Тазгодишното издание на Refan Cup за деца родени 2008-а година завърши по възможно най-емоционалния начин – с дузпи. Шампиони станаха от ФА Пловдив, които дълго след последния съдийски сигнал празнуваха завоюването на трофея в много силния турнир, който бе организиран от Рефан България, Ботев Пловдив и Тихомир Шопов. Управителят на РЕФАН България Ангел Попов изказа своята благодарност и поздравления към изпълнителния директор на жълто-черния клуб Иван Йотков, за предоставените на отборите перфектни условия, а на Тихомир Шопов за перфектна организация. Компанията за парфюмерия и козметика осигури подаръци за всяко едно дете и треньор взели участие в турнира.

Финалната среща предизвика истински вулкан от емоции сред играчите и публиката. Децата на Георги Недевски и Димитър Пашев се вкопчиха в люта, но честна и без грубости, чисто футболна битка на изкуствения терен на базата в Коматево. Тимът на Ботев Пловдив държеше инициативата през по-голямата част от среща и закономерно първи стигна до попадение, след няколко много чисти възможности през първата част. В края на първата част с далечен удар от пряксвободен удар ФА стигна до изравнителен гол. Второто полувреме жълто-черните отново заредиха пропуск след пропуск пред вратата на символичните гости, но не успяха да преодолеят вратарите на ФА Пловдив. Тимът от частната школа разчиташе на бързи контраатаки, а при една от тях на три пъти топката като по чудо но премина голлинията на канарчетата. В крайна сметка се стигна до края на редовното време и ролетката на дузпите трябваше да определи победителя и носителя на Refan Cup 2019. Първи грешка направиха от ФА, но след това тя бе поправена, а пропуските бяха за жълто-черните. Така ФА ликуваха след изпълнението на десетте наказателни удара.

В малкия финал, който определи бронзовите медалисти, победител излезе тимът на Векта, след победа над Хебър с 2:0. При съшия резултат завършиха и мачовете за петото и седмото място с победи съответно за Берое и Локо Пд срещу Олимпия и Спартак Пд.

Крайно класиране:
1. ФА Пловдив
2. Ботев Пд
3. Векта
4. Хебър
5. Берое
6. Олимпия
7. Локо Пд
8. Спартак Пд

Индивидуални призове:
Най добър вратар: Душан Пернишки (Берое)
Най добър защитник: Кристиян Гиздев (Векта)
Най добър халф: Тодор Гергишанов (Хебър)
Най-полезен играч: Георги Нейчев (ФА Пловдив)
Голмайстор на турнира: Иван Нейков (Ботев)

GlasTV излъчи целия турнир НА ЖИВО! Вижте разширен репортаж от големия финал: