„Гигант“ диша по-спокойно след победа над „Асеновец“ в Съединение

0
458
архив: "Гигант" Съединение - Верея-2 2:0, 31.03.2018

 

Отборът на „Гигант“ Съединение постигна нова победа в шампионата в Трета лига – Югоизточна група и затвърди много доброто си представяне през пролетта. В мач от 31-ви кръг „голямоконарци“ победиха с 2:1 гостуващият на стадиона в Съединение тим на „Асеновец“, който пък в последните си срещи показва колебливост и след силния старт на полусезона допусна няколко загуби в края на първенството. Домакините бяха по-настойчиви,  показаха по-добър футбол и заслужено стигнаха до успеха. Александър Стойчев и Благовест Зайцев дадоха комфортна преднина на „Гигант“, а гостите намалиха връщайки интригата, но в крайна сметка „голямоконарци“ взеха своето.

С победата домакините вече дишат малко по-спокойно и увеличиха доста шансовете си за оставане в групата. „Асеновец“, който доиграва сезона, се свлече до 10-то място с 44 точки. До края на първенството остават 3 кръга.

В друг мач от кръга „Евроколеж“ постигна важна домакинска победа над пряк конкурент в борбата за оставане в групата. „Колежани“ надвиха с 2:1 „Ямбол“ в Оризари и заемат място над чертата на застрашените.

ТРЕТА ЛИГА – ЮИ ГРУПА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ, 31-ви КРЪГ