Община Пловдив вече ще стопанисва стадион “Векта” в район “Южен”, който до този момент държеше Петър Никленов с едноименния футболен клуб, на който той се явява собственик и президент.  След продължителните съдебни спорове зам.-кметът по общинска собственост инж. Димитър Кацарски успя да  върне  вчера имота във владение на общината.

” Футболният клуб “Векта”  ще може да ползва спортната база по график, одобрен от администрацията”, каза за “Марица” инж. Кацарски. Той допълни, че тепърва се обсъжда начинът на стопанисването на стадиона и как той ще се предоставя за спортните и тренировъчни мероприятия. ” Не е изключено клубът да плаща наем за часовете, в които играе на терена или може би ще се намери друга фирма”, обясни инж. Кацарски.

Петър Никленов като собственик на футболния клуб  няколко години отстояваше в съда  правото на игрището. Стадионът беше реновиран  като част от концесията на плувния комплекс “Нептун”, но срокът  на договора между Община Пловдив и фирмата – концесионер “Дайли”  изтече преди две години.  Зам.-кметът инж. Димитър Кацарски и преди беше се опитал да изземе стадиона от бизнесмена, но няколко опита бяха завършили с фиаско. Най-куриозната случка стана, когато охраната на комплекса  беше заключила вратите и не пускаше  зам.-кмета и общинските служители да излязат,  докато  не пристигна Петър Никленов, който съответно ги отпрати. През 2016 г. представителите на Община Пловдив и на полицията дори бяха описали спортния комплекс в констативен протокол като публична собственост, но президентът на футболния клуб отново обжалва пред съда.

Този път обаче всички процедури по изземването на “Векта” бяха  изпълнени без премеждия и в присъствието на полицията.  Зам.-кметът е категоричен, че съдебният спор е приключен окончателно в полза на общината, тъй като тя е собственик на имота.

По закон с приключване на срока на концесиите всичко, което е построено от концесионера, преминава във владение на общината. Плувният комплекс “Нептун” продължава да се управлява от фирма “Дайли”, но не под формата на концесия, а под наем.  Басейните до “Векта” вече са собственост на Община Пловдив.

marica.bg

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени