Защитникът на Локомотив (Пловдив) Асен Георгиев бе гост в предаването “От дузпа в тъч” на Sportal TV. Бранителят в момента се възстановява от тежка контузия в коляното, но рехабилитацията върви добре и се надява, че ще бъде готов за началото на новия сезон в Първа лига.

“Възстановяването върви добре, ходя на рехабилитация и се надявам за другия сезон да бъда на линия. Може би в подготовката ще започна по-бавно с тренировките, за да се раздвижи постепенно кракът, но се надявам всичко да е наред”, каза Георгиев.

Бранителят е с отлични впечатления от наставника на “черно-белите” Бруно Акрапович и заяви, че всички в съблекалнята са приятели и няма разделение на българи и чужденци, въпреки големия брой легионери в тима.

“Вървим доста добре според мен. Класирахме се баражите за горната част на втората осмица и имаме шансове да стигнем Лига Европа, но предстоят още много мачове. Всички в съблекалнята сме приятели, независимо, че има доста чужденци. Няма разделение между българи и други. За мен президентът Христо Крушарски си върши работата доста добре. Прави всичко най-добро за Локомотив. Към този момент няма забавяне на заплатите. Ние тук сме свикнали да казваме, че има забавяне на 10-15 дни, но навсякъде е така. За мен това не е проблем”, обясни още Асен.

Георгиев сподели впечатленията си и от предстоя си в Хърватия, където игра за тима на Истра. Според Асен тамошният шампионат е по-слаб от родния.

“Всичко беше точно в Истра, играех редовно и бяха доволни от мен, но се случи нещо в личен план, заради което трябваше да се върна в България. Според мен футболът в Хърватия е по-слаб от нашия, но там се мисли по-професионално по отношение на изграждане на футболисти, режими и тн. Затова там играчите се котират по-добре, отколкото тук”, каза Георгиев.

14 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    6

    Не е важно дали са Българи или не,важното е да са от една религия
    Да са рязани кардани!

  2. 20
    2

    Успех, Асена!! Чакаме те с нетърпение да се завърнеш на терена!

  3. 20
    2

    Много е прав Асен, въпреки че многото “доброжелатели” се опитват да го изкарат обратно.
    Да го духат потниците

Коментарите са затворени