Ботев (Пловдив) е носителят на Купата на БФС при набор 2002! “Жълто-черните” успяха да обърнат Левски от 0:1 на стадион “Локомотив” в Горна Оряховица и успяха да спечелят титлата.

Двубоят започна отлично за „канарчетата“, които още в 3‘ можеха да открият резултата. След центриране от корнер Мартин Русев засече с глава, но топката срещна напречната греда. В 15‘ Левски отбеляза първото попадение в срещата. При контраатака на „сините“ отдясно последва цетриране и Мартин Петков реализира с крак от близка дистанция – 1:0. Още в следващата атака Иво Казаков имаше отлична възможност да изравни, след като бе изведен сам срещу стража на столичани, но ударът му бе париран. В 31‘ минута топката се оплете в мрежата във вратата на Левски след разбъркване, голът обаче не бе зачетен заради нарушение. Малко преди края на частта Георги Трифонов бе повален в наказателното поле от бранител на „сините“ , но съдията маркира ситуацията като фаул на границата на полето.

Втората  част започна с натиск за Ботев още от първите минути. Това донесе успех и те успяха да обърнат съперник само за пет минути. Първо Слави Шопов изравни удар по земя, след като се бе освободил от бранител, а впоследствие Георги Трифонов направи обрата пълен – 1:2. Последваха равностойни минути, като играта често биваше накъсвана от нарушения. В 77‘ Слави Шопов бе изведен отлично сам срещу вратаря на Левски, той копна топката, но Петров улови с лекота. Левски имаха шанс за гол в последните секунди, но и той бе пропилян.

 

Ботев: Милко Баданов, Венцислав Богданов, Томислав Георгиев, Атанас Чернев, Георги Господинов, Петър Итов, Мартин Русев , Мерт Салимехмед , Станислав ШоповИво Казаков, Георги Трифонов; Треньор: Иван Гешев

 

Youtube каналът Glas.bg излъчи срещата НА ЖИВО! Можете да се абонирате за него и като натиснете бутона “Абониране/Subscribe” (ЛИНК)! Ако направите това ще получите известие на вашия телефон и компютър в момента, в който живото предаване започне. Другият вариант е да отворите тази статия и да гледате срещата тук:

IFrame

8 КОМЕНТАРИ

  1. 10
    1

    БРАВО МОМЧЕТА,ЛЕЛЕ КАКВО СТАНА БОТЕВ ПАК СЬС КУПА,САМО БОТЕВ

  2. 11
    1

    Това щеше да се случи и на финал между Ботев и Левски при мъжете,но престъпниците в БФС много добре го знаеха и се бяха подготвили.
    Честито на малките канари!

  3. 10
    1

    Брво на младите канарчета и треньора Ив.Гешев!!! И тук е имало опити за сеч!!

  4. 10
    30

    И тук ще има жълт рев след мача.

    • 26
      3

      Не знам, но като играете срещу тези момчетата обикновено ви бият с пет гола, а треньорът ви в викаше ” По-добре срещу Ботев не сме играли”

Коментарите са затворени