Ботев Пловдив победи Несебър с 3:1 в контролна среща играна днес следобед на базата на канарчетата в Коматево. Двубоят бе излъчен НА ЖИВО в YouTube канала GlasTV.

Първото положение в срещата бе в половината на Ботев, но гостите не съумяха да стигнат до гол. Последваха 3 удара на Тодор Неделев от дистанция, но и трите не намериха целта. Доре стреля от гранизата на назателното поле, но малко над гредата, а новото попълнение имаше шанса да открие и с глава след центриране на Неделев, но отново стреля неточно. Вутов пропусна да реализира, излезнал сам срещу стража на гостите, след като се засуети и взе грешното решение. Кардосо пък имаше възможност да покаже бързината си, след като шпагат в защита на Неделев изведе нападател на гостите очи в очи с Чворович. Кариоката настигна деветката на Несебър и не му позволи да стреля точно. Кристиян Димитров удари напречната греда след центриране на Неделев в 40′. Минута по-късно Пиргов повтори упражнението с гредата след като отново Неделев центрира добре от корнер. В 42′ канарчетата поведоха с 1:0, след като Доре с глава реализира от границата на малкото наказателно поле след центриране на друго от новите попълнения – Кардосо.

10 минути след подновяването на играта Антон Карачанаков имаше възможност да удвои, но волето му от почти нулев ъгъл профуча над вратата на гостите. Малко след появяването си в игра младият нападател на Ботев Пловдив Иван Василев също имаше възможност да се разпише, но ударът му с глава след центриране на Неделев попадна право стража на гостите. Тодор Неделев направи резултат 2:0 след като отбита топка го остави необезпокояван на границата на наказателното поле. Със спокоен и премерен удар звездата на канарчетата реализира, удвоявайки преднината на жълто-черните.

Младият Иван Василев се разписа в 72′ след като остана очи в очи с вратаря на гостите. Юношата на канарчетата добре гардира топката в присъствието на бранител и хладнокръвно реализира за 3:0 от 11 метра. Младокът показа с играта си, че ще създаде на конгоанеца нужната конкуренция в борбата за титулярно място.

В 80′ с удар топовен удар от над 30 метра играч на гостите разтресе горната греда на Иван Чворович. В самият край на мача гостите се възползваха от невнимание в дефанса на жълто-черните и отбелязаха почетно попадение.

Ботев Пловдив: Чворович, Перейра (Филипов 45′), Пиргов (Данчев 80′), Димитров (Ничев 45′), Кардосо (Марин 45′), Терзиев (Апостолов 45′), Балтанов (Слави Шопов 68′), Вутов (Динев 75′), Неделев (Васил Шопов 75′), Карачанаков (Добрев 60′), Доре (Василев 60′).

ОЧАКВАЙТЕ ВИДЕО РЕПОРТАЖ!!!

На 13.02 (сряда) “канарчетата” ще изиграят последната си контрола преди подновяването на шампионата в Първа лига. В нея ботевистите ще срещнат Марица (Пловдив). Срещата отново ще имате възможност да гледате в YouTube канала GlasTV.

49 КОМЕНТАРИ

  1. 8
    4

    Пичове , знай ли някой де и` Стоян Канара ва? Не за друго ами ей тъй да напраий едно сочно изказване по темата ва. Дет` съ вика да съ посмеем и ний`малко ва да гоейба. Малко джумбиш да стане ба.

  2. 7
    25

    Селянииииии???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
    УТРЕ И С МАРИЦА ГОЛЯМА ПОБЕДА!????????????????? ЖЪЛТА СГАН МРЪСНА!

    • 13
      5

      Вдигате си самочувствието, като си унижавате чаветата с по осем гола, а говорите за нас!

    • 18
      4

      Какво толкова те обиди днес та си толкова зъл бе,човек??? Или ти си си просто такъв??
      Феновете си коментират днешната контрола и състоянието на отбора. Никой не се занимава с теб или с Локото. Не казвам,че нямаш право да пишеш под теми за Ботев. Тук всеки може да си каже мнението. Не разбирам обаче кое е това което поражда в теб тази истерия?!

    • 9
      1

      Иди да четеш при вас! Има новина за бат Крюшо и менгяните се хванаха гуша за гуша!!!! Голям сеир аби:)))))))

    • Който не харесва Стоян Канара , мой` да му го побара ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? …Нъл` тъй ва?!

  3. 15
    3

    Засега са доста тежки състезателите , не са още на ниво , има доста качество в отбора , ще влезнат в час 100 % , Кардосо и Доре са класа, след месец ще са перфектни, Марин много добре, аз ако съм на Киров няма да ги мъча срещу Марица, само възстановяване и леки тренировки (тактически) просто трябва да починат преди Славия, или да пуска “резервната” 11-ка

    • 10
      2

      Васко Шопов е добър футболист, но си прав че играе бавно и често му отнемат топката за което трябва да работи, а също и върху точността на паса.
      Не зная, какво му пречи, но нещо не може да се напасне към играта на отбора.

      • 10
        1

        Васко е скромно момче , така както Киров издържа Серкан 2 години , сега може поне 2 месеца да пробва Шопов , защото той носеше Дунав на гръб , а дойде в Ботев и стана резерва , такива играчи имат нужда от доверие за кратко време и после стой та гледай , не плюя по Терзиев но колко време го чакаме да си намери място , а той като го гледам потъва , а не гради , още Костов го галеше но като не става , не става той е за резерва и то в защитата , на мястото на Серкан както го пускат е абсурд , страшно тромав , ето тук Васко Шопов може да е много полезен …………времето ще покаже …….

        • Не е възможно Васко да играе опорен халф,не знам защо го слагате там.

  4. 14
    2

    Доре стои на терена много по-добре от половината отбор! Нещо не е наред с тазгодишната подготовка. Отбора изглежда много зле една седмица преди началото на първенството. По-принцип физическата подготовка не може да пречи на бързото обработване на топката. Това си е техника – спиране и бърз пас или пас с едно докосване. Не е нормално да обработваш топката с 3-4 докосвания. Ако искаме да сме конкурентни трябва да играем с едно-две докосвания и повече скорост на топката. Иначе ще берем големи ядове. Това относно подготовката.
    Иначе добро впечатление правят Доре, Радо Апостолов, Иван Василев, Крис Добрев, Кристиян Димитров, Джонатан, Филипов и разбира се Неделев (истинско богатство). Потенциал има много, но в момента този отбор не играе с повече от 30-40% от възможностите си, което е много лошо като се има предвид, че първия официален мач е след 7 дни. Срещу Славия очаквам труден мач! Надявам се да сме много концентрирани в защита и супер ефективни в нападение. Този мач е изключително важен и 3-те точки са задължителни.
    Кайзер-Джонатан, Пиргов, Димитров, Филипов(Марин)-Балтанов, Вутов, Неделев -В.Шопов(Карачанаков), Добрев-Доре
    Пак казвам – в отбора има много потенциал само да не го разгърнем, когато вече е късно и не играем за нищо (нито за купа, нито за 4-то място).

    • Подаванията са много неточни и на всичко отгоре бавни. Топката се движи едвам едвам, докато стигне адресанта си, той вече е пресиран. Като добавим и липсата на поглед в голяма част от футболистите ни, които нямат представа за това кой съотборник къде се намира, атакуван ли е от противников състезател, може ли сам да овладее и на коя страна да я обърне…и картинката става зле. Всяко овладяване на топката е със мисъл за пас назад, я към централните, я към вратаря. Тука има какво да се желае и да се работи. Движението на футболистите без топка дава опции на играча с топка. Пас и движение за двойно подаване, а не чакане на място. Надявам се с началото на сериозните мачове да дойде и желанието и хъса.

      • Някаква идея защо Зехиров и Тонев не играха???

  5. 19
    6

    Браво момчета! Добра игра, а доре много мангали ще ебе…

  6. 15
    7

    То тука никой не коментира мача, само простотия и помия…………ВАСИЛ ШОПОВ НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО НЕ ИГРАЕ , ТЕРЗИЕВ ТИТУЛЯР, КОЙТО Е КЛАСА ПОД ШОПОВ, НАКРАЯ ЩЕ СИ ТРЪГНЕ ЗОРЛЕМ, А КОЛКО ХЛЯБ САМО ИМА В НЕГО, КВО СТАВА. …..

  7. 11
    26

    Много бавни. Отзад зле. Нищо общо с играта ни от последните години. Посредствени. 3-1 срещу Несебър ако го радва някой. Мен не.

  8. 11
    20

    В защита сме трагедия. В нападение сме доста под нивото от миналата година. Добре че е Тошко.

    • 15
      5

      Защо да сме трагедия в защита? Освен Минев, всички други са тук. Кардосо е класа, а Марин ми се струва че доста е израстнал. Мисля че в защита имаме надграждане. Остава някой да запълни празнината оставена от Серкан.

    • 9
      2

      Аз бих казал: В защита сме по добри от лани. В средата на терена сме по зле, а в нападение сме на същото ниво. Остана да дискутирам последния пост, този на Т. Неделев: Дано шума покрай трансфера не го разконцентрира защото всичко се върти и крепи на него което не е хич добре.

  9. 28
    7

    Лудия вкарваше въпреки,че понякога правеше и пропуски , но иначе хич го нямаше с топката
    ( техника поглед задържане и хитри пасове) Доре прави пропуски но се вижда,че с топката е на Ти. Знае кога да я задържи и кога да я подаде. Гардира отлично техничен е и е доста ефективен. Понякога прави нещата много ефектно. Вижда се,че изостава с подготовката,но ако влезе бързо в ритъм ще е истинска ламя!!!

  10. 8
    25

    Тц тц били сме без дузпа. Сигурно единия от гололовете ни е бил от засада. Гаранция.

    • 11
      4

      С колко биха? Казват 4,912-1,912????………или и уния фкараха накрая?:))))))

  11. 9
    27

    Що не играхме така и срещу резервите на Шахтьор ва канарие ?????????

  12. 13
    6

    До кога Васко Шопов ще бъде неглижиран? Струва ми се че ще си бие камшика в скоро време. Не може Радо, който не може да спре и обърне една топка, да е титуляр, а В.Шопов на пейката. Кардосо обаче ми се струва отлично попадение.

    • Паднала му е и формата. Вижда се обаче че имаме на кого да разчитаме от младите. Дано стоят здраво стъпили на земята.

  13. 15
    3

    АВА ДРУГУ СИ ДА СИ ДЖИТКАМЕ А ЛОКО (ПЛОВДИВ) – СЕНИЦА (СЛОВАКИЯ) ТИ СА ГРАНД НА ГРАНДОВИТЕ ВА ЕИИИИИ ИГРАЛИ СА СЪС РИАЛ МЪДУЕИРА И СА ГИ БИЛИ 10 – 0 СЯ НИИ ЖА ГИ ПРАСКАМЕ ОТ СМЕ МОДЕРНИ ОТ ЛОКУ ВА ЕЙЙЙЙЙЙЙ.
    АМА ВИЖТЕ САМУ КАК ИГРАЯТ ТИ КАНАРИТЕ ВА КФА ТЕХНИКА КФО ЧУДО ААААА .
    ДОБРЕ,ЧЕ ТОЗ СЕЗОН НЯМА РИТАМЕ ПОВИЧИ СРЕЩУ ТЯХ ВА ЕЙЙЙЙЙ АХМАЦИ.
    МАЛИ ТОЗ ДОРЕТО МАЛИИ КОЛКУ ЛИ ЖА НА ИБЕ АКО ОСТАНЕ ДРУГИЯТ СЕЗОН А МАЛЕИ С ТАЯ ЧЕРНА ЛАНГА КОЛКОЛИ ГЕЙ БАНДИТИ ЖА ПОРНЕ ААААА НЯМА И ЕЗЕТО ДА НИ ПОМОГНЕ ААААА .
    АЙ СЯ ДА ГЛЕДЪМЕ И ВТОРУТУ ПОЛУВРЕМЕ НА БОТЯВ И ПОСЛЕ ЖА КУМЕНТИРАМЕ ПАК.
    СА НАСЛАДИМ ПОНЕ НА УБАВ КРАСИВ ФУТБОЛ ОТ НАШИТЕ САМУ КАТ ПУСНАХ МАЛКУ ДА ГИ ГЛЕДЪМ ТО НЕ ФУТБОЛ АМ РЪГБИ ВА ЕЙЙЙЙЙ ЖА СПУКАМЕ НЯКОЙ ТОПКА И ЖА СТАНИМ ПАК ЗА СМЯХ.

  14. 24
    5

    Дорето, почна да пори. Горко ни на нас клоакомутифци, дет викахми, чи бил дърт…….дърт, па без многу тринирифки шиба:)))))

  15. 33
    7

    Гледам на стадиона на Ботев 5 (ПЕТ) ПЪТИ повече фенове на контрола отколкото мангалите ходят на официален мач на Лаута!

    • 31
      7

      10 ПЪТИ ПОВЕЧЕ! Казаха от Глас, че са над 1000 души, а циганките бяха 138 на официален мач.

    • 6
      11

      Ти що не си там бе мърши. Ботев се подкрепя на стадиона а не по форумите

        • 5
          6

          Ами то по твоята логика теб също не би трябвало да те интересува какво присъствие има на Лаута. Теб обаче живо те интересува това, вместо да си гледаш твоя отбор.

          • 12
            2

            Съпоставям статистиката, защото съм чел тук, че Локо имало много фенове.

          • 3
            1

            Той(0:2) просту удгувори на някакъф селтак, наблюдатил, сигурну ут фракцийътъ Шикер 49,12, чи съ 10 пъти повичи, иначи ни гу интирисува, колку клоакумутифеца одът на Лайнутя!:)))))))

    • 3
      12

      Тебе майче някой ЛОКОМОТИВ лошо те ЕБАЛ от устата ти не пада ЛОКОТО, БРАВО на този мангал доказа че е по голям фен от другите ЖЪЛТИ КРАСТАВИ ЦИГАНИ.

      • 7
        3

        Дън си гепил жъльтиница бе Орхане???? Ний клоакомутифци тряа да са пазим, чи устъфми идин пайтон……. Има няма 49,12 апапа:)))))))))))

    • 2
      4

      Ти гледаш, ама входа е без пари! Ако имаше билети, 10 човека!

  16. 11
    31

    Ей голям мач жа а тва?! После и с Марица…дано играйм и срещу някои кварталну утборче и дъ ги бийм 10-15 гола. Ай кънариеее. Утивъм дъ си избършъ селския гъз чи съ нъсрах…

    • 24
      5

      Друго си е с гранда Балчик и Беласица…

    • 12
      2

      Искъм тъ по честу туканкана, и ни съ усирай саму кът ги гледъш жъльтити, оть га на фатят нас, жа усмърдиш сичкуту Стулюпинуу! Ша смърди ут 49,12 км.!:)))))))

Коментарите са затворени