На игра на котка с мишка заприлича в края на срещата двубоят между водача в Югозападна трета лига Хебър и един от застрашените от изпадане Ботев (Ихтиман), който преди малко приключи в Пазарджик.

Началото му не предвещаваше такова развитие и въпреки приемуществото на домакините мачът беше сравнително равностоен. Дори и след като поведоха с 1:0 с гол на Георги Недялков в 13-та минута картината не се промени съществено, а в 25-та горната греда спаси Хебър от изравняване. В 30-та минута обаче Кирил Георгиев с отсечен диагонален удар удвои резултата.

Разликата в класите добре си пролича през втората част, но първоначално тя се проявяваше само в пропуски пред вратата на ихтиманци, като безпорен лидер в това отношение беше нападателят Георги Недялков. В 52-та старши треньорът на Хебър подсили нападателната линия с Руслан Иванов, а в средата на 60-те минути вкара в игра новите попълнения братята близнаци от Велинград Кадьови. Оттук нататък малшансът за домакините приключи и първо Руслан Иванов в 80-та минута с диагонален удар от 20 метра направи резултата 3:0, а 4 минути по-късно Даниел Кадьов го закръгли на 4:0.

Стартовите 11 на Хебър:

В Перник Оборище успя да вземе три точки от домакините Миньор с гол през втората част с което се запази разликата от 6 точки на върха между панагюрци и Хебър в полза на „зелените” от Пазарджик.