Футболистите на Ботев Пловдив не успях да победят юношите на Лудогорец в последния мач на двата тим от Първа лига (2:2). Като титуляр за жълто-черните в игра бе Крис Добрев, а целият състав на седемкратните шампиони на България бе съставен от юноши на клуба. Малко преди края на мача 17-годишният Иван Василев записа дебют в Елита на България.

Три минути след първия съдийски сигнал на пловдивчанина Радослав Гидженов Денислав Александров се измъкна зад защитата на “канарчетата”, напредна и навлезе в наказателното им поле, но бе затворен и не успя да нанесе удар по посока вратата на Даниел Кайзер. Четвърт час след началото на срещата пък включилият се в предни позиции Венцислав Керчев върна топката назад към Кристиян Китов, който стреля силно, но над вратата.

Първата наистина добра възможност за “канарчетата” дойде едва в 25-ата минута, когато от границата на наказателното поле Филипе Бризола нанесе силен, но неточен удар. В 30-ата минута Густаво Афонсо реши да изненада директно от фаул младия вратар на Лудогорец – Дамян Дамянов, но топката “кацна” на горната греда. Десет минути преди края на първата част пред Ботев се откри нова добра възможност, но удар с глава на Стивън Петков бе отразен от Дамянов.

Секунди по-късно феновете по трибуните на “Лудогорец Арена” в Разград станаха свидетели на най-красивия момент през първата част. Ивайло Климентов технично отмъкна топката от съперник в своята половина, елиминира втори в центъра на терена и напредна, след което направи двойно с Денислав Александров вляво и от границата на наказателното поле по много красив начин прати топката в долния ляв ъгъл на Кайзер. В последната минута на първата част Дамянов отново се намеси вещо, след като отрази силен удар на Филипе Бризола и запази аванса на “орлите”. Секунди след подновяването на игра пък колегата му Кайзер се намеси блестящо и спаси втори сигурен гол във вратата си. Макар и на ходом, опитният състав на Ботев успя да изравни резултата в 54-ата минута, когато младият страж на Лудогорец не се ориентира добре след удар на резервата Ндонгала директно от фаул и допусна топката елементарно да влезе във вратата му. 180 секунди по-късно пък Георги Терзиев доведе нещата до пълен обрат, след като се оказа най-съобразителен след разбъркване в наказателното поле на шампиона.

В 65-ата минута Филипе Бризола бе близо до това да сложи край на интригата в срещата, но ударът му премина над напречната греда. Десет минути по-късно “децата” на Херо изравниха резултата. Резервата Димитър Илиев получи топката отляво и центрира в наказателното поле, където от неудобно положение Ерол Дост не остава с глава абсолютно никакви шансове на Даниел Кайзер. В 83′ Климентов от домакините удари втора греда за сметката на Лудогорец.

31 КОМЕНТАРИ

  1. СРАМ СРАМ СРАМ И КАЖЕТЕ КОЙ ЗАКРИ ФОРУМА, ЩОТО УТРЕ ТАКА И КЛУБА МОГАТ ДА НИ ЗАКРИЯТ

  2. 4
    4

    Еее доказахте, че ако не ви пуснат няма как да биете. Подариха ви купата за да не се разпаднете миналата година

  3. 6
    4

    Сезона е добър!
    Ако не бяха няколко грешки; Пирин Морето; и малшанса ( Славия,Берое,Левски 2 пъти,Верея там) щяхме да сме в тройката
    Бе лудогорец бихме всички водещи отбори
    Не ни достигна малко рутина Такъв отбор скоро не сме имали
    Евала на треньорите и ръководсвото

  4. 20
    11

    Странно нещо е тва циганина приятели-тва в рамките на една седмица първо Димо Бакалов им каза; Ебете си майката тръгвам си, след това ги наебаха моряците, а накрая за капак и прасетата за пореден път им счупиха гуреливите сурати насред Пловдив, макар и мангалите да се оправдават че били бягали към Хепито, за да хванат хепи ауъра,хахах, та след всичките тея драми тея питекантропи висят в темите на БОТЕВ и се радват че сме били завършили равен с Лудогорец.

    Сиромашка е радостта на циганина чернобял и мизерни са радостите в окаяния му живот, истина ви казвам.

    По темата за мача мисля най-показателни бяха физиономиите на Белия след головете: след първия: Е ти се сети баш сега накрая тийбамайката, а след втория на Терзиев: Баш ти ли бе маматидеба глупава, сега как да ти кажа че тва ти беше последния мач ча нас, хаха.

    Сериозно-надявам се повече никога да не видим недоразумението Терзиев да петни жълточерната фланелка, тоя дебил ни костваше поне 20 гола тоя сезон, нещастник.

    Тея дето превъзнасят Стивън Петков-след тоя мач стана ли ви ясно защо Лудия няма да се наложи микъде другде и ко си тръгне сега си е н негова отговорност?

    В заключение-нелош сезон за нас, провален от безумната ни карикатурна защита.

    Догодина-по-добре.

    АААААААЙЙЙЙЙЙЙЙ КАНАРИИИИИИИИИИИИИ!

    • 4
      4

      Абе я си мий там чинийте в лондонското гето и не се прави на разбирач….

  5. 11
    9

    Чакаме новия собсвеник- хахахахахахафа

    • 8
      6

      Щях да влизам второто ама доктора не ми позволи

      Муахахаха

  6. 11
    4

    Моналия сезон купа, този сезон суперкупа, 5-то място и ебане на циганите 3-0 мисля, че сме доволни от отбора!

  7. 13
    11

    Ами така е когато няма подарени купи. И 17 годишните им не може да биете

    • 15
      9

      Сезона свърши, да ударим калема:
      Ботев 5- то място
      Локо 8-мо място
      Преки двубой 0-0 и 3-0 за Ботев!
      Айде бегайте в Говедарци да потренирате още малко и новия сезон пак ще ви пробваме колко сте напреднали.

      • 10
        11

        Голяма радост за едно 5то място….

      • 9
        7

        Да. За вас това е най-важното. Ама нещо не си спомням скоро да сте ги били..

        • 9
          7

          Е ти ако не помниш последния сезон бегай да купуваш Гонкобилоба

          • 7
            7

            Една победа от 8 мача и цял живот ще я повтаряте. Оправдавате след всяка статия, че сте “ПАПАГАЛИ”, защото повтаряте едно и също нещо.
            Но вие повечето сте толкова ограничени и за ваше съжеление нищо ново не може да измислите. Затова още 10 години ще си го повтаряте това “3-0”, защото радостта ви беше до тук. От догодина ви почват мъките!!!

          • 2
            3

            Последния сезон устискахте 0:0

  8. 14
    9

    Мангали ,нали много се пънехте че ще бием.Бета взе ли ви последните стинки.Боли на нас за тоя мач.Кауза имаме ние,Кауза.Аре в Говедарци.

  9. 15
    13

    Цял сезон ТОТО СПЕКТАКЛИ. Закрихме достойно годината с хард продукция. Срам и резил.

    • 8
      8

      А така хем спектакъл, хем пред циганите и 3-0!

  10. 14
    9

    Много поздрави на мойте братя от Коматево. Добър шиш им забих хахахахахаха

  11. 15
    13

    Тото – порно Ботявъ в пълния си блясък. Закривай манежа.

    • 13
      11

      Тото – мото пак пред циганите!

  12. 19
    11

    Сезонът свърши, да ударим калема:
    Ботев 5- то място
    Локо 8-мо място
    Преки двубой 0-0 и 3-0 за Ботев!
    Айде бегайте в Говедарци да потренирате още малко и новия сезон пак ще ви пробваме колко сте напреднали.

Коментарите са затворени