Тази неделя в една от най-добрите зали в Южна България за Кросфит – POWERFIT ще се проведе голямо състезание по Функционален фитнес. То е организирано от сдружение РД СПОРТ-681 със съвместно участие на Община ПЛОВДИВ (Програма “Пловдив за младите”), ФУНЦКИОНАЛЕН ФИТНЕС КЛУБ – 681 и POWERFIT PLOVDIV

Състезанието “Функционален фитнес 2019” има за цел увеличаване и насърчаване на участието на младите хора в спортни дейности, както и обогатяване на двигателната им култура. Акцентира се върху набралите популярност функционални упражнения, които са доста ефикасни за масовия спорт. Записването ще се извършва на място и абсолютно безплатно, а вече над 90 души са заявили, че вземат участие.

Състезанието ще бъде разделено на 4 категории:
1.Любители-МЪЖЕ
2.Любители-ЖЕНИ
3.Напреднали-МЪЖЕ
4.Напреднали-ЖЕНИ

За всички призьори са предвидени много награди от REFAN, Sport зона, Sponser, Sport Depot, Arte, Oasis Del Mare и други.

Ето и как ще протече състезанието: То ще стартира на 31.03 от 8:00, когато ще започне регистрацията на участниците. В 9:00 ще стартират и самите състезания, които ще продължат до късния следобед, а веднага след последната надпревара ще се премине и към награждаването.

Ето какво сподели и главния организатор на събитието Димитър Шпатов, който е сертифициран кондиционен треньор, магистър в НСА и бивш футболист:

“Организираме събитието съвместно с Община Пловдив по програма Пловдив за младите, които помагат със средства. Аз с моето сдружение го организираме за втора поредна година. на този етап има около 90 записани участници. Това е двойно повече от колкото се включиха миналата година. Има състезатели от цялата страна. Очакваме да се получи един добър спортен празник, както и сверяване на възможностите на отделните атлети. Надявам се да изскочат нови млади таланти в нашия спорт.”