Home Други УНИКАЛНО СЪБИТИЕ: Почитат загиналите в Ирак български войници на базата на Ботев...

УНИКАЛНО СЪБИТИЕ: Почитат загиналите в Ирак български войници на базата на Ботев в Коматево!

838
0

За 5-тa поредна година в Пловдив ще се организара “The Murph”, като акцентът на събитието отново ще бъде фокусиран върху отдаване на почит към загиналите Български парашутисти от специалните части в операция Иракска свобода 2003 – 2008 година.
Предизвикателството ще се проведе на 09.06.2018 година на базата на Ботев Пловдив в пловдивския квартал Коматево. Началото е обявено за 19.00 часа, а подкрепа организаторите откриха з апоредна година в лицето на РЕФАН България, Инса Оил, Титан Фитнес, camouflage.bg и olight.bg.

Какво всъщност представлява “ The Murph Challenge”? Това е едно изключително зрелищно предизвикателство за човешкото тяло показващо силата и волята на духа. Физически кросфит комплекс състоящ се от:
1,6 км крос
100 набирания
200 лицеви опори
300 клека
1,6 км крос
Упражненията се изпълняват задължително с бронижилетка или тактическо оборудване с тегло 10 кг.
Комплексът от упражнения, носи името на лейтенат Майкъл Мърфи, загинал по време на, операция ” Red Wings ” . За действията си по време на операцията лейтенат Мърфи е награден с най-високото военно отличие на САЩ, ” Медал на Честа ” .

През 2014 година за първи път се проведе The Murph и успехът като за първа година беше наистина впечетляващ. Участваха над 120 човека от различни професионални и спортни среди. Имаше представители на 68-бригада специални сили, специалните полицейски подразделения, на стрийт фитнес клубовете от страната и много млади хора. Очаквания брой на участниците тази година заявили желание да вземат участие в предизвикателството „Мърф“ е над 150 човека.

Мърф – предизвикателството!!! 1,6км крос, 100 набирания , 200 лицеви опори ,300 клека ,1,6км крос. В памет на загиналите в операция Червени криле, в памет на загиналите Български парашутисти в операция Иракска свобода ,в памет на загиналите във войните. Какво е Мърф и готови ли сте за него??? Лейтенант Майк Мърфи е носител на най високото отличие Medal Of Honour ,което получава посмъртно от президента на САЩ.Бил е тийм лидер във тюлен група 10 и загива при операция Червени Криле заедно със още двама тюлени.Награден е за това ,че жертвайки се успява да даде координати за местоположението на екипа и мястото на засадата в която попадат на 28 юни 2005г. в долината Коренгал , Афганистан.Той е един от малцината военнослужещи на САЩ получили медала след втората световна война за саможертва и на негово име има кръстен военен кораб. Лейтенат Майк Мърфи е създател на теста body armor ,който включва 1миля бягане , 100 набирания , 200 лицеви опори , 300 клека и пак една миля бягане за време до 40 минути, за тюлените със тактически елек или бронежилетка 10кг./по време на The Murph Challenge когато се прави в памет на загиналите време се гони по желание на участника /Маркус Лутрелл бивш тюлен разказва , че по време на мисии докато чакат задачите си те тренирали теста и този който не можел да се включи бивал обръснат гола глава , мажели са му интимните части на тялото със вакса за обувки или оръжейна смазка, и докато не си вземе теста се хранел с морските пехотинци.След смъртта на лейтенант Майкъл Мърфи тюлените започват да правят теста всяка година в негова памет и сменят името от body armour на Murph. След година две теста започва да се прави и от другите части на армията в САЩ , след това от полицията , и от пожарникарите в памет на всички загинали във войните срещу тероризма като се събират пари във фондации и се дават на семействата на загиналите.Последните години теста започва да се прави и в други държави….
*упражненията се разбиват на серии по удобен за Вас начин
*в деня на загиналите 18.06 норматива от 40 мин. не е задължителен , важно е да се завърши комплекса , времето се записва във сертификата за участие.
*използват се елек или жилетка 10кг ако имате такива , може и раница с тегло 10кг.
*могат да участват всички които желаят, със болката , потта и сълзите си да почетат загиналите парашутисти от Българските сили за специални операции в операция Иракска свобода 2003-2008 и всички паднали герои във войните.

В галерията можете да видите снимки от предишни “Мърф”-ове: