Ботев Пловдив официално обяви подписването на договора с младия талант от школата Слави Шопов. Онзиден единствени и ексклузивно ви показахме, как играчът, неговия мениджър и родители пристигнаха на базата в Коматево за подпишат тригодишният контракт.

От Ботев обявиха това за факт чак днес, защото изчакаха входирането на документите в агенцията по труда, тъй като футболистът все още е непълнолетен.

Днес от клуба вече обявиха:

Талантът от детско-юношеската академия на Ботев Станислав Шопов подписа първи професионален договор с родния си клуб. 16-годишният плеймейкър се обвърза с “жълто-черните” за срок от 3 години.

Шопов, който от няколко месеца се подготвя с представителния тим на Ботев, е един от най-обещаващите млади футболисти в България. През зимата той направи първата си подготовка в мъжкия футбол, а през пролетния полусезон продължава да тренира с първия отбор и да играе за юношите.

Слави Шопов е водеща фигура и капитан на националния отбор до 16 години, а в Ботев се състезава в три възрастови групи – U19, U17 и U16.

Развитието на таланта до момента преминава изцяло в “жълто-черната” школа, където работи под ръководството на треньора Стефан Стоянов.

Шопов има пет национални титли при юношите – три с набор 2001 и две с 2002. Тази събота броят на отличията може да се увеличи, защото Ботев U17 посреща връсниците си от ЦСКА и при победа ще триумфира с титлата в първенството.

6 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    5

    Кънари тоя е голяма работа. Жъ знайти.
    Ъййй кьнарйеее

  2. 6
    14

    Tova onzinen mi zvuchi malko kato “onzi den ivan yotkov pusna porednata platena statiq”. Ne znam zashto no si mislq che Ivan Yotkov ima obshto i s statiata za ostavkata ot Apostol Apostolov.

Коментарите са затворени