Ботев Пловдив ще строи стадион Христо Ботев с нисколихвен заем, който Георги Самуилов ще изтегли чрез негова компанията. Това следва да означават разкритията на кмета на Пловдив Иван Тотев от днес и казаното от Георги Самуилов преди около месец на пресконференцията в Коматево. За да могат канарчетата или по-точно собственикът им да изтегли за нуждите на строежа въпросния заем, от Община Пловдив са помогнали с вкарването на обекти като Колежа в зоните, възможни за финансиране през такъв тип финансови инструменти на ЕС, разкри градоначалникът днес.

От Ботев Пловдив не пожелаха за момента да разкрият пред PlovdivDerby.com, кой точно фонд ще кредитира строителството на Колежа.

Георги Самуилов вече заяви, че негова фирма ще финансира строителството на стадион Христо Ботев, което би следвало да означава, че въпросната фирма ще гарантира и ще погасява нисколихвения заем.

„Миналата седмица говорихме с ръководството на Ботев за това финансиране и да свършим нашата работа. Може би до един месец нещата ще се изяснят”, каза още кметът Тотев днес.

 

 

 

70 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    13

    Ще ходите на посещение на Самуил ефенди на бул. Стамболийски!

  2. 10
    8

    Гледам черно-белия психично болен злобен комплексар,които сън не го хваща от новините за Ботев се е изсрал с 40 мнения с различни наименования 🙂

    • 9
      3

      хаха. я провери да не би случайно да се гледаш в огледалото

    • 4
      8

      Строежа кажи речи започна от както се пръкна сопотско-коматевското недоразомение Ботевъ! Другото е Божа работа! Кривите глав да не си помислите, че Самуил ефенди е Бог?!

  3. Снимката на статията, на която се вижда стадиона не е реална,странна работа

  4. 10
    4

    И при нас е страшно Крушар ага.Жълтите имат най-добрата клубна база в страната и най-добрата юношеска школа,също и най-многобройната публика.Скоро ще имат най-красивия стадион.Ние сме останали 150 мангала и от вчера ни се пукат жлъчките от злоба,насираме се и помятаме масово откакто разбрахме че жълтите ще теглят кредит за стадиона си.А ние на нашатаа картофена нива сме останали 200 циганина,на скелето има 20 наркомана с разцепени черепи от жълтите и от червените.Страшно е Крушар ага,голяма мъка в Столипиново,остава ни да се отдадем отново на содомия и пиянство,да веем гордо черно-бялото мюсюлманско рае и да си оплакваме нещастната съдба.

  5. 6
    9

    Га жа почвами строежъ ва кьнари?

  6. 11
    8

    Дайте ми тези пари да построя част от стадиона. Да фалирам и да сложа в джоба половината пари.

    • 9
      7

      В грешка си. Ще ги взема на 1% лихва и през моята банка ще ги дам на 6%. Разликата я прибирам и съм чист отвсякъде. 1 000 000 кой ти ги дава ей така.

    • 5
      2

      Циганско гейска му работа-дайте ми ги!!?Ами отивай,изтегли ги и построи кенеф на базата в Гувидарци,и другите ге вземи за теб!!Дайте му на мангото!

  7. 18
    10

    Мангали, духайте ми жълто-черния боздуган! През 2020 посрещаме ЛЕ на Колежа!

    • 10
      13

      Га я посрещнеш, яла ми са Обади. И Лигата, и стадиона. През 2020-та

    • 4
      5

      А дано селяни,АМА надали,партенка която за пореден път ще ви припомни прословутата фраза на Петко Бочаров,ДА АМА НЕ.Чао,до 2020,когато ще започнат новите обещания.

  8. Бойко Борисов да спре беззаконието и кражбите в България
    16
    23

    тези гнусари пак ли се канят да крадат?! Не им ли стигат 52 млн откраднати от КТБ!?
    Бойко, докога ще има беззаконие в тази държава? Така ли опазваш народа и парите му?! А аз ти имах доверие!!

    • 8
      11

      Прав си, че има беззаконие. Ако имаше закони, такива като теб, които умишлено пускат невярна информация и накърняват честта и достойнството на друг ще бъдат наказани от съда. Скоро ще се промени.

      • 6
        3

        невярна информация викаш. Аз цитирам ваш член на Сдружението. Ако не е вярно представете доказателства, че стадиона ви в Коматево е платен изцяло от клуба.

        След като е толкова ПРОЗРАЧНА сделката, защо не излезе Тотев и да покаже документацията – как е ГАРАНТИЕАН този заем? кой и как ще връща тези пари и какво е участието на община Пловдив под каквато и да е форма?
        Откъде на къде Тотев изобщо е намесен в една частна сделка?!!

      • 7
        1

        Емил Наков ви го каза много ясно и точно – няма нормална банка, която да отпусне многомилионен заем без обезпечение и с измислен и нереален бизнес план.
        КТБ-то е история

  9. 17
    13

    ние нямаме против да си постройте стадион, но да си го платите като хората. Не така пак да ми усвоявате едни крадени народни пари… и то при положение, че вече сте откраднали 52 милиона пак нардони пари!! Айде БАСТА!! Майната ви селска крадлива!! За малоумници ли ни имате – вие да ядете и пиете, а ние да плащаме!?
    Не може ли на Локомотив стадиона да се направи първо от Фонда на Фондовете… там е нужна много по-малка инвестиция?!

    • 6
      8

      Ами тегли кредит и го оправи. Само на приказки сте силни. А тези 52 милиона са само в болния ти мозък. Поне провери колко дължат Ботев и Локо и не се излагай.

      • 3
        1

        ами ще тегля. Чакам само Тотев да ми го уреди като на вас и да гарантира с общинска собственост.
        Ясна кражба!!! Цацаров, спиш ли?!

  10. 20
    10

    Много тъпотия, простотия, хленчене, правене на чуцду сметки кой ще тегли кредита, кой и как ще го връща , колко постители ще има и т.н и тн., което говори за липса на финансова и кредитна култура. Кой инвеститор разкрва публично инвестиционните си намерения. Има си бизнес план за тази цел. Ниската лихва е голям плюс, използването на средства по евро-програми следващ плюс и т.н. Стига обучение. Стига и с тази завист и мрънкане. Пловдив ,не само Ботев имат нужда от този стадион. Достатъчно ни завиждат шопите, ст. Пловдив стои като паметник вместо да го направят национален стадион с цялата инфраструктура около него и комплекса като цяло, ама не ще строят нов в София, Лаута е леш и е срам за отборите и на Ботев и на Локо, ходим да играем мачовете си в Бургас вместов Пловдив, а вие вместо да се радвате, да гледаме мачове на кубав стадион като бели хора, разсъждаваме като вица за казана. Правят се сметки как ще връща кредита.,колко ще билета, ами няма да е две кутии цигари. Има си хора за тази работа. Работи се по маркетинга и т.н. Нека гкедаме позитивно и да се държим като истински майни независимо от клубните прсрастия Колкото и да сме лъгани сега трябва да проявим търпение и да подкряме всяко добро инвестиционно намерение и на ГСамуилов и на Крушарски. Другото е да ги изгоним с недоверието си ,липсата на подреопа, плюенето по тях и вечното пловдивско мрънкане. Всяка крайност е родна сестра на ограничеността. Нека веднъж покажем единомислие, няма Ботев- няма Локо, има Пловдив а той е на всички – канари, смърфове, маричани и спартаклии! Ще има и ултраси, но те солта и без тях не може. Само Ботев!

    • 11
      11

      ние нямаме против да си постройте стадион, но да си го платите като хората. Не така пак да ми усвоявате едни крадени народни пари… и то при положение, че вече сте откраднали 52 милиона пак нардони пари!! Айде БАСТА!! Майната ви селска крадлива!! За малоумници ли ни имате – вие да ядете и пиете, а ние да плащаме!?
      Не може ли на Локомотив стадиона да се направи първо от Фонда на Фондовете… там е нужна много по-малка инвестиция?!

      • 4
        5

        И ника ти,и това което си написал,говори за едно-прост гейбандит!!Това е!!

    • 10
      8

      Кви майни сте вие бе, жълти селяндури? Винаги сте били и си оставате крадливи селяни! Какво да оставим? Кой? Да се изкендзат в центъра на Пловдив и после пококенията да миришат ли? НА ИЗТОЧЕН-10 НЕ Е ЗА СТАДИОН МЯСТОТО!
      Фк ботевЪ 2010 има мощен вътрешен дълг и построеното до момента е с крадени от държавата пари! Има и едни 39% които са собсъвеност на останалата на свобода група, която беше съучастник в кражбата на над 4,5 милиарда лева! Държавата е леш, както редица жизненоважни институции, които изнемогват! Тези тук стадион за 20 милиона щели да строят? За кой? За 1000-та човека дето още ходят по мачове ли? Жалка, нагласена и кражбарска история е това! Това не бива да се случва в Пловдив, а Тотев и другите клакьори на това поредно престъпление трябва да отиват в пандела!
      Кви са тия фондове? Ми то, ако стасаше така, всички ФК щяха да си направят стадионите с 1% лихва и сега щяхме да инаме десетки красиви съоражения за футбол! Самуилов, Тотев и другите ли са откривателите на топлата вода, че пак за пред хората го измискиха това с фондовете? Я кажи, защо изведнъж дадоха на Самуилов Общинска банка за жслките 64 милиона лева? Защо Делян Пеевски е главен акционер в нея??? Това случайно ли е?

      • 4
        4

        Е за това мрънкане говореше човека по горе…Ние пловдивчаните сме най мрънкащите всебоподобни.Мрънка ме за какво ли не !Направят му нещо хубаво в града той мрънка как са се открадна ли пари и отиде и го потроши !Мрънка,че постояно се правят ремонти и има задръствания обаче иска равна настила.Мрънка, че заплата му е дигат с 50 лева обаче се опитва да излъже шефа ! Ей това сме ние никога няма да е оправим.А за стадиона си прав нито стадион Пловдив,нито стадион Лаута нито стадион Христо Ботев са им местата тама те трябва да са извън града за да може да не се стига до инциденти и т.н . Но на кой да говоря.Някой бил откраднал 52 мил. НАРОДНА ПАРА обаче ако те питам тебе какво са откраднали от теб ще ми кажеш ми нищо е ти не сили от народа ????Жалки и смешни сме затова всичко се строй и прави в София !

        • 5
          2

          Викаш вие да ни крадете, а ние да ви пеем химна… мамицата ви крадлива жълта комунистическа!!

        • не се прави на ударен. тук не става въпрос за обществен, а за частен стадион.
          Ако става въпрос за ст. Пловдив – то да. всички сме за!

          • 1
            1

            Тоест искаш да ми кажеш,че си против базата в Коматево , както и аз би трябвало да съм против базата ви в тракия ако бъде построена и дано бъде ! Всяко ново нещо в Пловдив е ползва за обществото както искаш го приемай аз съм ботевист , но ще се радвам ако бъде посторена базата в тракия , ще ми стане густо и ако спартак си изгради стадиона и най вече ако бъде изграден стадион Ботев !

          • 1
            1

            тоест искам да ти кажа, че съм против краденето на народна пара за каквото и да е.

          • 1912, за вас кражбата може да е нормално нещо, но ние имаме морал

  11. 9
    6

    Пичаги а за нази стрямалий бат Стоян канара обеща чистак бърсак нови омнибуси за да довадяме на новуту бижу ва да сейба.

    • 6
      7

      АВА БЕК УЛТРА КОЛКО ПАТИ ДА ТИ КАЗВАМ ЧЕ СТОЕНЧО Е ТАМ ДЕТ ТИ СКОРО ША ИДИШ ОТ ЗЛАОБА ВА АХМАК ДРОГИРАН.
      Анонимен ТЕБ ЩА ТА ШИБА ЦЯЛА СТРЯМА ОТ СА ПРАИШ НА ЛОКУМИТФЕС.
      НИИ СТРЯМААЛИИ ИБЕМ ЛОШО ДА ГЪ ЗНАШ.
      ЕМ ШТА ИБЕМ ЕМ ША ВИКАШ МОШНУ АЗИ СЪМ ЛОКУ ЛОКУ.
      АМА НЕЩЕШ ДА ИДЕШ НА МЕГДАНА В СТРЯМА ААААААААААААА,ОТ ТАКА ОТ ТА Е СТРАХ МАИИИ ОТ ИБАНЕТО АААААААА,Ш ТА ПОРИМ ВА АХМАК Ш ТА ПРАИМ ГЕЙ БАНДИТ ВА КО ЛОШУ,НАЛИ СИ НАША КРЪВ ВА ЛОКУМУТИФЦКА ВА ОТ СА ДЪРПАШ АААААААААААА.
      АВА СМОТАН ЕЛА СА ИБЕМ НА ДЖЕСИКА ЕМ ОРАТА ЖА НА ВИДЯТ АКО ИМА КОИ ДЕ АМА КО ИМА Ш ТА ПРАЯ ДА УМИРГАШ.
      ГА СИ ОТ ЛОКУ ЖА СИ ЛОКУ ВА ХАААХМАК

  12. 9
    9

    До всички селски пранги от стадиона зад ВСИ,господа криви тикви,селяни,роми,цигани,бургуджии,помаци и арменци за десертн на неуките адвокати ще ви кажа само едно скоро ще има инфаркти ще хвърчат линейки.
    Та още повече да кажа змет БОТЕВ ПЛОВДИВ ЛЮБИМЕЦА НА ГРАДЪТ ЩЕ ИМА СТАДИОН КРАСАВЕЦ.

    • 8
      4

      И тооо шмърка сериозно не качествената дрога на тяхното сборище Изгрев бойс Столипиново!

    • 5
      4

      не е лошо превди да лъжеш да се научиш да пишеш, негромотен селяндуре

  13. 9
    8

    Много загрижена е циганската измет. Може само да духате черно – бели педерасти.

    • 8
      7

      Ние духаме сериозно! Даже ви издухахме в 78′!Сега предстои ебането на ЛАУТА, гадни селяни!

      • 1
        3

        Ние духаме сериозно! — Само с това доказваш , че сте гейбандити ! Евала !

  14. 15
    14

    Ай честито къйнариииеее.
    Към 52млн още 20млн.
    Приятен път към окръжните групи.

  15. 23
    5

    “Кмета каза”, “предполага се”, “…се очаква”, “не пожелаха да споделят…”…. все словосъчетания, които отново предизвикват силни съмнения и недоверие! С една дума, глупости! Това е само опит за потушаване на напрежението преди дербито и отклоняване на темата от вчерашния резил в Търново! Друго няма как да е! На Коледния банкет ще са другата порция обещания! Тоя филм сме го гледали много пъти!

  16. 11
    9

    Каку е туй нящо на снимката ва? Ииииии па много кранове и техника ва, га ша е готов тоз коптор?????

  17. 10
    12

    Аз съм прост жълт помак. Буферите пишат, че имаме да връщаме 52 милиона?! Ами сега пак ли ще дължим, А?

  18. 17
    4

    КУПАТА Е в ресторант ПРИ ГЕНЕРАЛА нито я крия нито е моя ,заповядай да и се порадваш защото вече 90 процента от феновете на БОТЕВ не са видяли шампионска купа.но заповядай ще почерпа все пак и аз имам някакъв пръст в тази титла,но всичко това което сам го писал е самата истина а знаеш че ТЯ ИСТИНАТА боли .дай ми някакви гаранций на това което се пише за ст. ХРИСТО БОТЕВ и аз тук ще се извиня,но виж колко плоско ви слагат на кацалката…..от кога щеше да почне строежа и не забравяйте тези 39 процента на ВЕСКО БУШЕВ защо никой от медиите и от ръководството не разговаря с него публично все пак той е от пловдив а се комуникира чрез неговите адвокати……ако не се срещнат с него аз отговорът го знам и мога да го кажа …..но не ми е работата и никой не ме и питал все пак ………..

  19. 14
    15

    На този стадион може да има всякакви събития, от които се печели и то не малко, при добър мениджмънт може да се изплащат тези пари , националния отбор може също тук да играе, ако се направи по план ще бъде най – доброто съоръжение в БЪЛГАРИЯ

    • 11
      7

      ами за целта има стадион Пловдив! Защо не се оправи той?!

    • 11
      14

      Само дето пропускаш, че този стадион ще е на ЧАСТНО дружество, а ще бъде изграден пак със СЪМНИТЕЛНИ НОРОДНИ ПАРИ…

  20. 11
    12

    “което би следвало, че въпросната фирма ще погасява кредита”???
    Значи, въпросната фирма няма пари? Ако имаше , нямаше да тегли заем. И тая фирма трябва да е много проста, да изтегли такъв огромен заем и да го връща! Или ще е някоя незаконна врътка или поредната пладнешка кражба.

    • 5
      2

      Защото с робския си манталитет им позволяваме!

  21. 16
    11

    за да се върнат тези пари ,е нужно посещаемоста на мачовете да се увеличи и на мач да има най малко по 5 000 души…..това додре отборът ще направи всичко възможно да направи така че да играе атрактивно и да има посешаемост …НО идва истината сещате ли се че билетът за мач трябва да стане около 25 ли,а в БОЙКОЛАНДИЯ средният българин няма как да задели пари за мач .А това че ГОЧЕТО ОТ РАКОВСКИ хич не му се строй е ясно защо цял живот ВИ ПРАВЯТ НА МАЪМУНИ ,от 01.012019 год. когато трябва да почне стрителството остават 15 месеца до срока ,който е запознат знае че това е много малко технологично време за такъв мащабен проект…..ЛЪЖИ ….ЛЪЖИ…..ЛЪЖИ

    • 7
      10

      Ок!Добре си го написал…НО,не се прави на Емо Наков а го питай в коя морга е ауде-то,че купата съвсем ще изгние след още някоя годинка в багажника!!!

    • 10
      10

      А ти сещаш ли се, че ако има първенство в България и стадиона е готов какво ще стане. Кой стадион според теб ще приеме най-много мачове? Пък и какво те боли теб? Много загрижени нещо станахте. На твое място щях да се притеснявам за вашите концесии. Защото все искате концесия, пък като ви дадат бягате.

  22. 13
    8

    Доколкото знам, случаят със зоологическата градина не е приключен и в столичната прокуратура в момента се подготвя обвинителен акт срещу тримата разследвани пловдивски управници.

  23. 18
    13

    сега се опитват да отклонят прожекторите от бившия подсъдим Тотев. Но въпроса остава и Прокуратурата със сигурност трябва да направи проверка защото това си е лош кредит отвсякъде и лошо стопанисване на обществени имоти.
    Аз лично не вярвам и Самуилов, за чийто далавери се заговори отскоро, да се навие на подобна далавера, за която ще бъде атакуван и също разследван.
    Разбирам, че го натискат да го направи, но с това може сериозно да си навреди

    • 12
      11

      Ти не се притеснявай, мангал!

      • 4
        4

        Кои глави, бе изроде? Освен масово счупини жълти глави на магистралата до Стара Загора, за други не знам! А и няма, освен във филмите които сънувате!

  24. 15
    18

    Очаквайте Самуилов след година две да се реди за помощи в бюрото по труда

  25. 13
    12

    Имамели си представа как се връщат 25 милиона , при колкото и ниска лихва да са ?

  26. 15
    19

    Охооо , май сайбията е ачкьопек ?
    Откъде ще дойдат постъпленията при положение че кочината в Коматево иска поддръжка ,
    а в клетката има по стотина маймуни ?!?
    Питам за едно надъхано помаче отяката

  27. 22
    8

    Браво на кмета,направи възможно тегленето на този кредит като вкара стадиона при обектите които могат да получават кредитиране от фонда.До края на годината кредита ще е получен,това каза човек от клуба.Кога ще започне самото строителство още не се знае.

    • 9
      5

      К’о не, няма такова нещо!!! На крадци като Палийски, Самуилов, клуб 500 & Co. пари не даваме. НЕ ПОЛУЧАВАТЕ ОДОБРЕНИЕ.

    • И този тря бва да спре с Изгрев бойска та дрога!

      • 2
        1

        Кой щял да го плаща,ха ха ха,то е ясно кой,ние данъкоплатците,цял живот компромиси,цял живот подаръци,смешни сте.

Коментарите са затворени