“Черноморец 1919” разгроми състава на “Палас” (Рудозем) с 6:0 и спечели по категоричен начин баража за влизане в Трета лига – Югоизточна група. Двубоят се игра на стадиона в пловдивското село Марково, пред погледа на Радостин Кишишев. Срещата пък беше прекъсната за няколко минути от главният рефер Георги Кабаков заради димки и хвърлена бомбичка на метър-два от страничния съдия Ириней Бодуров. Мачът се игра пред около 250 зрители, от които около 120 фена бяха пропътували разстоянието от Бургас до Марково. Въпросните фенове се оказаха доста буйни и дори се наложи футболистите от “Черноморец 1919” да ги успокояват, за да може срещата да се доиграе.

Акулите бяха доста по-класният отбор и заслужено стигнаха до успеха. Резултатът бе открит още в 5-та минута от Жулиен Парушев. Петър Колев реализира в 14-та, 24-та и 26-та минути на мача и нещата се изясниха още на този етап. Стефан Трайков направи 5:0 в 31-та минута.

През втората част нещата на терена не се промениха и превъзходството на бургаския тим беше пълно. Стефан Трайков оформи крайния резултат в средата на полувремето. Така тимът на “Черноморец 1919” се изкачи в Трета лига – Югоизточна група.

Черноморец 1919 е създаден през 2015 година в опит да върне славата на славния някога бургаски тим носещ същото име. От създаването си тимът последователно мина през “Б” ОФГ и “А” ОФГ, където му трябваха два сезона за да стигне до бараж.

“Палас” Рудозем губи бараж за втора поредна година.