Ботев Пловдив победи с 2:0 отбора на Черно море във финалния мач на турнира в Сопот SKF Meet The World. По този начин “канарчетата” си осигуриха място на силния турнир Gothia Cup в Швеция, който е своебразно Световното клубно първенство в тази възраст (набор 2004). Срещата можехте да наблюдавате НА ЖИВО в Glas.bg и PlovdivDerby.com.

Двубоят започна отлично за “жълто-черните”, като те успяха да поведат с 2:0 още в началните минути на първата част. Иван Аврамов откри в 3′ след грешка на стража на варненци, а Иван Иванов удвои преднината на своите в 13′ при заучено положение от фаул. До края на частта пред Ботев се откриха още две добри възможности за гол, но те бяха пропуснати.

След почивката пловдивчани намалиха оборотите и играта бе равностойна. Черно море така и не достигна до сериозна голова възможност и резултатът остана непроменен.

Напомняме ви, че Glas.bg и PlovdivDerby.com ще излъчат НА ЖИВО и дербитата между Ботев и Локо при 17-годишните (06.05.2018) и 19-годишните (03.05.2018), както и дербито между Ботев и ЦСКА (12.05), което може оконачтелно да реши битката за титлата в U17 в полза на канарчетата.

 

 

25 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    10

    У дома и стените помагат , в Сопот се родихме , в Коматево сме на квартира.

  2. От ..дневника на една курва”’Главния е човекът, от когото трепереше цяла България. Години след като го убиха, вероятно още има хора, които се напикават нощем заради него. Определено беше най-властният човек в държавата и всички трепереха от непостоянните му настроения. Днес можеше да ти сложи корона, а утре да те натика в калта.

    Запознахме се след мач на неговия отбор. Заведоха ме приятели, местата ни бяха в ложата. Веднага ме забелязаха и набързо станах талисман на отбора. Получих ВИП карта и не пропусках нито един мач. Не пропусках и поливането на победите, задължително в известна чалга дискотека. Още бях девствена, когато за мен вече вървеше клюката, че съм курва на Главния.

    Тогава девойките се кипреха като за абитуриентски бал, ако „Локо“ играят. Това значеше и че Главния ще е на стадиона, а после ще има як купон. Неистовото желание на всяка малка парцалана беше той да я из-чука, дори веднъж. Носеха се легенди за размера на члена му, за перманентната му ерекция, някои го наричаха „златната флейта“ – божествено било да се свири на нея. В повечето случаи обаче клетите девойки бяха изчуквани от някого около него – един вид сексуален ОТК.

  3. 10

    Браво на децата! Но Ботев Пд продължава да е в безтегловност. Продължава неяснотата около концесията, дълговете и най-вече проблема да задържим най-добрите си играчи.
    Кмета каза, че срока за завършването ще се удължи с 2 години, но притеснителното тук е друго. През тези две години ще се построи ли стадиона. За последната години няма нито един нов спонсор! Разчита се само на Самуилов, а той не се знае кога ще каже “стига”. Самия факт, че не желае да придобие акциите е красноречив. Картинката много прилича на мърша и лешояди, които се въртят около нея. Мършата е стадиона, лешоядите да ги споменавам ли? Всеки иска парче от Колежа и това е главната пречка да се построи стадиона. А хората на които е гласувано доверие в Сдружението-мишкуват! Господа, имащи валаст в Ботев, така ли искате да ви запомнят? Като хората, които искат да се облажат покрай строежа на Колежа?
    Дълговете! Палийски казва по някоя добра дума на коледното тържество и че сме на финалната права да ги преструкторираме и всичко ще е наред, но че това най-накрая е станало факт не сме чули.
    На път сме да изпуснем поредния добър играч минал през Ботев през последните 5 години. Стивън показа, че на него може да се разчита да поведе отбора и да го води като лидер. Направете така, че да надграждате, а не всеки сезон да градим наново. Това е рецептата!

  4. 2
    9

    Президентът на Славия Венци Стефанов направи скандални разкрития, свързани с фенове на Ботев (Пд). Клубният бос си позволи да квалифицира част от “жълто-черните” привърженици с доста обидни квалификации. Освен това Стефанов за пореден път призова БФС да отнеме лиценза на базата в Коматево за провеждане на официални срещи от Първа лига.

    Ето какво заяви босът на “белите” пред Спортал:

    “В 32-ата минута на вчерашния мач – Етър – Локо Пд, имаше идентична ситуация като тази от двубоя между Славия и Ботев Пд. Искам да попитам комисиите в БФС ще мерят ли с еднакъв аршин или ще взимат решения както им е удобно? Ако има наказания, ще видим какви ще бъдат. Колко мача ще бъде санкциониран Станислав Ставров и колко Николай Йорданов? Сигурно и феновете на Етър са останали недоволни, но не реагират гаменски.

    Дори и някой съдия да е допуснал грешка, трябва ли да напусне България? Една група, шайка хулигани и престъпници, тормози обикновените зрители по стадионите. Тези хора са терористи. Нека компетентните органи да не бездействат, а да си свършат работата. Така ще осигурят спокойствие на нормалните привърженици на футболната игра. Няколко коли непрекъснато са обикаляли къщата, където живее Ставров и са го заплашвали.

    След тази случка той е напуснал дома си и се е скрил. Как е възможно това? Мен и моето семейство също ни заплашваха. Има записани в полицията номерата на колите, които са кръжали около дома на съдията. Полицията разполага и с телефонните номера на хората, които ме заплашваха. Призовавам държавата и компетентните хора да вземат мерки! Нека БФС и всички комисии също направят необходимото!

    Докога Ботев ще продължава да играе на този стадион? Докога ще търпим групата престъпни фенове да дерибействат?! Стадионът в Коматево е опасен за хората и не бива да взима лиценз. Като искат да играят в Първа лига, да си плащат за стадион, който отговаря на изискванията. Така правим ние и всеки нормален клуб.

    БФС им направи компромис за една година, но вече минаха три и Ботев нищо не прави. Не дай си Боже да се случи някакъв сериозен инцидент. Тогава отговорност ще носят хората, които са дали разрешение да се играе на този опасен стадион. Всички ние ще плащаме скъпо”.

  5. 4
    1

    Това кипърско менте съсипа още един набор, честито …

    • Много здарве на едни родители расбирачи.веднага да направите ново събрание.мастии

  6. 4
    11

    Локомотив вече играха на това Световно и станаха 3 ти миналата година!Забравихте да споменете!!!

    • Играха с един друг треньор дето го разбираше футбола

  7. 8
    11

    браво на момчетата. Да не забравяме, че у дома и стените помагат. Успех и на турнира в Швеция. Пловдивчани станаха там миналата година номер 3. Нещо, което никой друг не е постигал досега!!!!!!!!

    • 1
      2

      Играха миналата година на това същото и станаха 3 ти малоумник!!!!

  8. 18
    3

    Буферската злоба и простотия нямат граници. Болни мозъци с болна психика. Патологични дебили и олигофрени. Чакам ги в психиатрията.

  9. 18
    4

    Толкова статии за кюстендилският Пришълец,а мургавите мангали в
    темата за Ботев

  10. 21
    1

    Успех на децата! С цялото ми уважение към тях, не разбрах за коя възрастова.група става дума?

  11. 7
    31

    КАКВА ИРОНИЯ А В РОДНИЯ ГРАД НА БОТЕВЪ 2010 С ЛИЦЕНЗА НА СОПОТ:)))))

    • 22

      Тук обаче няма ирония-ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК БРОЙ 102 от 27.11.2001г. стр.48
      Пловдивския окръжен съд на основание чл.6 във връзка с чл.231,ал.3 ТЗ с решение №4460 от 24.08.2001 г. По ф.д. № 2527/2001 вписа промени за Професионален футболен клуб „Велбъжд“-АД:вписва ново седалище и адрес на управление-Пловдив,кв.Лаута,стадион „Локомотив“;вписва „Професионален футболен клуб Локомотив Пловдив“ АД ,в „Професионален футболен клуб Велбъжд“-АД;вписва прекратяване без ликвидация на „Професионален футболен клуб Локомотив Пловдив“ АД,чрез вливането му в „Професионален футболен клуб Велбъжд“-АД; промяна на наименованието на приемащото дружество на „Професионален футболен клуб Локомотив Пловдив-1936“- АД;

Коментарите са затворени