Сайтът и форумът на феновете на Ботев Пловдив спряха преди няколко дни. Причината е, самосиндикално решение на един човек. PlovdivDerby.com се свърза с въпросният фен на Ботев Пловдив още преди няколко дни, като той ни обеща, че ще ни изпрати официалната си позиция. Днес виждаме, че собственикът на домейна bultras.com и администратор на “Независимия” е публикувал мотивите си на заглавната страница на сайта и форума. Ето ги и тях:

“Уважаеми Ботевисти,

Бих искал да споделя причините, поради които сайтът BULTRAS.COM , както и прикрепеният към него форум, към този момент са “неактивни”.

Аз съм “виновникът” същите да не могат да се използват, като в следващите редове ще аргументирам причините, които са ме провокирали да предприема тези действия.

В основата си проблемът е свързан с трагичното представяне на феновете на “Ботев” в Интернет пространството, най-значимата част от което са (или поне доскоро бяха) именно въпросният сайт и форум.

Малко предистория: благодарение на ентусиазма и желанието на група фенове, сред които и самият аз, Ботевистите  да имат своето място за комуникация и изразяване на позиции, през далечната вече 2004 година бе даден старт на “Независимия” форум.

“Независимия” форум и BULTRAS.COM бяха своеобразен наследник на легендарните сайтове www.ultra-botev.com, www.canary4ever.com, www.botev1912.com, а по-късно бяха създадени фейсбук групата, която и към момента се води официална, тогавашния официален клубен сайт, телевизията и т.н., които също бяха създадени на фенски начала.

Хората, участвали в изграждането на всички гореизброени неща, дадоха своя принос абсолютно безвъзмездно.

С течение на времето повечето от тях, поради различни причини, се оказаха в невъзможност да продължават да развиват тези платформи.

Това доведе и до видим упадък на проектите. Сайтът BULTRAS.COM не е “мръднал” в развитието си от години, а архитектурата на “Независимия”, както и нивото на писане в него стигнаха дъното.

Липсата на хора, желаещи да поемат ангажимента за тяхното развитие, въпреки многократните през последните години мои призиви за това, не дадоха никакъв резултат.

Важно е да се знае, че самият аз обявих оттеглянето си от всички проекти още през 2012 година, когато прехвърлих ангажиментите си на тези, които и до сега все пак поддържат съществуването на сайта и форума.

Към този момент все още домейнът BULTRAS.COM се води на мое име, тъй като никой не е поискал да се заеме с ръководенето и развитието на тези проекти.

Вече буквално години апелирам да се сформира екип, който да отговаря за жълто-черната пропаганда в интернет.

За целта направих фейсбук групи, водих телефонни разговори и какво ли още не – без резултат. В повечето случаи не получавах дори отговор или поне някакви наченки на ентусиазъм.

Истината е, че в момента представянето на феновете на “Ботев”  в мрежата е трагично поради куп причини, за които вина нося и аз:

  • Не се спазват правилата на форума, които са написани преди много години, като същите са взаимствани от сайтовете и форумите на най-големите публики в Европа.
  • По BULTRAS.COM не е направено нищо ново.
  • Форумът не е “мръднал”. Към момента на спирането му дори стоеше все още рекламата на ТАКСИ 1 !?
  • Във фейсбук феновете се представляват от анонимни или меко казано несериозни страници.
  • Отдавна никой не е реализирал адекватни и към настоящата 2018 година идеи и технологични промени, с които “лицето” на публиката ни да бъде в крак с времето, а възможностите за комуникация и предоставянето на услуги да бъдат максимално улеснени и възможни.
  • И много други

Преди години за всички тези неща се грижеха много хора и до голяма степен задачите бяха разпределени, а правилата се спазваха. Сега е видно, че не е така.

С две думи – BULTRAS.COM си търси нов собственик, който да продължи традициите, като гарантира, че настоящите проекти ще бъдат развити, а феновете на “Ботев” ще имат отново своето модерно, подредено и търсено място.

Няма как да захвърлим с лека ръка дългогодишния труд на всички, участвали в създаването и развитието на проектите през годините. Затова направихме тази група, в която моля да се присъедини ВСЕКИ, който има желание да се включи в каузата BULTRAS.com.

https://m.me/join/AbYxXe9T51LM18fE
(отворете от мобилен телефон)

Поканата е силно насочена към “администраторите” на отделните сайтове, групи във фейсбук и т.н.,  като целта е да се обединим в една обща кауза.

от Админа”

48 КОМЕНТАРИ

  1. Ами освен да си направим нов форум, ако този не го пуснат скоро?
    Какво мислите?

  2. 6
    8

    Иска ви се да са 5 човека гадове нахални,напротив останахте вие съвсем малко които да подържата крадливата клика щото ви баламосват че без ачо и компания няма да има Ботев,хиляди ботевисти се отвратиха от тези продажни копелдаци затова базата ни е празна,посегнаха на трениора донесъл ни най много щастие,продават мачове постоянно ето затова е празна базата ,много тежки удари от които трудно ще се възстановим и затова тази крадлива пасмина има тежък грях

  3. 10
    8

    Появиха се и тук тия пет човека.Плюят всичко що е ботевиско, само плюят и рушат без да дават нищо за Ботев, без да дадът доказателства за твърденията си. Те направипа така, че базата да е празна, дори в най-решителните мачове за отбора. Преди да ме обвинят, че съм по някъкв начин свързан с ръководството да кажа, че неямам нищо общо.Да обичаш, не означава само да плюеш. Обичта е подкрепа и стремеж към промяна в по-добро, но не чрез плюмки!

  4. 6
    15

    Как точно спря форумът когато Ботев е пред съдбоносни моменти??? Това е работа на кликата на Ангел Палийски -най големия тумор по голям дори и от селският,щото ония беше тъп,докато това крадливо мекере на дебелата свиня е хитър,мазен лъжлив и така добре се е окопал,че само чудо може да ни спаси от този червендалест мошенник,в тази клика са Мамата дебела свиня угоден на всяка власт,Божо лапал кинти с години от дхс,невестулката Апостол Апостолов и измамника на дребно Иван Йотков заловен да броди посред нощ в канцеларийте,вечния нагаждач кухата лейка Караславов -мОЛИВА и още една камара малоумници дето горепосочените ги лъжат и трупат кинти на гърба на Ботев,та тези изроди направиха така че да няма ФОРУМ защото откачат когато някой говори истината

  5. 5
    12

    Освен бездомници сте вече и безсайтници , дори водачите ви се срамуват да имат нещо общо с дрогираната сган.

  6. 11
    14

    Спирането на форума ме навежда на мисълта, че стадион ще се строи…. ама друг път…

  7. 15
    8

    Админа бочев ли е кочев ли е ебаси и нещастника. Яко трият постове и лапат послушно шефски пишоци. Писах 2-3 пъти и веднага ми изтриваха коментарите. Къв Независим сте бе чикиджии. Умрели убитаци нямат 5 лв в джоба. Послушковци на заплата от Ботев. Яжте ми шпека pendejos.

  8. 21
    6

    Хора, вразумете се и пуснете форума , има си свойте негативи , но със сигурност е по-полезен от фейсбук групата!

  9. 17
    16

    Да дават помощи на нас, да пускаме бултрасгибито. Искаме бултрисани, събира и пиши пак там. Ади жълти канардардЪ

  10. 17
    17

    В тоя форум има пет човека с “най-компетентното мнение” по всички въпроси! Тъпи, нахални и от тях човек не може да изрази мнение, без да бъде оплют! Браво на администратора затова, че е видял за какво става въпрос!

  11. 23
    23

    Пичаги истинската причина е че сме си едни селянчета и затова бат Стоян канара каза че е най уместно сайта да се закрие и да направим зелено училище у Стряма край рекътъ уа.

  12. 26
    15

    “да се сформира екип, който да отговаря за жълто-черната пропаганда в интернет” – поредното доказателство, че феновете на този отбор са комунисти и последователи на Гьобелс!!

  13. 23
    3

    Васил не е админ на сайта и форума, Бочев е

  14. 20
    18

    Фейсгрупата! Що банвате ? Събрали сте се подлогите на ревливия и мислите,че ще прикриете лъжите ли?Не ви ли е неудобно бе момчета ? Как не ви е срам да се продавате отново? А ти Василе?Оправдаваш се детински !!! Видя,че хората не вярват на сАлзи и спря форумът !!! Остана ви съвсем малко време на кадруване ! До съвсем скоро момчета ! Лице в лице !!!

  15. 26
    12

    Това е срамно ! Такава цензура и при сельо нямаше. Ачо, обирай си партакешите заедно с цялата си клика !

  16. 13
    9

    Прав си .Феновете са на лаута.Петдесет на сгъваемата трибунка и още 150 по останалите.На базата, на юношите на Ботев ходят повече фенове.

  17. фейс група лапаме на ачо и гълтаме с удоволствие
    22
    18

    Щото лапа на ачо,а оная фейсбук група да го духа!Мишоци от фейса,идва видов ден ще ви серем в устите и после ще ви пикаем на гробовете мамка ви продажна!

  18. 21
    13

    Ха то ко стана ся? Тоя дет го е писал тва е от локото. Тва жълт не може го напише.
    И няма да пипате бат Ачо чи без него ни стадион ни ракия ни тото ни далавера!
    Ай тиху ся и си прайте пас.

  19. 27
    14

    Не е вярно! Ние сме хиляди-милиони. Сайта работи и се развива. Как така с купи а без сайт? Може да нямаме сайт но ще пишете че го има и процъфтява. Може феновете ни да са леш но ще пишете че са най- великите. Иначе нема да е ботевиско. Ботев винаги е съществувал на нечий гръб и винаги клуб и фенове са угодничели на някой. Сега пак ще изеъртим гъза и сайта ще проработи с нови хора които ще взимат заплати и ще пишат за този който им ги дава и готово. Истините за клуба не бива да се вадят наяве защото ще ни падне лъжливия имидж а за него рсботят и Делян и Домуса и общината. Как така ще им серем на усилията и ще им пукаме сами балоните? Само хубави лъжи за Ботев и само лошо за локуту! Пък докъдето изкараме. Стивън нали е “верен” ? Тошко и той? Ей такива глупости да се пишат всеки ден и тва е.
    Сега се довършват поредните лъжи и когато дойде времето ще ги оповестим!
    Агата и общината дават колкото трябва а феновете да си гледат почивките и тва е. Като дойде време за лъжи почваме.
    Ай канарие. Локото нали са цигани? От тва по-важно няма. Ний сме най хубавите ?

    • 16
      15

      Какъв тежък комплекс трябва да имаш от Ботев Пловдив,за да седнеш да пишеш толкова дълъг и абсолютно неадекватен пост.Доста жалка личност.

      • 10
        12

        Човека е казал само истината. Кое не е верно?

  20. 23
    16

    Търсете Бат Митьо Крумовица,селяндури!

  21. 12
    14

    Младеж премахваш правилата на пълна СВОБОДА и се радвай медийно, щото Цензурата те проваля а не гордите Ботевисти…

  22. 30
    7

    Независимия беше единственото място където се коментираше сравнително адекватно и се вадеха кирливи ризи на ръководството. Палийски стои зад този ход и някои сдруженци.

      • 10
        10

        пълни глупости! рашо не се е крил и винаги е търпял обиди и нападки. друг стои зад ликвидирането на независимия и то точно, когато се говореше, че, ако няма развитие след удължаването на срока за строителство в концесията ще се готви организирано недоволство. пълни глупости са, че не са се спазвали правилата и не е имало модерация. преди спирането имаше заключени теми, изтрити десетки страници с мнения и накрая му дръпнаха шалтера! обясненията са за буферите, а не за посетителите на форума

        • 18
          2

          може да не се е крил но постоянно защитаваше сдуженците.той и още един-двама. а божо даже спря да пише защото разбра, че не може да се пребори с народното недоволство. то и затова закриха форума, щото почна да се пише пак за метежи и протести, ако не се спазат дадените от ачо срокове. каквото и да си говорим в клуба всичко е пълен кенеф.не се знае кой на кой и колко дължи. всички са навързани като свински черва, обаче всеки дърпа чергата към него. никой не пуска кокала щото има изгода ето сега при продажбата на тошко стивън и бризола ще се развъртят едни пари и всеки се натиска да намаже нещо, ачо на колко екскурзии отиде със средства от клуба не ми се пише. а тока на баьата нещат да платят

  23. 17
    23

    И локо има сайт: мангали.com

      • А бе мръшляк, като мразиш жълто, какво правиш в темите на жълтите?
        Да те еба в изкъртения мангал!

  24. 25
    8

    Тоталният разпад на жълто-черната публика продължава.А въпросният ”админ”,който еднолично решава кое на какво ниво е и дали Бултрас да имат форум и сайт нека излезе с името си!

    • 17
      14

      Този път засадата няма да ви помогне жълти изроди!След голямата чорба е ваш ред,няма да ви се размине!

      • 15
        14

        Те чорбата ви избиха зъбите насред Лайнута,а после пред Колодрума.Но филмираните създатели на ”хулиганизма” са отново онлайн активни.

        • 5
          2

          Засададжии-комунисти,идва и вашият ред!Тогава селянино ще броим пилците!

          • Научи ли се да броиш до 10 бе мангал?
            Не се заканвай, ами първо изчакай топ- хулиганите да излязат от спешното, че много им се събра!
            Да ви сера на разбитите муцунки!

  25. 37
    15

    От Клуб 500 са поискали да се закрие форума. Последно време там само се плюеше по Ангел, Асен, Йотков и другите наши ръководители и се всяваха раздори. Това е причината за цензурата която ни налагат хората на Ачо.

  26. 27
    25

    Пълен разпад! Като отбора!
    Закривайййййййййй!

  27. 25
    30

    Браво. Това е мъжка позиция. Време е да се закрие и Сдружението, което беше създадено изкуствено през 2010 година и да започнем на чисто. Само Ботев.

    • 4
      4

      То как е тръгнало и селяндурите ще ги затрият,ха!

Коментарите са затворени