Отборът на “Раковски” ще играе в “А” ОФГ през следващия сезон, след като в играния днес на стадион “Пловдив” бараж спечели изключително драматично, след изпълнение на по 6 дузпи, срещу достойния си противник “Марица” Цалапица. Това предаде нашият репортер от мястото на събитието – стадион “Пловдив”. Двата състава направиха интересен и оспорван мач, пред около 300 зрители.

Първата част не бе с високо темпо, но тимът от Раковски имаше игрово предимство и повечето чисти положения се откриха пред тях. Съставът на “Марица” Цалапица разчиташе предимно на статични положения. Още в 12-та минута Панчев от “Раковски” излезе сам срещу вратаря, но пропусна. В 26-та минута Диян Стоянов откри резултата в полза на играещия с черни екипи в този мач отбор. В 35-та минута двама състезатели от символичните домакини се озоваха лице в лице с вратаря, но се засуетиха и не се стигна до попадение. Така първата част завърши при резултат 1:0 в полза на “Раковски”.

Второто полувреме тимът на “Марица” Цалапица започна по-добре и още в 49-та минута Костадин Манчев се озова сам срещу вратаря на “Раковски”, но стреля на сантиметри от страничната греда. Доминацията на цалапичани през втората част продължи и те изпуснаха две чисти положения. Първо след центриране отдясно по земя играч в жълто-син екип засече от два метра на празна врата, но топката профуча над гредата. Малко по-късно друг състезател на символичните гости излезе сам срещу вратаря, би в далечния ъгъл, но топката облиза горната греда. Логичното се случи в 75-та минута, когато след центриране от фаул на Краси Димитров Марин Неделчев засече с крак за 1:1. В 86-та минута Костадин Манчев нацели гредата от пряк свободен удар и пропусна да реши мача в неговия край. През тази втора част нямаше и помен от играта на “Раковски” от първото полувреме. Така редовното време завърши при резултат 1:1.

Пристъпи се към изпълнение на дузпи, като при първите 5 резултата отново бе равен – 4:4. При следващите изпълнения играч на “Раковски” реализира, а състезателя на “Марица” Цалапица нацели гредата. Така отборът на “Раковски” драматично успя да се класира в “А” ОФГ, където ще се състезава през следващия сезон. За символичните гости от Цалапица остава разочарованието от поредния неуспешен опит за изкачване в по-горната група, като на всичкото отгоре този път бе и изключително драматично. Чест на двата състава прави коректната игра и честното съперничество показано в мача. След края му цалапичани поздравиха отбора победител, колкото и да им беше трудно.

Бараж за влизане в “А” ОФГ, стадион “Пловдив” – 300 зрители:

РАКОВСКИ – МАРИЦА /Цалапица/ 1:1 в редовното време, 5:4 след дузпи

1 КОМЕНТАР

  1. Другият ”Раковски” нали изпадна от Трета лига, този отбор какъв е? Сега два отбора с едно име ли ще има през новия сезон в А окръжна? При това положение от града ще имат три отбора…

Коментарите са затворени