От Нефтохимик излязоха с официална позиция по случая с вратаря Мюмюнов и феновете от Куклен. Публикуваме я без редакторска намеса:

“Инцидентът след срещата между Атлетик /Куклен/ и Нефтохимик миналата събота, бе представен от домакините, чрез регионалните пловдивски медии, като незаслужено нанесен побой от страна на вратаря на Нефтохимик – Ферди Мюмюнов, върху възрастен човек. Тези твърдения са абсолютно неверни и манипулативни.

Това, което се случи е, че по време на първата част от срещата родителите на вратаря, които бяха сред публиката, бяха нападнати вербално и физически от фенове на домакините.  В опита си да ги защити, му бяха нанесени силни удари от въпросните фенове в областта на лицето, в резултат, на които носът му бе счупен. Днес той претърпя операция, която за щастие премина успешно, но тепърва му предстои възстановяване.

Въпреки разбираемите мотиви, с които прибегна към саморазправа, вратарят получи директен червен картон и Нефтохимик игра през второто полувреме с десет човека. Именно заради споделената вина, в конкретната ситуация, Мюмюнов е наказан от БФС с лишаване от състезателни права само за една среща.”

В коментар ще допълним, че не е изненада, това че всеки клуб защитава позицията си. Изненада е (или поне би трябвало да бъде) това, че ЗС на БФС е абсолютно пасивен по случая поне до този момент.

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени