Основната причина Георги Самуилов да посети преди няколко вечери базата в Коматево е да информира спортно-техническото ръководство за рамките на новия бюджет на клуба, научи PlovdivDerby.com. През 2019-година жълто-черните ще разполагат с около 200 000 лева на месец.

Канарчетата ще направят опит да се разделят със скъпоплатените бразилци Диого и Афонсо. Вторият прави силни мачове и от жълто-черните ще се разделят с него само при оферта. Не така стоят нещата с Диого, който през настоящия сезон е твърда резерва и много рядко се появяваше на терена. Раздялата с двамата би освободила около 30 000 лева за заплати в Ботев Пловдив на месец. Това ще помогне на Николай Киров да привлече няколко футболисти на тяхно място. Продажба на Тодор Неделев в чужбина би освободила още над 12 000 лева, които могат да бъдат използвани. Заплатите на Серкан и Йордан Минев, които напускат Ботев Пловдив също с равняват на още близо 12 бона. Така пред Николай Киров може да се отвори възможност да привлече футболисти за над 50 000 лева на месец.

Според започнати Ботев Пловдив от няколко месеца е вкаран в рамките на новия бюджет, определен от Георги Самуилов. Приоритет пред ръководството на Ботев през 2019-а година ще е стадион Христо Ботев и това бе съобщавано официално на няколко пъти.

70 КОМЕНТАРИ

  1. Ебати подряшката статия…. Не те ли е поне малко срам, Андрей или ти като оня другия придворния “журналист” отиде на копанката?

  2. 9
    9

    Вай,вай Аллах,що правиш?Нема пари действайте.
    Ами коги жа плащами 52млн.дългове уа Самуил ага?
    Жа вземат пак да ни запорират сметки,емблеми,акции и айде пак с Ягодово,Войводиново и Куклен.

  3. 19
    7

    Най-важното за нас е стадиона.А който не му се играе в Ботев да е жив и здрав.Това се отнася най-вече за Серкан и Стивън.За някой лев отгоре няма да станете по-добри играчи.Но жълтата магия няма да я усетите никъде другаде.Ботев ви създаде и трябва да сте му благодарни цял живот.

    • 9
      2

      Не е само заради парите. За да успее да се наложи в Лудогорец, Серкан ще трябва да вдигне още класата си поради голямата конкуренция. Ето ти първия плюс за него и БГ футбола. Ако стори това, му предстоят мачове на Европейско ниво. Един футболист успее ли да си извоюва титулярно место в даден отбор и не търси ли по нататъчно предизвикателство,значи е без амбиции. Живот и здраве, следващата му стъпка да бъде западна европа. Пожелайте му успех и стига критики.

      • 7
        3

        Виж за Панов и Жоао съм съгласен че отидоха само заради парите. Особено Панов, знаеше че няма шанс но си кюта в Б отбора на Лудогорец и си кешира. Дано това не се случи и със Серкан.

      • Конкуренцията вдига нивото. Каква конкуренция има при нас? Титулярите се знаят. Същото е и в останлите отбори с изключение на Лудогорец. Затова няма футбол.

        • И Серкан и Тошко са стигнали максималното ниво в Ботев. Без конкуренция едва ли ще мръднат и на милиметър. Ще разхождат фанелката по терена 80 Мин. И ще избухнат я с хет трик, я с гол от 50 метра и толкоз. На средностатистическия запалянко му стига, но за нещо повече от 5-6 место и евро мачове трябва повече тичане и хъс, за победа на Подуяне или Армията се иска тичане, пресиране и даян! Конкуренция се постига при положение че разполагаш с алтернатива на всеки пост. Кой е алтернатива на Тошко? Никой! Погледнете вратарския ни пост, Кайзер израстна защото трябваше да надмине добре пазещия Чворович и резултата не закъсня. Лошото е че при нас няма финансова възможност да имаме конкуренция на всеки пост. Добрев и Шопов няма да помиришат терен докато Серкан и Тошко са в отбора. Един трансфер на Серкан ще накара и Станислав и Крис да вдигнат оборотите за да заемат неговото место.

    • 7
      14

      Серкан бяга от Планетата на маймуните, ти говориш за жълта магия???
      Егати и магията – играеш на село, миришеш на обор и ти мучат квадратни кратуни!

    • Какво написа? Жълта помия ли! Много си прав!

    • Какво написа? Жълта помия ли? Много, ама много си прав!

  4. 12
    7

    100к евро на месец е сметката за шампанско на Флойд. Мейуедър имам предвид.

    Ебемти бюджета, сигурно Шкендербеу имат повече….

  5. 11
    17

    Га жа почвами строежъ ва кьнари?

    • 7
      9

      КВАДРАТИ ПОМАШКИ ГЛАВИ, НА ПУТКИНА КОЛЕДА! ГАРАНЦИЯ! Абе някой знае ли кога е тази Коледа, А?

  6. 11
    2

    Каква е логиката в така написана статия. Продаваме едни футболисти с еди какви си заплати, идват други и взимат техните заплати,първите са обичани от публиката и можещи,евентуално привлечените не се знае,цък цък да върви живота.Това при положение,че се въртят някакви хилядарки от тези трансфери,ако става въпрос за милиони,то е ясно,бизнес е…

  7. 15
    4

    и съм изумен колко математици има тук!? При класиране в ЛЕ отбора получава около 200 000 евра. При евентуално отстраняване на един отбор и с късмет при жребия и добра игра разбира се с отстраняване на втори още два пъти по толкова. А Вие ми правите сметки кой за колко ще продадем?
    БЛАГОДАРЯ НА ТЕЗИ ЛОКОМОТИВИ, КОИТО НАПРАВИХА ОБЕКТИВНИ И НОРМАЛНИ КОМЕНТАРИ ПО ТЕМАТА. Лека вечер!

    • 5
      6

      Говньо, АКОТО СТРАШНО МНОГО М И Р И Ш Е! Помаците сте свикнали на този аромат!

      • 4
        1

        Ти най добре знаеш нали !!!! В циганската махала не се знае кой ти е баща и майка то за тва сте гейбандити !

      • Мразещ жълтото, ние на миризмата на лайна, му викаме воня, но щом за теб е аромат – нека. Всеки живее според чергата си, твоята явно е вонлива, щом викаш аромат на лайняната воня. Все пак е известен факта, че мангалите се изхранвате благодарение на градските кенефи и казани. Продължавай да мразиш жълтото и без това нямаш друго призвание в жалкото ти животченце.

  8. 12
    23

    Селските кратуни утре на банкета пак ще ги качат на пързалката с дръзки обещания и срокове за строежа….и накрая ще минат с едно “назрави”!

  9. 38
    12

    Мангалите са ни на гости. В темите за кюстендилския пришълец няма никой… Не е комплекс, жълта болест е. Не се лекува, предава се от поколение цигани на поколение цигани…

  10. 13
    37

    От интервюто става ясно че настъпва гладомор на село. Само коренчета , лишеи и мъхове

    • 33
      8

      Изпълзя… От гола на Тошко от центъра и шибинга на Лаутджамия се беше покрил.

  11. 19
    36

    Аз пък чух на ушенце че на Самуилката по изгодно щяло да му бъде да построи стадиончето в Стряма до селскостопанския двор…..а пък и на нази стрямалий жъй по добре от къро направо на мачле ва да гоейба.

    • 12
      4

      И аз чух,че майка ти заработва на Скобата пари за цигари на баща ти,че в затвора не му давали

  12. 19
    34

    От написаното става ясно че е по-вероятно Ботев да се разпадне, отколкото Белия да се развихри.

    • 13
      5

      Надявай се, мангал миризлив. Пудатиебамайкатациганска…

      • 8
        3

        Много се радвам като има чуваемост и фразите се запомнят и използват редовно!

        Браво брат, пудаимебамайката циганска!

  13. 20
    7

    Няма по-неграмотно и по-некомпетентно написана статия от тази.

  14. 24
    7

    Само искам да вмъкна, че без Белия и Кочев със тези съкращения на бюджета и раздялата с някои основни състезатели (дано да останат) ще сме 10 -ти, което не е лошо само ако се строи стадиона иначе , със запазване на отбора и дори с 2 класни играча щяхме да сме в играта за Европа…..

  15. 20
    3

    Нападателят на Ботев Диого Кампос започва на 7 януари подготовка с жълто- черните. От Ботев са направили опит да разтрогнат договора му, но на този етап футболистът е отказал, разбра репортер на PlovdivNews.bg.

    Кампос има билет да се завърне в Пловдив на 6 януари и на 7 да започне с отбора. От Ботев все пак ще се опитат да се разделят с нападателя.

  16. 57
    6

    Бюджетът е едно нищо за отбор с претенции като Ботев. За Серкан са похарчени доста пари от отбора. Серкан беше налаган и търпян 3 години за да захапе и да влезе в час. Никой не е търпян повече от него. Заради неговото налагане, попиляхме няколко футболисти. И сега вместо от благодарност да преподпише, за да се вземе някой лев и за да си плати за всичко това, това келеме тръгнало да бяга. Ако наистина в това ръководство има сериозни хора на този келеш трябва да му се даде урок. Заплатата на Серкан до май месец е около 20 000 лв.Жертвайте ги за сметка на урока. И всеки мач извън групата. От благодарност миналата година чужденеца Косоко преподписа,за да може клуба да вземе пари.От благодарност, че му беще подадена ръка.Те това е големия човек, Вие преценете този този неблагодарник какво заслужава.

    • 13
      4

      За Серкан ще се вземат добри пари. Недей да се пенявиш. Не забравяй че Домусчиев плати 250000 Евро за Хамза точно в кризата покрай КТБ.Три години го плюхте Серкан а сега йок да стои. Терзиев също се чуди дали да подпише, Стивън и той. Бяхте на път и Неделев да прогоните.

    • 10
      2

      Защо да е виновен Серкан за тази ситуация, договора му изтича и той иска да си осигури по-добри условия за него. Ако много държите да е при вас ,варианта е удължаване на договора и отсега да му направите заплатата близка поне до това което му се предлага от Лудогорец или да го оставите резерва до лятото за наказание както казваш но тогава хем ще му плащате а няма да играе което ще е лошо за двете страни . Затова по-добре го давайте от сега за колкото ви предлагат иначе лятото ще получите голяма НУЛА. При всички положения Лудогорец ще го обезщетят с пари за причиненото неудобство до изтичането ня договора.

        • Распут(к)ин ти да виждаш някъде да давам съвети на някой, просто разискваме като фенове не на Ботев или Локомотив а като такива които искат да гледат всяка седмица Митко Илиев и Неделев а не Посинкович и Диого но за съжаление няма как да ги задържим тъй като няма финанси и свестни ръководители в двата клуба. Панимаеш

    • 9
      1

      Напълно вярно!

      Серкан го търпяхме адски много време, аз самия винаги съм го защитавал, дори когато играеше като пълно лайно.
      Обаче тва не е негов проблем, че иска да играе за повече пари, нормално е.
      Вината е в ултратъпото ни, късогледа, т.нар. ръководство, тъпанари!

  17. 25
    8

    С такъв бюджет Белия най-много да се развихри в друг отбор…
    Майната му на бюджета!КОЛЕЖА ЧАКА!

  18. 16
    4

    за Серкан някой милион трябва да изкарат вече всички са скъпи…

  19. 24
    3

    Диого и 5лв. заплата са му много. Абсолютно никакъв принос! Заплата над 10-12 000. Как може? Срам!!!

    • 18
      5

      Политиката ще е такава, то е ясно. Млади момчета от школата с прилични за стандарта заплати и дай Боже повече от тях да израстват до нивото на Серкан и Тошко. Все пак стадион не се строи с шума.

  20. 35
    4

    Логиката е следната , в Ботев няма достатъчно средства и за сегашния бюджет както изглежда или поне изпитват трудност да го осигурят и затова шефовете разкарват с цената на всичко най-скъпоплатените звезди за да го намалят до към 600 000 за да имат и да плащат на останалите тъй като е ясно че ис тези 4-та и без тях пак ще бъдат 5-6 само ще падне нивото. Никой няма да се вземе качествен с оправданието че няма класни в България на този етап. Сами ще си съсипете хубавия отбор за съжаление.

  21. 34
    6

    Чакаме утре Самуилов на тържеството да обяви, кога почва строежа, 4 години Ачо, ни лъга, че всяка следваща ще почне, сега да го видим тоз.

  22. 23
    6

    До колкото знам Серкан има договор и Домусчиев ще трябва да плати трансферна сума, щом цифрите задоволяват ръководството и желанието на Серкан, няма нищо лошо. Същото е положението и със Афонсо. Диого остава на сметката на отбора. Незнам колко платихме за него, но полза никаква.

    • 14
      8

      Финансово сме доста назад в класирането и е ясно че такива неща ще се случват. За първата тройка няма дори да коментирам, но и Берое и Ч.Море са финансово по добре от нас. Въпросът е да смъкнем поне 150000 Евра за Серкан и да му пожелаем успех. Ако направим същото и с Афонсо-няма да е никак зле. Днешния футбол е и бизнес.

  23. 22
    9

    Какви са тия цигански сметки?? Това профисионален клуб ли е или някакъв катун. Кой си изкарва заплатите и така разпределя парите на клуба. Това го няма никъде. Станахме за резил с тази статия.

  24. 34
    7

    Стадион, стадион кога или всичко е един голям балон…

  25. 27
    4

    С този бюджет нищо не може да развихри. Даже обратното.

  26. 33
    1

    Андро, Андро, колкото и да се опитваш да замазваш положението, няма да ти се получи. В момента се разсипва един отличен отбор. Този отбор, ако беше се запазил, с още 1-2 качествени попълнения спокойно можеше да се борим, дори за второ място. Сега Белия ще се “развихри” на пазара и каво ще докара, ще намерили, новия Тошко, новия Серкан, новия Минев. Едва ли.

    • Има една малка подробност – запазването струва доста пари, строежа още повече. Това е!

  27. 20
    2

    Андро, Андро, колкото и да се опитваш да замазваш положението, няма да ти се получи.

  28. 16
    13

    Тез жалтити пак имат пара. Сичкоту сиганин тъжен – уставъ ни саму да ядем жълт сняг – от центъра де .

  29. 24
    8

    Нашият бюджет ще го обявя скоро, само се чудя в турски лири ли да бъде или в аржентинско песо?

  30. 18
    17

    С такъв бюджет, 12 място ни е сугурно. Ако имаме късмет може и да не изпаднем. Срам и позор.

  31. 25
    6

    Глупаво е, че даваме по 7500 евро на бразилци, които не блестят с нищо, дори единият (Диого) е гола вода, а не си задържаме качествените футболисти (Неделев и Серкан) със заплати по 5000-6000 евро.

  32. 17
    7

    Защото с 50к на месец се купуват 10-12 футболиста, на които се плаща 4-5к на месец и се седи 10-12ти в А група като Славия, уокото, етър и т.н. Математика за 5-ти клас е това.

  33. 28
    4

    Андрей, би ли обяснил каква е логиката която си написал. Значи ще освободим, Минев, Серкан, Ниделев, Густаво ще спестим 50 бона за заплати и забележете, ще ги дадем за други футболисти. Е къде е логиката питам аз. Да махнем най добрите и да вземенм на тяхно място други за същите пари, както е написано по горе. Андрей обясни ако обичаш???

    • 9
      12

      За да влезе в бюджета. Може да вземе 10 футболисти със заплати за тези пари.

      • 21
        3

        значи да вземем количество, за съките пари а качествените иглачи да ги махнем каква е рогиката питам.

    • 18
      8

      Какво да ти обеснява андрей бе малоумник?Минев и Серкан искат да напуснат,Серкан в Лудогорец няма да играе за 5 бона на месец а поне за 15-20,договора му изтича през лятото и може да прави каквото си поиска.Неделев и той ще си тръгне при първа добра оферта от чужбина.Играчите и те са хора,те си решават дали да си продължават договорите или да си тръгнат.

  34. 16
    23

    Ако закрия кочината ще стана милионер от спестеното , за к’во да плащам за кефа на 20-30 дроги

  35. 16
    32

    Хахаха. Лъснаха ви голите задници селяниии

    • 24
      11

      Тоя пък, поредния неграмотен циганин. Нищо не е схвана от статията. Това е нормална практика в целия свят. Собственикът обявява бюджет, с който се съобразява треньора. За това на запад вече треньора е мениджър. Прост лилав венец, как да схванеш?

    • 26
      9

      И кое е смешното? Да не мислиш, че Крушарски дава повече?

Коментарите са затворени