Home Без категория Ботев и Локо решиха спора при набор 2008! Ето кой и как...

    Ботев и Локо решиха спора при набор 2008! Ето кой и как излезе победител ВИДЕО и СНИМКИ

    1460
    0

    Ботев и Локомотив се срещнаха при набор 2008 след като през изминалия сезон не успяха да го напрaвят заради участието си в различни първенства. Канарчетата се състезаваха в Първото ниво на шампионат за родени 2007, а първият тим на смърфовете бе във Второто ниво. Така двата тима не играх по между си, но това се случи днес на полуфинала на Refan cup.

    Както ви информирахме вече в първия ден Локо Пд бе представен само от момчета от втория отбор, тъй като първия тим не се бе върнал още от турнира в Холандия, на който завърши на 12-о място. Във втория ден към тима се присъединиха 5 деца от първия отбор, които спомогнаха за класирането на полуфиналите. Днес групата на Локо Пд набъбна на 20 деца, а на терена болшинството играчи бяха от завърналите се от Холандия момчета плюс най-добрият играч на черно-белите от набор 2009.

    Канарчетата не разполагаха с толкова много играчи, тъй като не поддържат втори състав и треньорът им разчиташе за тази среща на 12 полеви играчи и двама вратари.

    Очаквано срещата бе изключително интересна, равностойна и оспорвана. Напрежение на трибуните също не липсваше. Всяко добро отиграване бе поощрявано с бурни аплодисменти, всеки фаул или нарушение водеше до неодобрителни възгласи от едната или другата агитка родители. На терена летяха шпагати, удари от близко и далечно разстояние, важни вратарски намеси и дори се стигна и до един отменен гол на Локо Пд заради засада (ВИЖ ВИДЕО РЕПОРТАЖА).

    В крайна сметка Ботев Пловдив се наложи с 1:0 и по този начин спечели спора между двата тима поне за изминалия сезон, като канарчетата удариха и греда. След победата си, жълто-черните изразиха бурно радостта си, което подсказа, че дербито между тези два тима е липсвало на играчите и на двата отбора. Футболистите показаха взаимно уважение едни към други като дълго след мача се поздравяваха, като същото направиха и треньорите Каламов и Пашев.

    По-късно днес ще бъде изигран и другият полуфинал между Велд и Черноморец Бургас. По-рано днес Велд изненада сочения като един от фаворитите в турнира Добруджа и ги победи с 1:0, класирайки се за мачовете в Топ 4. Утре Ботев ще спори с победителят от този мач за трофея, а Локо ще играе в малкия финал с загубилия срещата.

    Изданието на турнира е дебютно и надпреварата се провежда по правилата на Футбол 9.

    Според регламента отборите бяха разделени в 2 групи с по 4 тима, след което ще последват полуфинали и финали. Всички тимове ще изиграят по 5 мача, които ще са от 2 полувремена по 20 минути.

    Награждаването ще се състои след финала на 07.06.2018, който се предвижда за четвъртък по обед. Компанията за парфюмерия и козметика “РЕФАН” – България, чието име носи турнира, е осигурила подаръци и Купи за всички над 120 участника. Специални награди и статуетки пък ще получат най-добрите вратар, защитник, халф, голмайстор, както и най-полезният играч.