„Не е една, а две крачки направихме към придобиването на Ботев и завършването на Колежа“. Това заяви Георги Самуилов веднага след срещата си с кмета Иван Тотев на 02 април тази година. „След 15 дни ще дадем пресконференция и ще обявим всичко, благодаря за търпението, което феновете проявиха”, допълни тогава Самуилов и феновете зачакаха.

Бизнесменът възнамеряваше да даде пресконференция, на която да обяви, кога ще бъде рестартиран строежа на Колежа и че ще придоби акциите на Ботев Пловдив. Въпросната пресконференция бе съобразена и обвързана с гласуване на удължаването на срока за строителство от страна на Община Пловдив по концесията на стадион Христо Ботев.

Подобна точка в няколкото сесии от тогава обаче така и не влизаше и съответно въпросната пресконференция така и не се състоеше. Феновете ставаха все по-нетърпеливи,  а на 06 април те дори организираха протест пред стадиона.

Днес обаче, след като документите около удължаването на на срока за строителство видяха бял свят, става ясно, че няколко дни след изявлението на Самуилов, на 10 април, е проведено заседание на Комисията за контрол по изпълнение на концесионните договори. Тогава тя е взела становище, че постъпилото в община Пловдив заявление от ПФК Ботев не удовлетворява изискванията на ЗК, тъй като същото не представлява мотивирано предложение по смисъла на чл.141, ал.1 от същия закон. Комисията е изискала от Ботев Пловдив да отстрани недостатъците в искането си, като изложи писмено мотивирано предложение за изменение на концесионния договор.

На 04.05.2018г. в деловодството на община Пловдив постъпва ново заявление от ПФК Ботев, което е допълнение към предходното заявление, в което канарчетата вече излагат съображения, обосноваващи исканото удължаване срока на строителство.

Въпросното ново заявление идва след нова среща на кмета с Георги Самуилов, която пък по думите на градоначалника се забави, защото си счупил телефона. Обяснението разсмя едни, ядоса втори, а трети останаха на мнение, че нещата отново се протакват.

Така днес въпросната комисия допусна искането на Ботев Пловдив да бъде задвижено по необходимата процедура и се стига до вкарването му като извънредна точка за утрешната сесия на Общинския съвет.

Логиката повелява след утрешното гласуване на удължаването на срока за строителство, Ботев Пловдив да оповести дата, на която Георги Самуилов, който издържа финансово клуба в последната година и от който се очаква да финансира довършването на Колежа, да обяви как и кога ще се рестартира строителството на стадион Христо Ботев.

 

34 КОМЕНТАРИ

  1. 16
    25

    Станба ясно само едно – истинския собственик на Ботев е Делян Пеевски

    • 17
      12

      Злобата те изяжда. Няма какво да кажеш и… Типично по цигански.

      • 11
        16

        Злоба ли??!! Разбирам те, че не искаш да я приемеш, но това си е самата истина…. Пеевски ви е собственик и затова властта ви слугува.
        Но няма вечни мафиоти…

      • 7
        6

        Точно това се очаква от жена, която се продава за облаги.
        Така ли си възпитаваш децата?! Тежко и на тази държава с такива “граждани”…
        Още 100 години ще сме на дъното тогава…

      • 5
        3

        Ти сещаш ли се, че заради такива “хора” баба ти и дядо ти нямат какво да ядат. И заради такива и ти няма да има какво да ядеш като станеш пенсионер!
        Освен това не си ли забелязал, че мафиотите имат проблем с продължителността на живот…, държанке с фередже.

  2. 16
    31

    Ботяф що ги няма на финала за купата. Нали бихме Славия в преиграването ъ

  3. 12
    27

    КОГА ОБЩИНАТА ЩЕ СИ ПРИБЕРЕ ДЪЛЖИМИТЕ НЕУСТОЙКИ ПО КОНЦЕСИЯТА И КОНЦЕСИОННИТЕ ВНОСКИ???
    ИЛИ ТОТЕВ ЩЕ ГИ ОТРАБОТВА 50 ГОДИНИ В ЦЕНТРАЛНИЯ СОФИЙСКИ ЗАТВОР???

    • 37
      22

      Тотев е жълтур.Няма да им вземе една стотинка неустойки.Всички са жълтури в общината.Всички са жълтури в този град.Не издържам повече,връщам се в Кюстендил.

    • 16
      11

      Когато си приберем дължимите такси от ПФК Локомотив Пловдив от концесията на подлеза на Централна гара! Тогава ще си ги приберем и от Ботев!

      • 4
        6

        заради тази концесия вече ви опростиха и вашите концесионни такаси.
        Тук става въпрос за неустойки, султанке

        • 6
          2

          Неустойки за какво? Ние им удължаваме срока за какви неустойки говориш Ремзи? Неустойки има само ако се развали концесията Ремзи!

          • Колега общинар – мислите ли, че господин Ремзи разбира и думичка от това , се опитвате да му обясните?

          • което се опитвате да му обясните

    • 10
      9

      Общината няма полза от разваляне на концесията, само столипиново има полза, ще има безкраен кючек там…

  4. 31
    11

    Скоро пак ще има по 10000 на дербита а на лаута останаха по 300 човека на мачовете.Затова ги боли буфернята.Знаят че стане ли стадиона официално си умират.Те и сега са си мъртви но още го отричат.

    • 12
      22

      Кривоглав, ще има по 10 000 в началото от еуфорията! После 1000. Като паднете в два мача и се почва – Повече няма да стъпя на мач!

      • 20
        10

        Не се напрягай много мангал сдухан.Пази нерви за крановете че като ги видиш още веднъж на Колежа няма да ти издържи сърцето.

          • “Боли тъ уя за крановете” ама не излизаш от темите за Ботев и като четеш, буца ти засяда в лилавото гърло – нали цинго?

  5. 23
    10

    Всички плюещи по ръководството на Ботев Пловдив,да се извинят за обидите!Казвал съм съм го много пъти,който се е занимавал под някаква форма с бизнес или е управлявал голяма структура,трябва да знае,че има “фирмена тайна” и че не всичко трябва да става достояние на феновете или “доброжелателите” на Ботев Пловдив!!!

    • 8
      5

      Особенно като има има столипиновски недоброжелатели…

  6. 8
    20

    Андро нищо не ти се разбира. Стига лъжи и шикалкавене

Коментарите са затворени