Президентът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски засегна редица въпроси, свързани с клуба. Бизнесменът в момента е в Аржентина, но се съгласи на интервю по телефона.

– Доволен ли сте от позицията на отбора в класирането?

– Да. Всичко върви, както сме го начертали. 6-ото място си го имаме, това ни е и целта. Аз искам да сме в челната шестица. Сега основното е да се укрепим в горната част на класирането. Втората осмица да си я гонят други отбори. На нас сега не ни е цел да се класираме за Лига Европа. , вече искам да сме на международната сцена. От тази гледна точка искам да сме в шестицата, изобщо не мислим за долната половина на таблицата. Няма какво да се занимаваме там. Иначе за купата ще си играем, както подобава. Ако я спечелим – Лига Европа е добре дошла. Но не ни е фиксидея.

– Имате ли предпочитан съперник за 1/4-финалите?

– Да минем със силните съперници отсега, а като ги отстраним, на финала ще играем с някой по-лесен отбор. Предполагам на финала ще сме срещу Струмска слава (смее се).

– Акрапович наскоро направи една година начело на Локо Пловдив. През последното десетилетие друг треньор не се е задържал в клуба толкова дълго без прекъсване. Очаквахте ли Акрапович да остане толкова време?

– Ние, пловдивските отбори, сме се разбрали да не си сменяме треньорите като носни кърпички. Виждате, че и в Ботев си държат здраво на Николай Киров. Аз се радвам, че Бруно Акрапович се задържа. Не виждам смисъл от постоянни смени. Човекът си върши добре работата, а и трябва да има последователност.

– В началото имаше външна съпротива срещу него, като че ли не беше лесно приет?

– Не ме изненадва. Ние сме най-добри в това да намираме кусури на другите. В това сме най-компетентни. Но както обичам да казвам – на мен пари ми дайте, а не акъл. Иначе има много хора, които са против всичко. Защо – и те не знаят. Но да са на контра.

– Като че ли в последно време намаляха вътрешноклубните скандали в Локо?

– Ами да, аз вече съм четири години тук. От 90-те помните ли някой друг да се е задържал по-дълго време?! В момента е най-сладкият живот в Локо. Наистина е по-спокойно. Подредихме си къщичката, а и в школата започна да се работи, както аз искам. Чаках ги да се организират, чаках и накрая аз им наредих как да действат. И ще започнем да раждаме свои кадри, макар че това, разбира се, няма да се случи още утре. Що се отнася до клуба – не само че се задържах, но скоро ще започна да печеля и пари от това! Аз си го развивам като фирма. Първо трябва да инвестираш, да поставиш стабилните основи, а след това да чакаш плодовете. Като се наложи ред и дисциплина, и нещата се получават, не е толкова трудно. Само желание трябва да има.

– Добре, но как планирате да спечелите пари от футбола? Защото много собственици преди вас се надяваха на същото, но се опариха от суровата действителност…

– Във футбола от какво може да се печели? От трансфери, разбира се. Половината от приходите на големите клубове идват от трансфери. По-малки проценти са от билети, от спонсори и това е. В България няма от какво да се печели. Хубавото е, че ние имаме конвертируеми футболисти. Като вземем и базата, ще бъде още по-лесно да печеля.

– Какво се случва около базата в този ред на мисли?

– Засега се оправят законово някои неща. Формализми. Предполагам, че ще има някакви новини в първите дни от новата година.

– Събрахте млад отбор, но не ви ли притеснява, че бройката на чужденците е твърде голяма?

– Ама те са европейци, те не са чужденци. Те са си наши хора. Европа е в нас и ние сме в Европа. Не ме притеснява. Ние от най-възрастния отбор станахме най-младият. Докато не започнем да вадим наши кадри, трябва да се оправяме според реалностите. Аз съм сигурен, че след време ще започнем да произвеждаме и наши момчета.

– Има ли интерес към ваши футболисти?

– Има, и то доста голям. Сега към края на годината ще видим дали има нещо интересно като оферти и ще преценим какво да правим, дали да ги задържаме, или да продаваме.

– Георги Самуилов вече официално излезе пред медиите като собственик на Ботев. Познавате ли се с него и какво очаквате да постигне в клуба?

– Веднъж сме гледали мач с него и с Румен Чандъров. Аз съм отворен и занапред да сядаме един до друг със Самуилов и да продължим да общуваме. За мен пловдивското дерби трябва да е празник за града и за публиката, а не да се превръща във война. Какво ще постигне, не мога да коментирам.

– Кога да ви очакваме обратно в България?

– Ще видим, вероятно към края на годината. Сега ще посетя и Бразилия. На 14-15 ноември ще присъствам на мача Крузейро – Коринтианс. Както вече съобщихме, от Крузейро проявяват интерес към някакво сътрудничество. Може да излезе нещо интересно оттам. После се прибирам и пускам в ход нова фабрика, защото консумацията е голяма.

43 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    2

    Много е прав Крушарски. Човека има много разумен и реалистичен план, а тук няколко жълти метреси, преструващи се на локомтивци го плюят. Защо ли? Ами защото усещат, че където ги хване там ще ги пори

  2. 6
    1

    – Веднъж сме гледали мач с него и с Румен Чандъров. Аз съм отворен и занапред да сядаме един до друг със Самуилов и да продължим да общуваме. За мен пловдивското дерби трябва да е празник за града и за публиката, а не да се превръща във война. Какво ще постигне, не мога да коментирам.

    Евала, Крушарски с това си исказване ! Дербито на Пловдив трябва да е един празник, а през последните години не само, че го превърнахме във война ами интернет война ! Въпреки , че съм ботевист не мога да не кажа, че Локомотив са добър отбора.И това, че задържаха Акрапович толкова време е дсота добър пример.Единствено ме тревожи посещаемоста на мачове.Ок някой ще кажат ама ние играем на Коматева тама не можем да се съберем много хора.Да ама Не 1/3 от стадиона е празна.От известно време гледам, че и на мачовете на Локомотив посещаемоста рязко е спаднала…До преди 2-3 години Локо и Ботев играеха дерби пред близо 10хил. човека , а сега едвам 3-4 отиват. Тъжно ми е но е факт !

    • Основната причина за това е БФС. Те превърнаха първенството в една мафия. Кой нормален човек ще даде пари да гледа 1. слаб футбол и 2. как съдиите решават мачовете в полза на избрани от БФС отбори??!!
      И втората основна причина е, че футбола ни е слаб (пак заради първата причина) и хората предпочитат да гледат много по-качествен такъв по ТВ-то, вместо да се разхождат до стадиона, къде на всичко отгоре някакви си потници ще ги псуват и карат да пеят песни….
      Абе с една дума – каквато ни е държавата, такъв ни е и футбола…

  3. 8
    2

    Garabed Turshudjuan, ти защо си новосъздаден фалшив профил?
    Защото си провокатор ли? Да не би случайно да си 1926 или “горд носител на подарените купи 2017”?
    А всъщност в живота да си един мургав адвокат, който е завлекал пари от Локомотив? или негово протеже?

  4. 7
    2

    аз пък имам въпрос – по времето на управлението на адвокатите повече публика ли имаше?

  5. 11
    14

    КРУШАРСКИ ТИ НИКОГА НЯМА ДА РАЗБЕРЕШ КАКВО Е ЛОКОМОТИВ-ПЛОВДИВ ЗА МЕН И ЗА ДРУГИТЕ КАТО МЕН КОИТО УСПЯ ДА ИЗГОНИШ ОТ СТАДИОНА ТИ ПРОДЪЛЖАВАШ ДА СЕ ГАВРИШ СЪС ЕДНА РЕЛИГИЯ СЪС ЕДНА РЕЛИКВА ЗАЩОТО ТОВА Е ЛОКОМОТИВ-ПЛОВДИВ ЗА МЕН И ЩЕ ГО ПРАВИШ ДОКАТО НЕ ИЗГОНИШ И ПОСЛЕДНИЯ ЧОВЕК .. ЛОКОМОТИВ-ПЛОВДИВ ВСЕ ОЩЕ ДЪРЖИ РЕКОДА ВЪВ ..БГ ЗА ГОСТУВАЩА АГИТКА ДВАДЕСЕТ ХИЛЯДИ ЧОВЕКА НА ФИНАЛА ЗА КУПАТА НА АРМИЯТА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ 7 ХИЛЯДИ НА ПОЛУФИНАЛА СЪС ЦСКА ВЪЪ ИХТИМАН 10 ХИЛЯДИ ВЪВ КАЗАНЛЪК ..ТИ ОТКЪДЕ ДА ГИ ЗНАЕШ ТЕЗИ РАБОТИ ВЕЧЕ Е КРАЙНО ДА СЕ ЗАМИСЛИШ ДА ПРЕСТАНЕШ СЪС ПОДИГРАВКИТЕ КЪМ ЛОКОМОТИВ И КЪМ ТЕЗИ КОИТО ВСЕ ОЩЕ ХОДЯТ НА ЛАУТА И НАВЪН ЗАЩОТО ЩЕ ИЗГУБИШ И ТЯХ… КАТО МЕН И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ КАТО МЕН И ДАНО НЯКОГА РАЗБЕРЕШ ЧЕ ЛОКОМОТИВ-ПЛОВДИВ НЕ Е ЗАВОД КАКТО СИ МИСЛИШ .. ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ Е ИКОНА

    • 15
      8

      С какво в интервюто си Крушарски те обиди ? Примерите които даваш са верни , тук мога да добавя и мача в Казанлък , кагато победихме и влезнахме в А група . Но оттогава минаха много години и нещата много се промениха . Би ли ми посочил , като изключим Левски и ЦСКА , на кой друг стадион има повече публика от нашата . Затова не използвай това като повод за да плюеш срещу Крушарски . Или само търсиш причина за да плюеш по Крушарски и отбора , защото си засегнат от промените , които са за добро , а ти си изолиран от клуба и не можеш да вляеш на ръководството му ?

      • 8
        7

        Ами то щом вчера не напълнихме стадиона,какво ме боли мен каква публика имат другите отбори?Такава рехава публика на мач с тирето направо си е обидно.

        • 8
          2

          Само че, публиката е няма заради една група фенове, а не заради Крушарски.. Докато има интриганти между нас, стадиона ще е празен.

        • стадиона беше празен и по времето на вашето управление. Защо?

        • 7
          1

          всъщност публиката си беше доста много за България в последно време…
          ти май имаш обаче доста папагалски черти – повтаряш едни и същи лъжи след всеки мач

    • А ти никога няма да си успешн като Крушарски. Затова ли го мразиш толкова?

  6. 9
    11

    Празните трибуни дори когато играеш с Тирето,показва отношението на истинските локомотивци към тази балканска сбирщина .

    • 12
      5

      Истинските Локомотивци са винаги на стадиона! Независимо от това дали играе “Балканска сбирщина” или други! За мен, това не са истински Локомотивци, които гледат мача по телевизора. Много бе лесно , когато бе жив Георги Илиев. Тогава доста Локомотивци имаше. Но, истинските сега се виждат колко са. И да си призная. Вчера ме бе срам, когато прасетата скандираха “Гости сте”. Защото е така. Защото в предишни години не сме оставяли и прасета и говеда да ни надвикват на нашия стадион.

    • от времето на Г. Илиев не е имало повече хора на стадиона. И е нормално да няма публика в една държава, където съдиите се подиграват с труда на футболистите и трреньорите.
      А ти просто търсиш под вола теле и си папагал под прикритие – няма локомотивец който ще нарече отбора си “сбирщина”. Явно си пряко засегнат от този отбор – я си с разпран гъз от М. Илиев, я си МарТОТОТО, я си онзи селски бек Крумов, а си откраднал пари от Локомотив… – с една дума си МИЖАВА ОТРЕПКА

  7. 18
    9

    Тук един и същ тиквеник , представящ се за локомотивец , се опитва да ни внуши , че Локомотив е един слаб и посредствен отбор . Освен това той неиство мрази Крушарски и Акрапович . И в злобата си се мъчи да ни убеди , че те трябва да се махнат от отбора . Но ние имаме глави на раменете си и виждаме , че в момента имаме един млад и перспективен отбор , способен да прилага различни тактики според съответния противник . Така , че злобно човече продължавай да изливаш злобата си , а ние ще си ходим на мачовете и ще се радваме и ще страдаме при победите и загубите на любимия ни отбор .

  8. 7
    9

    Акрапович е добър треньор, но нямаме футболисти! Трябва да се освободят половината и на тяхно място Български играчи от долните групи. Бруно налага дисциплина, тактически добре подрежда отбора, но няма подходящи изпълнители.
    От чужденците според мен трябва да останат само Банович, Езе, Умарбаев, Анте, Ожболт. Всички други да се освободят!

    • 10
      8

      Как мислиш дали не трябва да си привличем отново Крумов , Кики , Марчев и Бакалов ? Смешник !

      • 6
        6

        А бе пикльо, смешник ще казваш на баща ти! А тези изброените си ги вземи у вас!

        • 7
          3

          Значи не харесваш изброените по горе от мен ? И аз не ги харесвам . Тогава защо недоволстваш от тези , които имаме сега . Никога досега не сме имали толкова равностойни футболисти . Така че да не се почувства отсъствието на някой от титулярите . А за съжаление нищо не мога да кажа на баща ми , защото не е между живите . И пикльо можеш да казваш само на сина ти , ако имаш такъв .

    • хахах. абе ти си бил голям простак, бе адвокатска подлого!
      Къде ги видя тези “стойностни” български футболисти в долните дивизии??
      И защо толкова искаш непременно да са “български”? Да не би такава да е сексуалната ти ориентация, или си папагал под прикритие. Само те се преструват на “патриоти”, а тайно си мечтаят за Омар, Паоло и подобни…

  9. 8
    8

    г-н Крушарски, редно е още декември да търсим треньор. Този изповядва футбол от 80-90 години. Нали всички го виждаме? Защо си затваряте очите? Едва бием Витоша, Септември и Верея, тъй ли ще я караме, а вие на това ли се радвате?
    Вземете мерки, г-н Крушарски, спешни мерки докано не е станало късно и да провалите сезона. А, 2020 – я камилата, я камиларя. Само Локо и водка до гроб!

    • 6
      7

      Тъй като си голям капацитет по футболните въпроси , бих искал да те питам . Тази година Франция кактв футбол демонстрира . Футбол от 80-90 години ли ? А посочените от тебе отбори ги бихме с огромна лекота . Или си пишеш така на ангро , само и само да си покажеш колко голям капацитет си по футболните въпроси .

  10. 13
    10

    голям треньор Арапович, а Круша? Последните 5 мача – един равен , 3 загуби и 1 победа срещу….Бистрица, хахахааааа.
    вземай си го в Говедарци и там правете отбор – махайте се вече, че ни писна от вас, клоуни и буфосинхронисти.

  11. 11
    12

    Не се излагай идиот.Не излагаш само себе си.Станахме посмешище.

    • ами станахте наистина за посмешище – с тези загуби с по 4:1 и с тези голове от засади.
      Хайде да не се правиш на Локомотивец, защото миришеш от далече на оборска тор

  12. 12
    9

    Клуун,тогава ти няма да си собственик

  13. 14
    4

    Тази година нагласяме черното дупе да ни шибат, а чакай уйо 2020 г.

  14. 6
    5

    С лекота и по всички показатели мишокът под мен доказва не само че не разбира нищо от футбол, но и че е тъп на гъдулка и оценките му на събития, факти и личности могат да бъдат приемани и тълкувани с обратен знак.
    Радвайте се, когато подобна човешка измет ви оплюва.

  15. 8
    5

    Очаквано и заслужено гостите с лекота победиха и надиграха по абсолютно всички показатели слабите домакини.Това бе едва 2-ра победа на отбора на НЕМ над отбор от първата шестица.Заслужена и безапелационна.Локото за жив зян и гола вода.Със собственик като Крушата,треньор като Бруно и набедени и нарочени по неволя за футболисти като ръгача Аралица,житния бегач Карагерен,Везалката,чувала Луков и ъгловото флагче Умарбалиев-толкова.Факт.На победителите честито а домакините са единственият отбор от първата шестица който е загубил от ЦСКА-София и то 2 пъти при това

  16. 7
    14

    Всякви Жълти подлоги и адвукатски такивъ…
    ДА ГО ДУХАТИ ОТБОРА ВЪРВИ НАПРЕД!

    Л

  17. 14
    11

    ТОЯ НАИСТИНА ЛИ СИ ПОВЯРВА,ЧЕ ЛОКОТО Е ОТБОР.
    АБЕ Г – Н КРУШАРСКИ ВИЕ ИМАТЕ ТРИ ОТБОРА Я СЕ ОРИЕНТИРАИТЕ КЪМ ПРАВИЛНИЯТ ТОЗИ ТУК В ПЛОВДИВ НЯМА МЯСТО ТОЗИ МИРИШЕ НА ЦИГАНИ И НЕ СТАВА.
    ВИЖ САМОКОВ ГОВЕДАРЦИ ТАМ ТИ Е МЯСТОТО ЗАЕДНО С КЮСТЕНДИЛ ИМАШ БАЙРАМ ЛОКО.
    КОЛКОТО ПО БЪРЗО ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ ЩЕ Е ДА ПРИМАХНЕШ И ДА ПРИЧСТИШ ПЛОВДИВ ОТ ЦИГАНИ РОМИ ПУМАЦИ КАРАКАЧАНИ АРМЕНЦИ И АДВОКАТИ БЕЗ ДИПЛОМИ ТОЗИ КРАСИВ И ХУБАВ ГРАД.
    ГРАДЪТ НА БОТЕВ ПЛОВДИВ.
    ВИЕ Г-Н КРУШАРСКИ ПРАВИТЕ НАЙ ГОЛЯМОТО ЗЛО НА ТОЗИ ГРАД.
    ВЪННННННННННН СЪС 100 КМ В ЧАС ОТ ТОЗИ ГРАД.

    • 8
      9

      АВА КЪФ ФЕН СИ НА ЛОКУ КАТ ДРАСКАШ ГЛУПОСТИ ВА ЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ ДОЛЕН ЖАЛТУР СМАХНАТ.
      Е ВЕРННУ Е ЧЕ ТРЯБВА ДА НА ПРИМЕСТИ АМА ОТ САМУКОВ ИЛИ ГУВИДАРЦИ ОТ ДА НЕ В СТРЯМА АААААААААААААА,ТА ТАМ СМЕ САМУ КРИВИ СЕЛСКИ ГЛАВИ И ВИКАМЕ САМУ ЛОКУ ВА ЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ.
      ТО ВЕРНО ЧЕ СМЕ ЕТНОС АМА ЧАК ДО ТОЛКОЗ ТИ НА НАПРАИ ИСТИНСКИ ЦИГАНИ НЕ ЧЕ НЕ СМЕ ДЕ.АМА 2020 Я НА ИМА Я НЕ.
      ВИЖ ФЕН ЛИ СИ НЕ СИ ЛИ АМА Я ЕЛА ДА СА СПОРАЗУМЕМ В СТРЯМА.
      АЗИ СЪМ БАТ КОЙЧО БОЗДУГАНА И ИМАМ ЛИЦЕНЗ ЗА КРЕМ КУРМОРЕЛА ПРО.

      • 7
        1

        Ава ГОРД ЖИТЕЛЮ НА СТРЯМА.САМУ АФД-ТРАКИЯ казваш се Стоян канара ти си са изчаткал тотално ва селски…..я разтвори бузки батко да изплющи с куромелата ва ахмак неден.

    • 1
      1

      ти си гледай новата Гинка Върбакова Самуилова от РакУвски, папагал скапан

  18. 11
    9

    Крушарскиии всяка година едни и същи глупости. Махай се от отбора. Всяка година слушаме как отборът се обигравал, но видиш ли следващата ще мачкаме наред.

  19. 10
    7

    Бим Ливърпул! Един приятелски с Крузейру. Мач зъ Кунтининталнътъ с Ривър Пей… Формълизми!!!

  20. 15
    10

    Kakви евротурнири с този анти футбол на физкултурникът ,всички победи бяха плод на емоции и мн късмет мислете трезво и не пийте ракията още прясна а малко да отлежи

    • 16
      1

      А,не,бе! Ще играем с чалга звезди,чао след 20та минута и кючек и Инстаграм до 3 сутринта. Такива стават само да косят тревата за немски опашкари и Джанабет бей, втора турска дивизия.
      Потърси и ще видиш.

Коментарите са затворени