели Неделев пред Sportal.bg.

26-годишният халф вече има над 200 мача в Ботев и близо 65 гола с “жълто-черния” екип. Неделев, който е играч № 3 на България през последните две години, се превърна в основна част в националния отбор на родината, за който има два гола от 23 мача. Класата и талантът му са безспорни, а любовта му към Ботев и тази на феновете към него, вече много рядко може да се види в родния футбол. Дали приказката му в Ботев ще продължи, ще се разбере съвсем скоро…

34 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    4

    Га жа дувадът кранувити ?

    Сочна паша за индианския добитък !

  2. 2
    1

    Удряме и говедата в събота и пътя към 3/то място е открит, а след такава серия на финала познайте резултата. Бруно и сбиртока от задния двор на географията нека си жонглират с мъдурите.

  3. 12
    1

    Следващият е Вутов . Колкото повече време прекара в клуба , е в плюс!

  4. 2
    23

    Как може този пич да иска да си разваля кариерата тук в България просто незнам !!! Явно наистина е много глупаво момче като всички жълТУРЦИ

    • 15
      1

      Не се измъчвай, не се терзай, отговора е лесен. Иска първо да ви вкара гол от нашата пеналтерия. После заминава…

      • Е хубаво де то финала е преди трансферния прозорец. Пак може да вкара

    • 2
      10

      Ами като никой никъде не го иска, къде да иде?!
      Не виждате ли, че всичко е само балони от платените журналисти на Дормуш ага

    • Явно си тъп за да го разбереш но и няма как щом вашият идол Камбуров ви сложи на дедовия в Стара Загора явно го заслужавате. Цял живот комплекс от великият Ботев като махнем едни 10 години от Д. Х. но рано или късно всичко си идва на мястото както е в момента

  5. 6
    16

    А уж офертите валяха!! хахах НЕНУЖЕН!!!

    Колко пъти да ви казвам, че всичко е балони на платените медии на истинския ви собственик?!?!

    • 15
      2

      Пфахаха, мангала смело се прави на зарадван а в същото време кафяво-лилавата му точица се свила от страх до размерите на глава на карфица.
      Предусеща как идва поредната дива гавра в която ТОДОР НЕДЕЛЕВ ше им го подава от-гъза-в-устата докато се наакат.

      • 2
        11

        Пичове, моля ви престанете. Не мога повече. Фекале, моля те, защити ме!
        Да, да, да… истина е, че съм от село, но какво от това? Какво съм виновен, че съм роден на село и сега съм имигрант и мияч на чинии? Вие знаете ли колко е тежък живота на хора като мен в България, където няма никакво разбиране към различните като мен. Никой не си избира къде да се роди или какви сексуални наклонности да има. В България сте НЕТОЛЕРАНТНИ ЦИГАНИ. Затова ще ви псувам!
        Фекал, липсваш ми!!

      • 2
        6

        Явно си запознат с мъжката любов…
        Жалко, че не подбираш дори и грозници като Неделев. Отвратително! Чак ми се повдиха като си ви представя, Бонке

    • 5
      2

      ШТО НЕ ОДИШ ДА ЖОНГЛИРАШ БЕ АБИ???? КВО ПРАЙШ ТУК?:))))))))))))))))))))))))))))))))

  6. 7
    48

    Официално:Тодор Неделев от есента е футболист на ЦСКА-София!!!

    • 39
      4

      Официално: Цигани, ебете си майката чернобяла, ПОВТАРЯМ: ЕБЕТЕ СИ МАЙКАТА ЧЕРНОБЯЛА СТОЛИПИНСКА!!!

  7. 34
    6

    Даже предпочитам финала да изгубим , а Тошето да остане , 100 години още няма да имаме такъв състезател ………..Да си жив и здрав Тошко……….

    • 2
      9

      Стига ве запри ша са разплача…….толкова е драматично.

  8. 47
    5

    Каквото и да се случи с Тошко, радостта, която ни е доставял, заслужава едно голямо БЛАГОДАРЯ! Никога не се забравя шибането на говедата с голове-шедьоври. Човек, видял голът му от ЦЕНТЪРА, макар и срещу неграмотните цигани, би се възхитил.Той чете ирата, както малцина могат. Е, има и хейтъри, които го хулят, но това са овчи путки, които преживяват от изчоплените от носовете си марсоли. Успех, Тоше, каквото и да ти поднесе съдбата. Благодаря за лоялността, за радостта и за вдъхновението.

    • 7
      27

      Щото много чете играта затова ли го изгониха от Майнц ве тъпунгер……при вас ще си изгние хората навън имат очи а не като вас мача на живота да ви е с Локото селяци.

      • 31
        2

        Aма колко е кисело гроздето, а Шефкет?
        Вие можете само да мечтаете за играч като ТОДОР НЕДЕЛЕВ, а тва че играе за БОТЕВ ПД е извънредно добре за нас и адски зле за вас, ако се сещаш за кое нечовешко ебане от центъра ви се говори.

        Като почнете веки трансферен прозорец да продавате играчи в чужбина манго, огава ела пак да говориш, дотогава си еби майката между кафевите зъбки и мри в лайна!

        • 5
          12

          Селски а га викахте Тудоре разхождаш фланелката забрави ли ве миндил стрямски.

          • 7
            1

            Пфахахаха, КОЙ е викал така бе, дай поименно да му еба майката искрено и лично, КОЙ???

          • 3
            6

            Ще ебеш ако има с какво така че по добре настрой ръчната.

      • Вашия с кой е. Мача на живота ви викам, с кой е, със Септември, ама с уговорка. Нали нещастник.

  9. 46
    4

    ТОДОР НЕДЕЛЕВ е символ, лидер и емблема за БОТЕВ ПД!
    Нашия отбор се състои от ТОДОР НЕДЕЛЕВ и други момчета.
    Най-добрия халф, от Петър Зехтински насам! Футболен магьосник и гений!

    ТОДОР НЕДЕЛЕВ Е БОТЕВ ПД!

    Дори да си тръгне, факта че иска да подпише с нас, за да може клуба да вземе пари при неговия трансфер говори за лоялност, РЕСПЕКТ!!!

    Трудно ще го задържим, но ще ми е много криво да го гледам в България с друга фланелка, освен с жълто черната!

      • 16
        1

        Да, истина е!
        Като футболни качества Видолов беше магьосник, но според мен не е бил такова олицетворение на БОТЕВ ПД като Зехтински и ТОДОР НЕДЕЛЕВ.
        Беше изумително добър футболист но Тодор Неделев Е Ботев Пд!

Коментарите са затворени